www.engineering-suomi.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Industrial Networksin Anybus Communicator yhdistää automaatiolaitteet Modbus-rajapinnan kautta Profibus-verkkoihin

Communicator on älykäs protokollamuunnin, jonka avulla saat laitteisiin välittömän Profibus-liitettävyyden. Koska varsinaiseen automaatiolaitteeseen ei puututa, säästytään laitteisto- tai ohjelmistomuutoksilta ja laajamittaisilta suunnittelutöiltä. Modbus on erittäin suosittu sarjaprotokolla: teollisuusautomaatiomarkkinoilla on jo vanhastaan laaja valikoima Modbus-rajapinnalla varustettuja laitteita, kuten lämpötila-antureita, viivakoodilukijoita, moottorin ohjaimia ja mittauslaitteita. Anybus Communicatoria käyttämällä kaikki tällaiset laitteet voidaan integroida helposti esimerkiksi Siemensin, Schneiderin ja ABB:n toimittamiin nykyaikaisiin Profibus- ja PLC-pohjaisiin automaatiojärjestelmiin.

HMS Industrial Networksin Anybus Communicator yhdistää automaatiolaitteet Modbus-rajapinnan kautta Profibus-verkkoihin
Anybus Communicator on pieni itsenäinen laite, jossa on DIN-kiskoasennus. Sen virtalähteenä toimii 24 voltin teollisuusvirtalähde, ja sen virrankulutus on tyypillisesti vain 100 mA. Profibus-väylään nähden Communicator on orja ja Modbus-väylään nähden isäntä. Se tukee kaikkia tiedonsiirtonopeuksia 1200 baudista aina nopeuteen 56 kbit/s. RS-485-tilassa tuote voi kytkeytyä enimmillään 31 Modbus-sarjalaitteeseen. Lisäksi se tukee Modbus-RTU- ja Modbus-ASCII-protokollia. Konfigurointi tapahtuu kätevästi seitsemässä vaiheessa helppokäyttöisellä Windows-pohjaisella määritystyökalulla.

Profibus-muunnin kuuluu HMS:n Anybus Communicator -tuoteperheeseen, jonka 14 eri versiota tukevat esimerkiksi Profibus-, DeviceNet-, ControlNet-, CANopen-, Interbus-, FIPIO-, Modbus-RTU-, Modbus-Plus-, CC-Link- ja Lonworks-kenttäväyläjärjestelmiä sekä lisäksi teollisuuden Ethernet-protokollia EtherNet/IP, Profinet, Modbus-TCP ja EtherCAT. Kaikkien versioiden toiminnot ovat samat. Näin laitevalmistajat pystyvät kytkemään automaatiolaitteensa kaikkiin johtaviin teollisuusverkkoihin.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan