www.engineering-suomi.com
EPLAN

Nyt: Rajapinta Eplanin ja Melsoft iQ Worksin välillä

AutomationML tekee sen mahdolliseksi! Uusi Eplan Electric P8 -ohjelmiston ja Mitsubishi Electric Melsoft iQ Works -ohjelmiston välinen rajapintaratkaisu tuo yhteen sähkösuunnittelun ja automaation. Uusimmassa Eplan-versiossa voidaan vaihtaa kaksisuuntaisesti tietoja, esimerkiksi symbolisia osoitteita. Eplan Electric P8 –ohjelmistossa vaikutukset ovat merkittäviä: ajantasaiset piirikaaviot, mukaan lukien PLC-komponenttien välinen väyläjohdotus sekä huipputarkat laitemäärittelyt.

Nyt: Rajapinta Eplanin ja Melsoft iQ Worksin välillä

Kaksisuuntainen PLC-tiedonvaihto auttaa suunnittelun ja automaation prosessien optimoinnissa. Tällä Eplan Electric P8 -ohjelmiston ja Melsoft iQ Works -ohjelmiston uudella rajapintaratkaisulla Eplan ja Mitsubishi Electric ovat vieneet integrointia askeleen pidemmälle. AutomationML muodostaa rajapinnalle perustan ja neutraalisuudellaan ja avoimella tietojen vaihdollaan kuljettaa tiellä kohti Teollisuus 4.0 -tavoitteita. Eplanissa suunniteltu aineisto muodostaa pohjan PLC-laitteistojen (räkki) kokoonpanolle ja ohjelmoinnille. Ja mikä erityistä: samoja tietoja käytetään koko tuotekehitysprosessin aikana yhtenä tietolähteenä, johon Eplan Data Portal tarjoaa tarvittavat komponenttitiedot. Yhdessä käytettyinä ratkaisut nopeuttavat komponenttien määrittelyä ja suunnittelua. 

Melsoft iQ Works on integroitu kokonaisuus joka sisältää Mitsubishi Electricin automaatiotuotteiden ohjelmoimiseen vaadittavat ohjelmistoratkaisut. Kun se integroidaan nykyisen Eplan Platform -version 2.7 kanssa, käyttäjät voivat vaihtaa projektin tietoja, muokata niitä myöhemmin ja synkronoida ne kaikkiin suuntiin projektin kaikissa vaiheissa. Käyttäjien tarvitsee syöttää tiedot vain kertaalleen. Tämä auttaa virheiden minimoinnissa ja helpottaa yhteistyötä sähköinsinöörien ja ohjelmistokehittäjien kesken. Sähkösuunittelijoille on vielä muitakin lisäetuja: PLC-kokoonpanojen määrittely on läpinäkyvää; järjestelmän tuella kokoonpanoja voidaan muokata nopeammin ja viime hetken muutokset ovat helpompia ja paremmin toteutettavissa.
 

AutomationML-teknologia 

Avoimella, standardisoidulla ja XML-pohjaisella AutomationML-tietomuodolla voidaan välittää suunnittelutiedot, jotka noudattavat järjestelmän topologiaa, rakennetta, geometriaa ja logiikkaa. Rakenteellisen ja topologisen tiedon esittämiseen AutomationML käyttää CAEX (Computer Aided Engineering Exchange) -muotoa, joka noudattaa kansainvälistä tietomuotoja koskevaa standardia IEC 62424/IEC 62714. Tämä tarjoaa kohde-perusteisen konseptin, jolla laitoksen ja järjestelmän rakenteet voidaan esittää. AutomationML tarjoaa lisäksi mahdollisuuden välittää järjestelmän rakennetietoja, esimerkiksi räkkikokoonpanosta. Tämä mahdollistaa hyvin jäsennellyn end-to-end-dokumentaation myös huoltoa ja ylläpitoa varten. Useista erilaisista ohjelmistotyökaluista saatavat tiedot, esimerkiksi laitteita koskevat tiedot, voidaan vaihtaa valmistajien ja käyttäjien kesken, jolloin ne voidaan helposti integroida dokumentaatioon.
 

Tietoja iQ Works -ohjelmistosta 

Melsoft iQ Works on sulautettu ohjelmistopaketti, joka yhdistää ohjelmat, joita tarvitaan Mitsubishi Electricin tuotteiden GX Works3, MT Works2, GT Works3, RT ToolBox2 ja FR Configurator2 ohjelmointiin. Ohjelmiston integrointia tuetaan Navigator-selaimen kautta. Tämä on graafinen ja helppokäyttöinen liittymä käyttäjän ja keskusjärjestelmän konfiguraation välillä. Toinen etu saavutetaan, kun projektin aikana käytetään järjestelmän tunnisteita ja parametreja. Tämän tehokkaan ohjelmistopaketin etuihin kuuluu yksinkertaistettu järjestelmäkehitys. Ohjelmistopaketti vaatii merkittävästi vähemmän työtä toistuvien tehtävien suorittamiseen, minimoi virhelähteitä sekä vähentää näihin liittyviä kokonaiskäyttökustannuksia.
 

Tausta

Eplan ja Mitsubishi Electric ovat työskennelleet yhdessä strategisina kumppaneina useita vuosia. Ratkaisuja tarjoava Eplan on e-F@ctory Alliancen jäsen; Mitsubishi Electric taas tarjoaa tietojaan Eplan Data Portal -portaalissa. Molempien yritysten tavoite asiakkaitaan ja käyttäjiään palevellakseen on sama: parantaa tietojen laatua, nopeuttaa suunnittelu- ja valmistusprosesseja sekä parantaa tuottavuutta.

Nyt: Rajapinta Eplanin ja Melsoft iQ Worksin välillä

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan