www.engineering-suomi.com
Steute

Jopa -60 °C lämpötilaan saakka

Räjähdyssuojattu, lujatekoinen ja kylmää kestävä: uusi Ex-asentokytkimien sarja

Jopa -60 °C lämpötilaan saakka
Meriteknisessä teollisuudessa on peräti neljä tekijää, jotka asettavat äärimmäisiä vaatimuksia kytkinlaitteistolle. Kytkimet altistuvat räjähdysvaaralle sekä suurelle mekaaniselle kulumiselle, ympäristö on syövyttävä ja se voi olla hyvin kylmä.

Steuten Extreme-yritysyksikkö on kehittänyt Ex 97 -sarjan asentokytkimet juuri tätä vaatimusprofiilia varten ja esittelee ne SPS IPC Drives -messuilla.

Nämä asentokytkimet, joiden mitat noudattavat DIN EN 50047 -standardia, on testattu ja hyväksytty ATEX- ja IECEx-standardien mukaisesti käytettäviksi kaasutilaluokissa 1 ja 2 sekä pölytilaluokissa 21 ja 22. Niitä voidaan käyttää jopa -60 °C lämpötiloissa, mikä on hyvin haastavaa kotelon rakenteelle ja tiivisteille. Kytkimen on esimerkiksi taattava, että kytkinlaitteen korkea suojausluokka (IP 66) pysyy koko ajan voimassa näissä pakkasolosuhteissa, jopa 7 Joulen iskunkestävyystestin jälkeen.

Tästä syystä tukeva kotelo valmistetaan korkealaatuisesta lasikuituvahvisteisesta muovista. Kotelon kansi on kokonaan vulkanoitu ja männän tiivisteessä käytetään ylimääräistä tiivistysjärjestelmää, joka muodostuu kylmiä lämpötiloja kestävästä ulkoisesta tiivistekauluksesta ja sisäisestä teflonisesta tiivisterenkaasta.

Tiivistemateriaalien valmistajat ovat luokitelleet ne jopa -95 °C lämpötilaan saakka ja voiteluaineet jopa -75 °C lämpötilaan. Steuten hyväksymään -60 °C lämpötilaan on siis riittävä toleranssi. Tämä antaa käyttäjille varmuuden siitä, että uudet asentokytkimet toimivat luotettavasti myös todella äärimmäisissä ympäröivissä olosuhteissa.

Kattavan toimilaitevalikoiman (mäntä, rullamäntä, rullavipu, rinnakkaisvipu, kääntövipu, säädettävä kääntövipu, painonappi) ja kompaktien mittojensa ansiosta Ex-normin mukaiset kytkimet ovat hyvin monikäyttöisiä ja ne voidaan helposti integroida ympäröivään rakenteeseen. Ne ovat saatavana hidastoimisina tai nopeatoimisina, ja maadoitus sekä potentiaalintasaus on suojaerotetun muovin johdosta tarpeetonta.

Nämä Ex 97 -sarjan ominaisuudet antavat hyvän esimerkin steuten kehittämistä Extreme-kytkinlaitteistoista. Ne sopivat kemianteollisuuden ja energiateknologian sovellusten lisäksi myös esimerkiksi läppien ja venttiilien asennon seuraamiseen öljy- ja kaasuteollisuuden tehtaissa (sekä merellä että maalla) samoin kuin Arktisilla alueilla käytettävissä aluksissa.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan