www.engineering-suomi.com
EPLAN

Eplan Data Portal: kohti entistä parempaa komponenttikirjastoa

Suunnittelun käyttämiä komponentteja koskeva digitaalinen data on nykyään avain elementti tehokkaalle suunnitteluprosessille. Yksi suurimpia haasteita tässä on kuitenkin sekä datan laatu että kyseisen datan syvyys. Eplan Data Portal vastaa tähän haasteeseen: vuoden alusta lähtien portaalia on päivitetty kuukausittain, useammin kuin aikaisemmin. Käyttäjillä on myös arvostelutoiminto komponentteja koskevan datan laadun arvioimiseen, mikä tarjoaa valmistajille käyttöön perustuvaa palautetta markkinoilta. Hannoverin messuista lähtien Eplan Data Portalin Lab Versio on tarjonnut käyttäjille lisäksi mahdollisuuden saada ohjelman uusimmat kehitysvaiheet testattavaksi ja kokeiltavaksi aiemmin.

Eplan Data Portal: kohti entistä parempaa komponenttikirjastoa
Dashboard.jpg: Hallintapaneeli tarjoaa hyvän yleisnäkymän esimerkiksi Eplan Data Portalin uusista ominaisuuksista tai ladatuimmista komponenteista.
 
Eplan Data Portal on sähkö- ja automaatiosuunnittelussa keskeinen alusta laitteita koskevalle digitaaliselle tietokannalle. Tällä hetkellä yli 230 valmistajaa tarjoaa yli 800 000 komponenttitietoa suoraan ladattavaksi. Jos huomioon otetaan integroidut konfiguraattorit ja variantit, todellinen lukumäärä on yli 2 miljoonaa. Vuoden alusta lähtien tietoja on päivitetty kuukausittain, niin että sekä käyttäjät että valmistajat voivat hyötyä alustasta enemmän. Tämä myös varmistaa, että laitetiedot ovat laadukkaita. Päivitykset sisältävät sekä uusien valmistajien tuotteita, että nykyisten komponenttitietojen lisäyksiä ja laajennuksia.
 
 
Käyttäjien antama arvostelu laatumittarina
 
Toinen jatkuvan laadunparannuksen askel on varsin uusi, käyttäjille luotu arvostelutoiminto. Kuten on nähty muilla portaaleilla kuten Amazonilla, kyseinen toiminto antaa käyttäjille mahdollisuuden arvostella tarjottavaa sisältöä antamalla sille tähtiä. Tavoite on arvostella ja luokitella tuotteen digitaalista esitysmuotoa, ei itse tuotetta. Käyttäjät voivat yhteisönä antaa hyödyllistä palautetta jokapäiväisen työnsä keskeltä. Tämä auttaa myös toisia käyttäjiä ja antaa valmistajille hyödyllistä tietoa markkinoista, kun he jatkavat komponenttitietojen kehittämistä. Käyttäjät voivat näin itse vaikuttaa esitystapojen laatuun.
 
 
Lajitteluvaihtoehtoja käyttäjäkokemuksen parantamiseksi
 
Käyttäjät voivat arvostelutoimintoon perustuen lajitella tuloksia suoraan portaalissa kahta lisävaihtoehtoa käyttämällä: komponenttitietojen suodattaminen parhaat arvostelut saaneiden laitteiden mukaan tai vaihtoehtoisesti sen mukaan, miten monta latausta kyseistä komponenttia on siihen mennessä tuotu. Tällä tavoin käyttäjät tietävät tarkalleen millä kohteilla on parhaan laatuinen esitysmuoto ja mitä laitetta käytetään tuoteryhmässään eniten. Luonnollisesti oletuksena on, että suunnittelijat käyttävät arvostelutoimintoa intensiivisesti, jolloin se hyödyttää kaikkia. Toimintoa pidetään merkittävänä lisäarvona, ja näin ollen käyttäjien antama arvostelu on hyvin tervetullutta.
 
 
Näkymä tulevaisuuteen
 
Käyttäjäkokemus, samoin kuin helppokäyttöisyys ja yksinkertaisuus - yhdessä oikean sisällön kanssa - on avainresurssi tulevaisuuden pilvisovelluksia varten. Uuden Eplan Data Portal -kirjaston Lab Versio –rajapinta on ollut saatavana ja testattavan huhtikuusta lähtien. Haluavatpa käyttäjät kokeilla uusia hakutoimintoja tai tutustua siihen, miltä uusi hallintapaneeli näyttää ja tuntuu, Lab Versiossa on jo saatavana kaikki nämä ominaisuudet. Sitä laajennetaan jatkuvasti ja uusia versioita on saatavana testattavaksi säännöllisesti. Eplan tarjoaa käyttäjilleen tällä tavalla kurkistuksen kehitysprosessin kulissien taakse.
 

Lisätietoja
 
2018 alun jälkeen EPLAN Data Portaliin on päivitetty yli 80 tuotekatalogia ja yli 50 000 datajoukkoa. Lisäksi 15 laitevalmistajaa on lisätty portaaliin. Esimerkiksi Hitachi Industrial Systemsin automaattisulakkeet, Yaskawan taajuusmuuntajat sekä IMI yli sadalla tuhannella sylinterillä- on hiljattain integroitu portaaliin.
 
Lue lisää osoitteesta:
 
Eplan Data Portal: kohti entistä parempaa komponenttikirjastoa
Rating.jpg: Käyttäjät voivat arvostella portaalissa komponentteja koskevaa esitystapaa antamalla tähtiä. Tämä auttaa muita käyttäjiä

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan