www.engineering-suomi.com
LEROY-SOMER

DYNEO® LSRPM -sarja

LSRPM on Leroy-Somerin patentoimaan teknologiaan perustuva kestomagneettisynkronimoottorisarja. Rakenteeltaan innovatiivinen magneettiroottori lisää tehokkuutta lähes 10 %, miltei 98 %:n tasolle. Koon pienennys on 50 %:n luokkaa. Tämän tyyppiset moottorit on tarkoitettu sovelluksiin, joissa sähkönkulutus on suurta ja jatkuvaa. Niinpä LSRPM:n asynkronimoottoriin tehdyn sijoituksen takaisinmaksuaika on useimmiten alle vuoden. Koska moottorien osuus teollisuuden kuluttamasta sähköenergiasta on yli 70 %, uusi LSRPM-tuotesarja edistää myös hiilidioksidipäästöjen keskeistä vähennystavoitetta.

DYNEO® LSRPM -sarja
Erinomaisen tehokas ja pienikokoinen
Suurimmat säästöt saavutetaan ensisijaisesti nopeudensäädön ja mekaanisten järjestelmien optimoinnin avulla. LSRPM on osa DYNEO®-tuotesarjaa. Markkinoilla olevien nopeudensäätötekniikoiden huippua edustava sarja sisältää kaikki Leroy-Somerin nopeudensäätöohjain- ja kestomagneettisynkronimoottoriratkaisut.

LSRPM:n suorituskyky perustuu Leroy-Somerin patentoimaan, tähtimagneetteja hyödyntävään roottoritekniikkaan. Roottorin häviöitä vähentävä tekniikka mahdollistaa noin 98 %:n hyötysuhteen ja parantaa moottorin teho–painosuhdetta. Etu ei ilmene pelkästään nimelliskierrosnopeudella vaan jopa kasvaa hitaammilla nopeuksilla – siis myös nopeussäätöisissä sovelluksissa!

Ero perinteisiin moottoreihin verrattuna vaihtelee sovelluskohtaisesti. Jos esimerkiksi ruuvikompressoria on alun perin käytetty kaksinapaisella nopeussäätöisellä asynkronimoottorilla, jonka koteloinnin suojausluokka on IP23, napakorkeus 315 mm ja teho 280 kW, moottorin hyötysuhde nopeussäätöohjauksessa on 92,7 %. DYNEO®-ratkaisu, jossa käytetään 260 kW:n (ei rasituskerrointa) LSRPM 280 MD -kestomagneettisynkronimoottoria, saavuttaa nopeussäätöohjauksessa hyötysuhteen 97,6 % nopeusalueella 0–3 000 min-1. Energiansäästö ylittää 4 000 vuodessa ja moottorin paino kevenee 900 kg:sta 380 kg:aan. Perinteiseen ratkaisuun verrattuna investoinnin takaisinmaksuaika on alle 12 kuukautta.

LSRPM-sarjan mekanismeissa on teollisuuden yleisimmin käyttämät IEC IP55 -luokitellut koteloinnit. Tuotevalikoiman ominaisuudet:
– teho 0,75–400 kW
– vääntömomentti 1–1 400 Nm
– nopeus 1–5 500 min-1
– napakorkeus 90–315 mm.

Suuri vääntömomentti ja nopea suorituskyky
LSRPM:n vääntömomentti on taattu erittäin laajalla nopeusalueella ilman kuormituskerrointa tai pakkotuuletusta, joten LSRPM on yksinkertainen ja tehokas ratkaisu suurta vääntömomenttia suurella nopeudella edellyttäviin sovelluksiin.
LSRPM-moottori käy nopeammin kuin asynkronimoottori, jolloin
– moottorin nopeus voidaan sovittaa käytettävän koneen nopeuteen eikä voimansiirto-osia, kuten ylennysvaihteita, tarvita lainkaan,
– käytettävän koneen suorituskyky paranee nopeuden kasvun myötä.

Helppo integroida ja huoltaa
LSRPM:n pienikokoisuus tuo monia etuja: moottorin alusta ja samalla myös käytettävän koneen alustan pieni koko, moottorin helppo asennus paikan päällä, yksinkertaisemmat nostolaitteet, pienemmät kuljetuskustannukset jne.
LSRPM-sarjan modulaarisuus, tukematon tai laipoitettu asennus sileillä tai kierteitetyillä rei’illä sekä monet niihin liittyvät optiot helpottavat vanhan perinteisen moottorin korvausasennusta.

Magneettiroottoriteknologian pienet häviöt vähentävät huomattavasti käämien kuumentumista.
Samalla laakereita tarvitsee voidella harvemmin ja moottorin käyttöikä pitenee.

LSRPM-moottorien käyttötarkoitukset ja -mahdollisuudet ovat yhtä laajat kuin asynkronimoottorien: pumppaus, ilmanvaihto, puristus, kuljettimet, ekstruusio, prosessit, generaattorit ym.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan