www.engineering-suomi.com
NORD Drivesystems

NORD DRIVESYSTEMS ACHEMA 2018 -MESSUILLA

Käytöt sekoitus- ja pumppusovelluksiin: prosessitekniikan käyttölaiteratkaisut erinomaisella korroosiosuojauksella

NORD DRIVESYSTEMS ACHEMA 2018 -MESSUILLA
NORD_SK_180_E: NORDin hajautetusti asennettava SK 180 E – NORDAC BASE -taajuusmuuttaja on erittäin taloudellinen käytössä, ja siihen on saatavana myös IP 69K –kotelointiluokalla.

NORD esittelee laajaa tuotevalikoimaansa ACHEMA-messuilla Saksan Frankfurtissa 11.–15. kesäkuuta. Pääpaino on ATEX-yhteensopivissa prosessiteollisuuden käyttöratkaisuissa, joista yksi esimerkki on erityisen kestävä SK 180E -taajuusmuuttaja. Pohjoissaksalaisen NORDin tuotevalikoimaan kuuluvat myös pumppaustekniikan käyttöratkaisut, nsd tupH –korroosiosuojauskäsitellyt käytöt vaativiin olosuhteisiin ja UNICASE-runkoiset teollisuusvaihteet.
 
Palavat kaasut ja pöly aiheuttavat vakavan turvallisuusriskin ihmisille ja kalustolle niin kemianteollisuudessa kuin lääke- ja elintarviketeollisuudessakin. NORD DRIVESYSTEMS on ollut sertifioitu ratkaisutoimittaja jo useiden vuosien ajan. Vuodesta 2003 lähtien sen tuotevalikoimaan ovat kuuluneet myös ATEX-määräysten mukaiset käyttölaitteet, kuten kaasuräjähdyssuojatut moottorit, vaihteet ja vyöhykkeille 1, 2, 21 ja 22 hyväksytyt sähköiset säätökäytöt.

Modulaariset ATEX-käytöt
 
NORD toimittaa modulaarisesta valikoimastaan eri käyttökohteisiin sopivat käyttöratkaisut yksilöllisin ominaisuuksin ja varustein. Joustavissa käyttölaitekonsepteissa taajuusmuuttajakäyttöön suunnitellut moottorit voivat olla IEC/NEMA-laippakiinnityksellä tai suoraan vaihteeseen asennettavia. NORDin räjähdyssuojattuihin käyttöihin on saatavana vakionopeuspuhaltimia, paluujarruja sekä jarruja (vyöhykkeen mukaan). Tilauksesta saatavana on yhdistettyjä pöly- ja kaasuräjähdyssuojausjärjestelmiä jopa +60 °C:n ympäristön lämpötiloihin. Laitteita toimitetaan kaikkialle maailmaan, ja dokumentaatio on saatavana yli 20 kielellä. Tarvittaessa sovelluskohtaiset huoltovälit voidaan merkitä tyyppikilpiin.
 
Kestävä taajuusmuuttaja prosessitekniikan tarpeisiin
 
SK 180 E – NORDAC BASEn myötä NORDin tuotevalikoima sisältää myös monia ATEX-yhteensopivia, hajautetusti asennettavia taajuusmuuttajia eri käyttökohteisiin. Ne ovat taloudellisia käyttää, ja niihin on saatavana myös IP 69K -suojaus. Suojaus varmistaa kotelon täydellisen tiiviyden jopa toistuvaa painepesurilla puhdistamista vaativissa prosessisovelluksissa. Näitä taajuusmuuttajia käytetään pakkaus- ja elintarviketeollisuudessa sekä kuljetin- ja pumppusovelluksissa.
 
NORD-käyttölaitteet pumppusovelluksiin
 
NORDin erityinen osaamisalue ovat räjähdyssuojatut pumppukäytöt. Täydellisesti yhteensopivat käyttölaitekokonaisuudet koostuvat vaihdemoottorista, moottorista ja taajuusmuuttajasta, jotka muodostavat isäntä–orja-ryhmiä. Ne viestivät älykkäästi keskenään pumppujärjestelmää valvoessaan ja ohjatessaan.
 
Erikoispintakäsittely vaativiin olosuhteisiin
 
Vaativia käyttöolosuhteita varten NORD on kehittänyt alumiinisille käyttölaitteille nsd tupH -korroosiosuojauskäsittelyn. Sen ansiosta pinnan korroosionsietokyky on ruostumattoman teräksen kaltainen. Käyttölaitteet sietävät erinomaisesti painepesurilla pesemistä ja aggressiivisia puhdistusaineita. Sen vuoksi nsd tupH -käsitelty alumiini on todellinen vaihtoehto ruostumattomalle teräkselle.
 
Teollisuusvaihteet raskaisiin sovelluksiin
 
NORDin teollisuusvaihdemoottorit pyörittävät esimerkiksi erilaisia sekoittimia ja jauhimia kosmetiikka- ja elintarviketeollisuudessa. Voimakkaat hammas- ja kartiovaihteet yhdestä kappaleesta koneistetussa UNICASE-rungossa ovat mainio ratkaisu näihin sovelluksiin. Suuret rullalaakerit takaavat erinomaisen kuormitettavuuden ja kestävyyden.
 
NORDin innovatiiviseen käyttölaiteteknologiaan voit tutustua ACHEMA 2018 -messuilla hallissa 5 osastolla 51.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan