www.engineering-suomi.com
EPLAN

Eplan Preplanning sisältää nyt putkitusmoduulin

Mitä aikaisemmin jäsennetään ja hankitaan tiedot suunnittelua varten, sitä parempi. Tämä koskee erityisesti tärkeimpiä liitäntätietoja projektin alkuvaiheissa, mukaan lukien putkitusten määrittely ja niiden tiedot sekä kaapelitiedot. Uusi Eplan Preplanning -versio sisältää nyt oman putkitusmoduulin. Käyttäjillä on myös mahdollisuus määrittää kaapelitiedot jatkosuunnitteluprosesseihin. Näiden liitäntätietojen keskitetty hallinta vähentää työmääriä ja parantaa projektin laatua.

Eplan Preplanning sisältää nyt putkitusmoduulin
Preplanning versio 2.7 mahdollistaa helpon putkitusten suunnittelun, esisuunnittelusta varsinaiseen suunnitteluun ja PI-kaavioihin.

Eplan Preplanning versio 2.7 tulee saataville syyskuussa. Se laajentaa Eplan Platformin käyttömahdollisuuksia entisestään. Varhainen projekti- ja suunnittelutietojen hankinta ja määritys - sekä graafinen että tietokantapohjainen - auttaa tekemään suunnitteluprosesseista yhteensopivampia ja tehokkaampia perussuunnittelusta yksityiskohtaiseen suunnitteluun. Tämä saavutetaan niin sanottujen suunnitteluobjektien avulla. Ne määrittävät sen, mitkä toimilohkot yhdistetään toisiinsa, sekä kuvaavat esimerkiksi putkitukset tai kaapelit esisuunnitteluvaiheessa.

Putkistoa kuvaavat tiedot sisältävät putkiluokan sekä putkissa virtaavan aineen. Esimerkiksi veden, öljyn tai ilman. Segment Template -navigaattorissa käyttäjät voivat määrittää projektille tarvittavat putkiluokat ja virtaavat aineet mallipohjina, joissa on kaikki tarvittavat tiedot. Käyttäjien ei tarvitse erikseen syöttää tietoja toimilohkoihin ja putkimäärityksiin, jolloin projektin valmistuminen nopeutuu.

Putkiluokka on esisuunnitteluominaisuutena kaikissa segmenteissä uudesta 2.7-versiosta alkaen. Se on käytettävissä putkiston suunnitteluobjektin syöttökenttänä ja putkiston määrityskohdissa. Putkiluokkamallipohjan valinta on myös mahdollista. Putkiluokkamallipohjaan käyttäjät voivat lisäksi tallentaa osia, kuten putkenosia, liittimiä ja pumppuja. Vain putkiluokkaan määritettyjä osia voidaan myöhemmin valita komponenteiksi toimilohkoihin.

Hyödyt käyttäjille: Eplan Preplanning määrittää automaattisesti putkien kulkureitin ja sen, mitkä liitännät kuuluvat putkistoon. Putkiluokka ja lisätiedot voidaan tallentaa vastaavien ominaisuuksien kautta liitäntöihin, liitoskohtien määrityksiin ja toimintoihin. Valittu putkisto voidaan värikoodata käyttämällä putkistoreititystä ja automaattisten liitoslinjojen lisääminen mahdollistaa putkien reitityksen kappale kappaleelta kaikkien käytettävissä olevien liitäntöjen kautta PI-kaavioissa.

Taustaa

Eplan Preplanning -ohjelmiston avulla käyttäjät voivat luonnostella esisuunnittelutoiminnot teknisen näkökulman viitoittamana jo suunnitteluprosessin alkuvaiheessa Eplan Platformin- alustaan. Koneen/laitteen suunnittelussa on yksittäisiä vaiheita, joissa konseptia jatkuvasti muokataan tarkemmaksi alkuperäisistä karkeista ideoista ja luonnoksista, kunnes kaikki tarvittava dokumentaatio ja informaatio koneen kokoamiseen ja valmistukseen on kerätty. Esisuunnitteluvaiheessa teknisen koneen/laitteen konseptit luodaan ja rakenteiden määrät arvioidaan. Tavoitteena on löytää teknisesti hyödyllisin konsepti ja määrittää vaatimukset tarkempien yksityiskohtien suunnitteluun. Kaavioiden luominen ja asennuksen erittelyt voidaan kaikki tehdä esisuunnittelun perusteella. PI-kaaviot ovat erottamaton osa laitteiston suunnittelua.


Eplan Preplanning 2.7 -version hyödyt:


•    Putkiston määritys lähtöpisteestä kohteeseen, jo ennen kuin PI-kaavio on piirretty.
•    Putkitukseen voidaan liittää tunnistetietoja ja kuvauksia, kuten nimiä.
•    Putkituksen määritys PI-kaavioon suunnitellulla putkien ja välineistön järjestyksellä.
•    Valinnainen putkitusinstrumentoinnin lisäys tai poisto.
•    Putkistokohtainen raportointi.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan