www.engineering-suomi.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

WirelessHART™: Teknologiasta tuotteisiin

NAMUR ja HART Communication Foundation ovat suorittaneet kenttäkokeen BASFin tehtaalla Saksan Ludwigshafenissa Pepperl+Fuchsin aktiivisella tuella. WirelessHARTin todistettiin olevan kestävä teknologia, jota voidaan käyttää kannettavissa ja joustavissa sovelluksissa.

WirelessHART™: Teknologiasta tuotteisiin
NAMURin suosituksessa NE124 määritellään prosessiautomaation langattoman viestinnän vaatimukset. Eräs ehdoista on avoin ja yhteensopiva standardi, jota monet laitevalmistajat tukevat. Nykyään on tarjolla vain yhteen standardiin - WirelessHART – perustuvia sovelluksia. Jotta verkossa voidaan toimia saumattomasti, kaikkien WirelessHART-laitteiden täytyy olla yhteensopivia keskenään. Tämän varmistamiseksi HART Communication Foundation (HCF), NAMUR, ja BASF lyöttäytyivät yhteen WirelessHART-tuotteiden johtavien valmistajien kanssa, mukaanlukien Pepperl+Fuchs, tehdäkseen kenttäkokeen. BASFin avulla NAMUR tutki WirelessHARTia NE124:n mukaisesti. Pepperl+Fuchs osallistui kenttäkokeeseen WirelessHartin Gatewaylla ja WirelessHARTin lämpötilamuuntimella. Yhteistyökumppani Endress+Hauser tarjosi WirelessHART-adapterin, joka tarjotaan myös Pepperl+Fuchsille.

Kenttäkokeen tulokset olivat positiiviset, mutta ne paljastivat myös parantamiskohtia. Langaton viestintä ja turvamekanismit osoittautuivat erittäin vahvoiksi. Vähäinen negatiivinen palaute koski ainoastaan täydellistä kenttälaitteen integraatiota ja akkuvaihtoehtojen moninaisuutta. BASF ja NAMUR ehdottivat parannuksena tärkeimpien suoritustehoa mittaavien ominaisuuksien vähentämistä, jotta verkkodiagnostiikka helpottuisi eikä käytettäisi liian suurta määrää tilastoja. Tuotekehitys kaikkien havaittujen puutteiden poistamiseksi on jo käynnistetty.

Pepperl+Fuchs näkee tulokset melko positiivisina. Ydinteknologia on perustettu ja eri valmistajien välinen langaton viestintä toimii hyvin. Siksi ei ole mitään perustavaa estettä, joka estäisi WirelessHARTin käytön. HOST-integrointia pitää parantaa, mutta se voidaan toteuttaa nykyisinkin, sillä Pepperl+Fuchs tarjoaa kaikki tarvittavat DTM- ja DD-versiot.

Viestintäinfrastruktuurin erityisasiantuntijana Pepperl+Fuchs tarjoaa kolme erilaista WirelessHART-laitetta: WirelessHART Gateway on keskitetty liityntäpiste ja siitä ohjataan langatonta verkkoa. Lisäksi se muodostaa käyttöliittymän erilaisiin langallisiin väyläyhteyksiin. Kenttälaitepuolella ovat tarjolla WirelessHART-lämpötilamuunnin paikallisiin lämpötilamittauksiin ja WirelessHART-adapteri mihin tahansa 4...20 mA- tai HART- kenttälaittiisiin.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan