www.engineering-suomi.com
EPLAN

Esittelyssä: Eplan Cogineer Advanced Automaatio pilvessä

Eplan antoi 2018 Hannoverin messuilla ennakkonäytöksen: ratkaisutoimittaja Eplanin Cogineer Advanced tarjoaa automatisointi ohjelman ”Software as a Service” SaaS-palveluna. Designer- ja Project Builder -toiminnot tulevat siten olemaan käytettävissä ainoastaan pilvipohjaisina ratkaisuina ja niillä tulee olemaan omat lisenssinsä. Tietoturva on luonnollisesti kunnossa: uudessa Oikeuksien hallinta -toiminnossa on helppo määrittää käyttäjän oikeudet Designer-toimintoa varten. Designerissa määritetään kaavioiden automaattisessa luomisessa käytettävät säännöt ja makrot.

Esittelyssä: Eplan Cogineer Advanced  Automaatio pilvessä

Cogineer Advanced.jpg: Cogineer Project Builder -toimintoon sisään kirjautuneet käyttäjät käyttävät niitä konfiguraatioita, joihin heille on annettu käyttöoikeus, valitsevat vaihtoehtoja ja variantteja ja tämän jälkeen luovat nappia painamalla johdotusta käsittelevät dokumentit. 

Eplan antoi tämän vuoden Hannoverin messuilla ennakkoesittelyn automatisointi-ohjelmistonsa seuraavasta laajennusvaiheesta. Eplan Cogineer Advanced on laajentanut rajapintoja ja esimerkkejä koskevaa toiminnallisuuttaan asettamalla Designer- ja Project Builder -toiminnoille erilliset lisenssit. Näin ainoastaan se käyttäjäryhmä, jolle on uudessa Oikeuksien hallinta -toiminnossa annettu oikeus käyttää Designer-toiminnossa luotuja malleja, voi muokata niitä Designer-toiminnossa. Tämä on ratkaiseva tekijä tietoturvassa. Toinen mielenkiintoinen ominaisuus on uusi liiketoimintamalli. Tuleva versio 2.8, jonka odotetaan olevan saatavilla loppukesästä 2018, tulee olemaan täysin pilvipohjainen verkkosovelluspalvelu.
 

XML-rajapinta prosessien integroimista varten 

Eplan Cogineer Advanced -ohjelmistossa on XML-muotoon perustuva import-rajapinta. Tämän avulla voidaan tuoda kokonaisia konfiguraatioita, mukaan lukien kaikki niiden arvojoukot. Tämä tarjoaa selkeitä etuja käyttäjille: ohjelmisto voidaan nopeasti integroida prosesseihin ja nykyisiä tietoja voidaan jatkossakin käyttää piirikaavioiden automaattisessa luonnissa. Käytännössä tämä tarkoittaa enemmän ajansäästöä ja parempaa laatua, koska tietoja ei tallenneta useaan paikkaan eikä niitä syötetä useaan kertaan.
 

Dynaaminen konfiguraatio 

Toinen Eplan Cogineer Advanced -ohjelmiston uusi toiminto on mahdollisuus tehdä toistuvista elementeistä esimerkkipohjia. Käyttäjät voivat konfiguraatioprosessin aikana dynaamisesti valita mitä toimintojen tai piirikaavioiden osia he haluavat käyttää projektin rakentamisessa. Ohjelmisto tukee myös sekä useiden osatoimintojen että kokonaisten toimintojen käyttöä. Näiden tyypillisten elementtien esimerkkipohjia voidaan myös hallita suoraan prosessikaaviossa luotavien XML-tietojen tuonnin kautta. Tyypillisten elementtien esimerkkipohjien suurimmat edut: kohdeprojektin jokaisesta variantista ja rakenteesta ei tarvitse luoda 100-prosenttista konfiguraatiota. Tästä on valtavasti etua erityisesti laitossuunnittelussa, jossa dokumenttirakenteet tavallisesti poikkeavat projektien välillä toisistaan. Laitossuunnittelijat ja järjestelmä-integraattorit säästävät paljon aikaa voidessaan käyttää uudelleen osia konfiguraatiosta.
 

Järjestelmä "ajattelee" 

Loogisten riippuvuuksien ja kaavojen syötöstä tulee huomattavasti yksinkertaisempaa kaikissa Eplan Cogineer -versioissa. Uusi Formula Assistant takaa, että jatkossa loogiset ehdot ja kaavat – ja näin ollen kaikki tiedot toiminnon tai toimintoryhmän riippuvaisuuksista – voidaan syöttää entistäkin helpommin ja ennen kaikkea virheettömästi. Konfiguraatiomuuttujien tyypistä riippuen kyseiselle tyypille ehdotetaan ainoastaan sallittuja toimintoja. Muuttujanimiä syötettäessä Formula Assistant ehdottaa syötön aikana kaikkia käytettävissä olevia vaihtoehtoja "livenä". Näin syötön aikana ei voi syntyä kirjoitusvirheitä. Tämä takaa korkean laadun koko projektin ajan. 

Lisätietoja osoitteessa: www.eplancogineer.com

Esittelyssä: Eplan Cogineer Advanced
Automaatio pilvessä
Cogineer Advanced2.jpg: Konfiguraatiomuuttujat tai niiden esitysnimet määrittävät automaattisesti Project Builder -toiminnon käyttöliittymän.   

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan