www.engineering-suomi.com
EPLAN

Optimoitu tiedonkulku lisää tuottavuutta - Syngineer yhdistää maailmat

Tekniikan eri alojen on Teollisuus 4.0 -aikakaudella kasvettava yhteen. Mutta miten nykyiset osastojen väliset rajat voidaan ylittää? Syngineer varmistaa, että sähkösuunnittelijat ja mekaniikkasuunnittelijat "keskustelevat keskenään". Pilvipohjainen työkalu parantaa kommunikointia ja samanaikaisesti optimoi poikkitieteellistä yhteistyötä koneiden ja järjestelmien kehityksessä.

Monille suunnitteluinsinööreille tiedon saanti ja sen tarjoaminen on yksi keskeinen jokapäiväinen haaste. Syngineer, Eplanin ja sen yhteistyökumppanin Cideonin tarjoama innovatiivinen pilviratkaisu, voi auttaa tämän haasteen voittamisessa. Ohjelma nopeuttaa ja yksinkertaistaa suunnittelun koordinointia - erityisesti mekaaniikkasuunnittelun, sähkösuunnittelun ja PLC/ohjelmistosuunnittelun kesken. Järjestelmä varmistaa paremman yhteistyön helpottamalla osastojen välistä tiedonvaihtoa. Samalla se vähentää entisestään manuaalisten tehtävien määrää, jotka tehdään usein viimehetkellä, mikä tekee niistä erityisen kalliita.  

Yksinkertainen järjestelmä lisää läpinäkyvyyttä 
Syngineer ottaa käyttäjien suhteen projektipohjaisen lähestymistavan. Sovellus on yksinkertainen: Yhteys MCAD-ohjelmiston ja Eplan Electric P8 -ohjelman välillä voidaan muodostaa nopeasti Syngineer-palvelun kautta ja sitä on helppo käyttää", sanoo Max Lützel, tiimin johtava Syngineer-konsultti. "Lyhyen orientaation jälkeen kollegat voivat havaita, jos esimerkiksi projektissa käytettävää moottoria on myöhemmin suunnittelun aikana muutettu. " 

Syngineerissä sähkösuunnittelijat saavat aluksi tuttuun EPLAN-näkymäänsä lisänavigaattorin. Tämä navigaattori yhdistää heidät mekaniikkasuunnittelun kollegoihinsa toisissa osastoissa. Kummatkin suunnitteluosastot voivat vaihtaa tietoja kaksisuuntaisesti. Tämän integraation ansiosta mekaniikkasuunnittelijat ja sähkösuunnittelijat voivat mukavasti jatkaa työskentelyä omien järjestelmiensä parissa ja koordinoida uusimmat kehitysvaiheet käyttämällä esimerkiksi integroitua chat-toimintoa. He voivat saada tiedon muutoksista vaihtoehtoisesti sähköpostilla. Asetuksia on helppo muokata ilmoitusten hallintajärjestelmän kautta. 

 

Keskitetty yleiskuva tuotekehityksen tilasta
 
Syngineer esittää tehtävän tai pyynnön senhetkisen prosessointitilan. Kaikki asiaankuuluvat työntekijät näkevät myös kehitysprosesseissa ja niiden tiloissa tehtävät muutokset. Järjestelmä tarjoaa lisäksi tiedon siitä mitkä työntekijät ovat tehneet mitkäkin muutokset. Projektipäälliköillä on näin ollen globaali näkymä projektiin ja he voivat myös määrittää myöhemmin lisättäviä asiakasvaatimuksia keskitetysti. Ohjelmisto on tällä hetkellä saatavana saksaksi ja englanniksi ja siihen lisätään jatkossa uusia kieliä. Ohjelmaa voidaan käyttää internetselaimella, älypuhelimella, tabletilla ja kannettavalla tietokoneella – mikä on välttämätöntä globalisaation aikakaudella. 

 

Skaalautuva järjestelmä 
Toinen pilviteknologiaperustan merkittävä käytännön etu on se, että ulkoiset kumppanit, asiakkaat ja toimittajat voidaan helposti integroida kehitysprosessiin mukaan. Pilviarkkitehtuurin lisäetu on käyttäjien joustava skaalautuvuus. Yritykset voivat muuttaa käyttäjiensä lukumäärää tarpeen mukaan milloin tahansa sekä tarjota muille osastoille pääsy järjestelmään, muun muassa tuotannolle, käyttöönotolle ja kunnossapidolle.

 

Yhteenvetona 
Syngineer takaa tehokkaan tiedonvaihdon, mikä sekä säästää aikaa että parantaa tuotteen laatua. Syngineer mahdollistaa sensori/aktuaattori-luettelojen luomisen automaattisesti. Tämä tarjoaa vieläkin enemmän säästömahdollisuuksia, työhön kuluva aika saattaa vähentyä 30 prosentilla, puhumattakaan paremman dokumentointilaadun tarjoamasta lisäedusta.

Optimoitu tiedonkulku lisää tuottavuutta - Syngineer yhdistää maailmat
Syngineer_ECAD.jpg: Syngineer dokumentoi projektin statuksen - tässä nähdään esimerkkinä sähkösuunnitelma. Kaikki tiedot voidaan vaihtaa kaksisuuntaisesti sähkösuunnittelun ja mekaniikkasuunnittelun välillä. 

Optimoitu tiedonkulku lisää tuottavuutta - Syngineer yhdistää maailmat
Syngineer_MCAD.jpg: Mekaanisen suunnittelun CAD-ympäristössä tehdyt muutokset ovat nyt läpinäkyviä ja ymmärrettäviä sähkösuunnittelijoille. 

Lähde: Eplan Software & Service

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan