www.engineering-suomi.com
HMS Industrial Networks AB

X-gateway – Alenna yrityksesi infrastruktuurikustannuksia markkinoiden johtavan teollisuusverkkojen yhdyskäytävätoimittajan avulla

Teollisuusautomaatiossa käytetyt verkot ovat usein varsin heikosti yhteensopivia. Anybus X-gateways-yhdyskäytävät yhdistävät erilaiset verkot keskenään ja muodostavat linkin erilaisten kenttäväylien tai teollisuuden Ethernet-järjestelmien välille. Siemensin, Rockwellin, Schneider Electricin, Mitsubishin ja muiden valmistajien PLC-verkkojärjestelmien kanssa täysin yhteensopivat X-gateways-yhdyskäytävät tekevät järjestelmien integroinnista lasten leikkiä!

X-gateway – Alenna yrityksesi infrastruktuurikustannuksia markkinoiden johtavan teollisuusverkkojen yhdyskäytävätoimittajan avulla
HMS Industrial Networksin valmistama Anybus X-gateway-yhdyskäytävävalikoima perustuu varmoiksi osoittautuneisiin Anybus-tiedonsiirtomoduuleihin. Kätevään metallikoteloon upotetut moduulit toimivat älykkäänä linkkinä kahden teollisuusverkon välillä. X-gateway-yhdyskäytävävalikoimaan kuuluu 180 eri versiota, joten kaikki suositut kenttäväylät (Profibus, DeviceNet ja CANopen) voidaan liittää keskenään tai yhdistää teollisuuden uusiin Ethernet-standardeihin, Profinetiin, Ethernet/IP:hen, Modbus-TCP:hen ja EtherCATiin. Yhdyskäytävät ovat erillislaitteita, jotka on varusteltu asennettaviksi DIN-kiskoon. Virran kytkennän jälkeen yhdyskäytävät ovat heti valmiita tiedonsiirtoon valitun kahden verkon välillä. Konfigurointi tapahtuu muutamassa minuutissa eikä edellytä ohjelmointia, erityistä PC-laitetta tai ohjelmistoa. Yhdyskäytävät siirtävät I/O-dataa ja parametreja täysin avoimesti kahden verkon välillä. Datan määrä valitaan yksinkertaisessa konfigurointivuoropuhelussa yhdyskäytävän asetuksia määriteltäessä. Yhdyskäytävät on helppo integroida teollisuusautomaatiojärjestelmiin, jolloin ne varmistavat saumattoman tietovirran erilaisten verkkojen välillä. Anybus X-gateways-yhdyskäytävissä yhdistyvät luotettavuus ja joustavuus: ne ovat siten järjestelmäintegraattoreille ja tehdasoperaattoreille välttämättömiä liitettävyystyökaluja.

Anybus X-gateway-yhdyskäytäväperheen toimintojen laajentamiseksi entisestään HMS on kehittänyt myös OPC Server -tuen. Uusi ominaisuus yhdistää PC-pohjaiset OPC-asiakassovellukset tavallisten Ethernet-verkkojen ja X-Gatweay-yhdyskäytävän kautta kaikkiin yleisimpiin kenttäväyläverkkoihin. OPC Server -tuki toimitetaan X-gateway-yhdyskäytävän mukana ilman lisähintaa. Anybus OPC-palvelimen avulla mikä tahansa PC-pohjainen OPC DA -asiakassovellus pääsee käyttämään kenttäväyläverkossa olevien, lattiatasolle hajautettujen prosessilaitteiden dataa ilman PCI-kenttäväylän liitäntäkorttia. Anybus OPC Server tukee OPC Data Access (DA) -määrittelyn versioita v1.0, 2.05, 3.0. Keskeisiin toimintoihin kuuluvat prosessitietojen nouto, OPC-tagieditori ja online-selain/editori, jolla voi lukea/kirjoittaa tag-prosessitietoja. Valvomossa olevan PC:n ja tehdassalissa sijaitsevien laitteiden välinen tietoyhteys perustuu yrityksen nykyisiin Ethernet-verkkoihin ja Anybus X-gateway-yhdyskäytävään. PCI-kortti on sijoitettu valvomon PC:n sisään, mutta X-gateway-yhdyskäytävä voidaan sijoittaa suoraan kohteeseen, jolloin kallis kenttäväyläkaapelointi tehtaan tuotantolinjan ja valvomon välillä jää pois. Tämä säästää asennuskustannuksia ja lisää joustavuutta.

Huhtikuussa 2009 saavutettiin historiallinen merkkipylväs: tuotantolinjalta valmistui miljoonas Anybus-moduuli. Vaikka tämän merkittävän merkkipylvään saavuttamiseen kuluikin yli kymmenen vuotta, HMS:n nykyinen toimitusmäärä on yli 200 000 moduulia vuodessa. Niinpä yhtiö uskookin ylittävänsä 2 miljoonan laitteen rajan huomattavasti ensimmäistä nopeammin.

1 Million.jpg
Picture text / Kuvateksti: Miljoonas Anybus-moduuli on valmistunut tuotantolinjalta. HMS ylitti näin tärkeän merkkipylvään.

OPC_pressimage.jpg
Picture text / Kuvateksti: HMS laajentaa Anybus X-gateway-yhdyskäytävien toimivuutta OPC Server -tuella.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan