www.engineering-suomi.com
Steute

steute Meditec Medica 2016 -messuilla

Käyttöliittymät integroitua operaatiohuonetta varten

steute Meditec Medica 2016 -messuilla
Nykyaikaisessa operaatiohuoneessa kirurgit joutuvat käyttämään yhä useampia jalkaohjauksella varustettuja lääketieteellisiä laitteita. Tämä vaatii keskittymistä, varsinkin jos toiminnot on järjestetty jokaisessa laitteessa eri tavalla. Lisäksi käyttäjät tuskin pystyvät sijoittamaan kaikkia eri jalkaohjaimia ergonomisesti sopiviin kohtiin.

Lähitulevaisuudessa on mahdollista käyttää useita lääketieteellisiä laitteita yhdellä käyttöliittymällä. Medica 2016 -messuilla steute Meditec -liiketoimintayksikkö esittelee tämän käsitteen soveltamista käytäntöön: kirurgit voivat valita kosketusnäytöltä käytettävästä laitteesta haluamansa toiminnon, ja käyttää sitä steute Meditec -yrityksen vakiovalikoimaan (kuvio 1) kuuluvalla jalkaohjaimella. Jos he haluavat siirtyä esim. röntgenkuvasta ultraääneen tai navigoinnista pöydän korkeuden säätöön, siihen riittää kosketusnäytön intuitiivinen käyttö ja keskitetty jalkaohjain omaksuu erilaiset tarvittavat toiminnot. Kirurgeille näytetään jatkuvasti polkimen senhetkiset asetukset.

Tällä tavoin operaatiohuoneen ohjausjärjestelmistä tulee "yhteensopivia". Tämä voi toimia ainoastaan käytettäessä yhteisiä kommunikointistandardeja, joita parhaillaan laaditaan yhteistyössä steute Meditec -yrityksen kanssa. Tällä tavalla voidaan ohjata myös hyvin monimutkaisia sekvenssejä, esimerkiksi käytettäessä kirurgisia mikroskooppeja – ja sen seurauksena kirurgit pystyvät keskittymään paremmin varsinaiseen leikkaukseen, koska heidän ei tarvitse jatkuvasti mukautua erilaisiin käyttöliittymiin.

steute Meditec -yrityksen näkökulmasta lääketieteellisten laitteiden yhteensopivuus on lääketieteellisten laitteiden keskeinen trendi, joka tulee vakiintumaan lähivuosina. Sen lisäksi, että operaatiohuoneen laitteet integroidaan keskitettyyn käyttöliittymään, myös sillä on tärkeä asema, että ne voidaan integroida IT-tasolla, ts. laitteet voidaan kytkeä sairaalan tietojärjestelmän (HIS) korkean tason tietoverkkoihin.

steute Meditec -yrityksellä on aktiivinen osa tässä kehityksessä ja se on mukana OR.NET e.V. -yhdistyksen hallituksessa. Tämä yhdistys harjoittaa tutkimustoimintaa OR.NET-malliprojektissa. Useat lääketieteellisten laitteiden tunnetut valmistajat ovat jo sisällyttäneet steute-käyttöliittymän OR-yhteensopiviin projekteihinsa ja tuote-esittelyihinsä.

steute Meditec Medica-messuilla: halli 11, kohta J39

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan