www.engineering-suomi.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Valosektori ja visuaaliset anturit yhdistettynä täydellisesti samaan laitteeseen Käyttövalmiit ratkaisut vertailu- ja valvontatehtäviin

SmartRunner-tuotevalikoiman valosektorianturit yhdistävät ainutlaatuisella tavalla hyvin tarkan valosektorianturin ja visuaalisen anturin yhteen kompaktiin laitteeseen.

Valosektori ja visuaaliset anturit yhdistettynä täydellisesti samaan laitteeseen  Käyttövalmiit ratkaisut vertailu- ja valvontatehtäviin
Kuva 1: SmartRunner-teknologian pääosassa on laservalosektoria käyttävä menetelmä, joka on optimaalinen jopa pienienkin kappaleiden havaitsemiseen, tarkkailuun ja suojaamiseen.

Nämä Pepperl+Fuchsin käyttövalmiit plug&play-laitteet on optimoitu tehtaalla tiettyä tehtäväkenttää varten. Toisin kuin perinteiset yleiskäyttöiset laitteet, niiden käyttöönotto ja parametrisointi on äärimmäisen helppo suorittaa opetusmenetelmää tai datamatriisin ohjauskoodeja käyttämällä, eikä siihen vaadita koulutettua henkilökuntaa.

Voimakkaan LED-valaistuksen ansiosta SmartRunner-laitteet pystyvät ottamaan kuvia virheiden, prosessin tilojen ja laatuominaisuuksien visuaalista dokumentointia varten. Käyttäjä voi integroitua datamatriisin dekooderia käyttämällä yksinkertaisesti parametrisoida anturin datamatriisin ohjauskoodeilla ilman tietokonetta. Valosektorianturit antavat havainnoinnin tulokset hyvänä tai huonona signaalina kytkentälähtöihin, jotka voidaan käsitellä missä tahansa ohjauspaneelissa.

Laiteperheen ensimmäiset edustajat ovat SmartRunner "Matcher" (Vertailija) ja SmartRunner "Detector" (Tunnistin). Matcher on optimoitu tunnistamaan aikaisemmin opetettu vertailumuoto. Tyypillisiin tehtäviin kuuluu kappaleiden sijainnin ja tarkkuuden tarkistaminen suurella tarkkuudella, esimerkiksi sen varmistamiseksi, että robotti voi tarttua rungon komponentteihin.

SmartRunner Detector sitä vastoin seuraa opetettua näkymää siihen saapuvien vieraiden kappaleiden varalta, jotka saattaisivat muodostua vaaraksi koneen herkille osille, esimerkiksi kalliille linsseille ja tarkkuustyökaluille. Se tunnistaa kappaleet suurella tarkkuudella 1 mm kokoluokkaan saakka ja käyttää puolisuunnikkaan muotoista mittausaluetta, jonka leveys on 350 mm ja syvyys 700 mm.

SmartRunner-laitetta voidaan käyttää moniin tehtäviin esimerkiksi autoteollisuudessa ja monissa tehtaan ja koneenrakennuksen sovelluksissa.

Valosektori ja visuaaliset anturit yhdistettynä täydellisesti samaan laitteeseen
Käyttövalmiit ratkaisut vertailu- ja valvontatehtäviin
 
Kuva 2: Koneiden seuranta laservalosektori-teknologiaa käyttämällä. SmartRunner-laite tarkkailee koneen herkkiä osia, tunnistaa kielletyn päällekkäisyyden ja tarvittaessa pysäyttää koneen liikkeen.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Kaltevuusarvot, jotka ovat aina luotettavia
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Ehdottoman luotettava paikanmääritys X-akselilla

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan