www.engineering-suomi.com
NSK

Uusia laakeri- ja kuularuuvi-innovaatioita NSK:lta

NSK hyödyntää tulevia EMO 2017 -messuja (Saksassa Hannoverissa 18.-23. syyskuuta) kiinnittääkseen huomion moniin uusiin viimeaikaisiin innovaatioihin globaaleilla työstökonemarkkinoilla. Näihin kuuluu kehitys pääkaran viistokuulalaakereissa, urakuulalaakereissa karan moottoria varten sekä erityisesti ruiskuvalukoneisiin tarkoitetuissa karkaistuissa kuularuuveissa. NSK:n esittelypisteessä (halli 7, näyttelypiste D12) esitellään myös toimiva esimerkki CMS-kunnonvalvontajärjestelmästä, jossa käytetään reaaliaikaista näytöllä esitettävää värähtelyanalyysiä.

Uusia laakeri- ja kuularuuvi-innovaatioita NSK:lta
-Image1.jpeg - SURSAVE voi auttaa vähentämään NRRO (non-repeatable runout) -virhettä 50 prosentilla työstökoneiden pääkarasovelluksissa

NSK on ainoa tämä tyyppinen valmistaja, joka voi tarjota täyden kehitys- ja toimituspalvelun työstökoneissa käytettäville tarkkuusliikekomponenteille, mukaan lukien laakerit, kuularuuvit ja lineaariohjaimet. EMO 2017 -messujen tärkeimpien esittelykohteisiin kuuluu SURSAVE, vasta kehitetty ulkokehän kuulapidin pääkarasovelluksissa käytettäville NSK:n viistokuulalaakereille. SURSAVE on tarkoitettu vähentämään NRRO (non-repeatable runout) -virhettä 50 prosentilla perinteisiin pitimiin nähden. Se myös vähentää momenttia 20 prosentilla, synnyttää vähemmän lämpöä, toimii suurilla nopeuksilla ja parantaa tarkkaa käsittelyä.

Uusimpia kuularuuviratkaisuja hakeville konevalmistajille NSK esittelee vasta julkaisemansa S-HTF-sarjan, joka tarjoaa yli kaksi kertaa pidemmän käyttöiän ja 1,3 kertaa paremman dynaamisen kuormituskapasiteetin kuin yrityksen aikaisemman sukupolven tuotteet. Nämä suorituskykyominaisuudet on saavutettu käyttämällä syöttöruuvissa uutta teräsmateriaalia (nimeltään Tough Steel - TF, kova teräs), joka tarjoaa optimaalisen yhdistelmän kovuutta ja kimmoisuutta. S-HTF-kuularuuvit on tarkoitettu suurta kuormitusta vaativiin sovelluksiin kuten muoviruiskuvalukoneet ja muovauspuristimet.

EMO-messuilla esitellään myös aivan uusi työstökonesovelluksiin tarkoitettu kuularuuvi. Tätä DIN-standardin mukaista suurinopeuksista (dn-arvo 160 000) kuularuuvia saa akselihalkaisijalla 32-63 mm ja nousulla 10-30 mm. Saat lisätietoja käymällä esittelypisteessä.

NSK:n esittelypisteellä kävijät näkevät myös toimivan esimerkin CMS-järjestelmästä ja siitä, miten voidaan saavuttaa nolla käyttökatkoa. Värähtelyantureihin on kytketty kolme yksiakselista liikkuvaa pöytää, joissa käytetään normaalia, vaurioitumisen alkuvaiheessa olevaa ja vaurioitunutta kuularuuvia. Kävijät näkevät näytöllä reaaliaikaisen värähtelyanalyysin, jossa normaalin ja vaurioituneen kuularuuvin väliset poikkeamat näkyvät selkeästi.

NSK:n viimeisimmät innovaatiot seuraavan sukupolven työstökoneita varten tekevät työstökoneiden OEM-valmistajien sekä työstökoneita käyttävien yritysten johtajien, päälliköiden ja suunnittelijoiden vierailusta EMO 2017 -messuilla äärimmäisen kannattavan. Yrityksellä on esittelypisteessä käytössään ammattilaisista koostuva asiantuntijatiimi, joka keskustelee kanssasi mielellään nimenomaisista sovelluksista.

Uusia laakeri- ja kuularuuvi-innovaatioita NSK:lta
-Image2.jpeg - NSK:n suurta kuormitusta kestävät S-HTF-sarjan kuularuuvit tarjoavat 2,2 kertaa pidemmän käyttöiän kuin yrityksen aikaisempaa sukupolvea edustavat tuotteet

Uusia laakeri- ja kuularuuvi-innovaatioita NSK:lta
-Image3.jpeg - Messuilla esitellään aivan uusi DIN-standardin mukainen kuularuuvi suurnopeussovelluksiin
 
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan