www.engineering-suomi.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Smart-Ex® 03—5G -älypuhelin digitalisoi kommunikoinnin Espanjan energiapuistoissa

Cepsa on yksi Espanjan suurimmista integroiduista energiayhtiöistä, ja sillä on kaksi energiapuistoa Etelä-Espanjassa. Laitosten työntekijät ovat jo vuosien ajan luottaneet Pepperl+Fuchsin tuotteisiin kommunikoidessaan keskenään ja dokumentoidessaan päivittäisiä tehtäviä, kuten huoltotöitä. 5G-teknologian käyttöönotto on nyt tuonut uudet standardit saatavuuteen, verkon kattavuuteen ja viiveeseen. Tämä avaa mahdollisuuden korvata olemassa oleva Smart-Ex® 02 -laitekanta vähitellen Pepperl+Fuchsin luonnostaan vaarattomalla Smart-Ex® 03 5G -älypuhelimella.

Smart-Ex® 03—5G -älypuhelin digitalisoi kommunikoinnin Espanjan energiapuistoissa


Pepperl+Fuchs esittelee ensimmäisen luonnostaan vaarattoman Smart-Ex® 03 -älypuhelimensa, joka tukee 5G- ja Wi-Fi 6 -tekniikoita. Laite sopii joustavaan käyttöön niin julkisissa kuin yksityisissäkin verkoissa. Yrityksillä ja mobiileilla työntekijöillä on nyt älypuhelin, joka mahdollistaa ja optimoi kaikki digitaaliset sovellusskenaariot myös haastavissa käyttöympäristöissä.

Cepsa on luottanut Pepperl+Fuchsin ja sen tytäryhtiön ECOM Instrumentsin asiantuntemukseen jo vuosien ajan. Tällä hetkellä käytössä on yli 1100 Smart-Ex® 02 -älypuhelinta liikkuvien työntekijöiden väliseen viestintään. Lisäksi yritys käyttää yli 300 Tab-Ex® 03 -tablettia, joita työntekijät käyttävät huoltotehtävien dokumentointiin, tarkistuslistojen luomiseen ja tarkistamiseen sekä videoneuvotteluihin. Yritys ottaa näin ollen tärkeän askeleen kohti digitalisaatiota.


Smart-Ex® 03—5G -älypuhelin digitalisoi kommunikoinnin Espanjan energiapuistoissa
6-tuumainen Smart-Ex® 03 -älypuhelin tekee vaikutuksen innovatiivisella laitteen tilan valvonnalla.

5G-teknologian käyttö tarjoaa useita etuja espanjalaiselle energiayhtiölle. Yhtiö on ottanut käyttöön kaksi yksityistä matkaviestinverkkoa energiapuistoissaan.

Nämä teknologiat mahdollistavat uusia käyttötapauksia, mikä tekee Cepsasta tämäntyyppisen teknologian edelläkävijän energia-alalla.


Smart-Ex® 03—5G -älypuhelin digitalisoi kommunikoinnin Espanjan energiapuistoissa
Smart-Ex® 03 on markkinoiden ainoa luonnostaan vaaraton älypuhelin, jonka lukitus voidaan avata tai jonka sovellusten käyttö voidaan todentaa sormenjäljen avulla.

Nopea, turvallinen ja priorisoitu: Kampusverkkojen edut

5G-matkaviestintästandardi tarjoaa teollisuudelle ratkaisevan edun kampusverkkojen muodossa. Yritykset voivat käyttää näitä yksityisiä 5G-verkkoja yhteistyössä haluamansa verkko-operaattorin kanssa tai verkot voidaan muodostaa erikseen niitä varten. Tämän ansiosta nämä verkot on suojattu ulkopuolelta tulevaa luvatonta käyttöä vastaan ja samalla taataan saatavuus halutulle kaistanleveydelle.

5G mahdollistaa myös verkon viipaloimisen. Verkon tarjoama kaistanleveys jaetaan erilaisiin kanaviin, niin sanottuihin viipaleisiin, jotka puolestaan voidaan priorisoida. Yritys voi esimerkiksi määritellä kriittiselle viestinnälle viipaleen ja näin varmistaa, että kaistanleveyttä on aina käytettävissä hätätilanteessa.

Lisäksi 5G-teknologia tarjoaa erittäin alhaiset latenssiajat, mikä tekee push-to-talk-sovelluksista entistäkin tehokkaampia. PoC (Push-to-Talk over Cellular) onkin tärkeä osa Cepsan viestintää ja Pepperl+Fuchsin Smart-Ex® 03 tekee siitä turvallisesta ja keskeytyksetöntä. Toisin kuin analogisissa viestintävälineissä, yhteys toimii matkaviestinverkon kautta. 5G-teknologian avulla viestintä on siis entistäkin tehokkaampaa, nopeampaa ja ilman viiveitä.


 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan