www.engineering-suomi.com
LEROY-SOMER

Teollinen kylmäsäilytys: Leroy-Somer vastaa haasteeseen

Leroy-Somer tarjoaa korkean suorituskyvyn kompakteja ja erittäin tehokkaita moottoriratkaisuja kylmäsäilytyslaitteiden käyttäjille, asentajille ja tuottajille. Tuotteisiin kuuluvat kiinteänopeuksiset oikosulkumoottorit, korkeatehomoottorit, vaihtonopeuksiset ja huipputuotantoon uusi Dyneo®-kestomagneettiratkaisu. Tämä patentoitu teknologia tarjoaa erittäin korkean tehokkuuden kaikissa nopeuksissa, yhdistettynä kompaktiin muotoiluun, antaen suuremman suorituskertoimen (COP) kuin mikä voidaan saavuttaa perinteisillä ratkaisuilla. Tämä tehokkuus todistettiin, kun J&E Hall valitsi Leroy-Somersin kompressoriensa hoitajaksi. Tämä suuri kylmäsäilytysrakentaja asensi juuri kylmäsäilytysjärjestelmän uuteen Wm Morrison Supermarkets Plc -ketjun jakelukeskukseen. Energiansäästö on ollut suurinpiirtein 45 000 euroa neljässä vuodessa.

Teollinen kylmäsäilytys: Leroy-Somer vastaa haasteeseen
Energiansäästön haaste
Teollinen kylmäsäilytyslaite kuluttaa erittäin paljon energiaa ja sen energialuokitus on yleensä 3-10 MW. Tässä ympäristössä sähkömoottorit ovat erityisen huomion kohteena, sillä ne edustavat mahdollisen energiansäästön pääasiallista lähdettä. Sekä asentajille että valmistajille on elintärkeää edistää teknisiä ratkaisuja, jotka parantavat asennusten kustannustehokkuutta.

Vaihtonopeuden käyttö on epäilemättä ensimmäinen vastaus tähän haasteeseen. Laitteen koko riippuu ulkolämpötiloista, lähinnä kuumimpien ajanjaksojen aikana. Näiden ajanjaksojen ulkopuolella laite on liian tehokas. Vaihtuva nopeus voi keventää lämpökuorman vaihteluita, sovittaa koneen toiminnan varsinaisiin tarpeisiin ja näin optimoida laitteen yleisen tehokkuuden.

Suorituskerroin COP(The Coefficient of Performance) voi olla erinomainen työkalu kun mitataan asennuksen kustannustehokkuutta. Se kertoo tuotetun jäähdytyskapasiteetin ja sähkönkulutuksen suhteen. Mitä suurempi suhde on, sen tehokkaampi järjestelmä on.

Täydellinen, räätälöity tarjous
Teollisten ajojärjestelmien suunnittelun ja valmistamisen runsaan kokemuksensa ansiosta Leroy-Somer on kehittänyt laajan valikoiman vastauksia, jotka takaavat huomattavaa energiansäästöä.

Kiinteänopeuksisessa valikoimassa Leroy-Somer voi tarjota turvattujen räiskesuojattujen oikosulkumoottorien vaihtoehtoja, jotka vastaavat IE2-luokittelun vaatimuksiin, kuten on määritelty ErP-direktiivissä (aikaisemmin EuP, energiaan liittyvät tuotteet). Tähän valikoimaan kuuluu eräitä sarjoja, jotka ovat jo yhdenmukaisia IE3 “Premium” –tehokkuusluokan kanssa.

Vaihtonopeuksissa Leroy-Somer tarjoaa markkinoiden suurimman valikoiman yksinkertaisesta nopeussäädöstä hajautettuun vaihtonopeussäätöön täydessä erityisjärjestelmässä. On kehitetty useita moottorien erityissarjoja tarjoamaan tukeva vastaus eri sovellusten tarpeisiin ja varmistamaan mahdollisimman korkea tuottavuus sähköiseen ajurijärjestelmään: korkea tehokkuus, jatkuva vääntömomentti ilman alikäyttöä tai pakkotuuletusta huollon ja rikkoutumisriskin pienentämiseksi...

Yritys on myös kehittänyt näille markkinoille erityisen sopivia uusia ajoteknologioita: Dyneo®-valikoimassa yhdistellään ratkaisuja frekvenssihallinnassa ja Leroy-Somerin kestomagneettisynkronimoottoreissa. Patentoitu tähtimagneetteja hyödyntävä roottoriteknologia, joka poistaa roottorin osien energiahävikin, on johtanut koneiden tehokkuuden huomattavaan kasvuun, erityisesti kun toimitaan erittäin vaihtelevan kuorman alla. Nämä ainutlaatuiset tehokkuustasot ovat jo paljon tulevan IE4-luokan minimikynnyksen yläpuolella, ennustaen ylimääräisiä energiasäästöjä yli 10 % verrattuna perinteisiin vaihtelevan nopeuden ratkaisuihin. Näiden uusien teknologioiden investoinnin takaisinmaksuaika on usein vähemmän kuin 12 kuukautta.

Tämän innovatiivisen teknologian, jota johtavat kompressorivalmistajat ovat kokeilleet ja testanneet jo yli 10 vuotta, etuna on sen erityinen kompaktius ja se antaa korkeamman suorituskertoimen kuin perinteiset ratkaisut, samalla vähentäen kuluja.

LSRPM-sarja, jonka mekaaninen rakenne on identtinen oikosulkumoottoriin verrattuna, on erittäin helppokäyttöinen olemassaolevien järjestelmien uudistamiseen. Merkittävän energiansäästön lisäksi investoinnin takaisinmaksu on äärimmäisen nopeaa.

Roolissaan kansainvälisenä yrityksenä, yhtiö tarjoaa tukea asentajille ympäri maailman, olipa se uusien tehtaiden luomista tai olemassaolevien tehtaiden ylläpitoa.

Valokeilassa Leroy-Somerin uusi tehokas DYNEO®-ratkaisu: Wm Morrison Supermarkets Plc
Wm Morrison Supermarkerts Plc jatkaa tavoitteensa “Raikasta ruokaa sinulle” toteuttamista uusimman Yhdistyneen kuningaskunnan jakelukeskuksensa kautta, asettaen ympäristöstä huolehtimisen muotoiluprosessinsa ytimeen.

J&E Hall, suuri jäähdytyslaitteistojen toimittaja, pystyi kompressoripakkauksensa kanssa vastaamaan Wm Morrison Supermarkets Plc:n energiahaasteeseen.

J&E Hallin lähestymistapa on yhdistää kiinteänopeuksinen jäähdytyspakkaus vaihtelevanopeuksisen jäähdytyspakkauksen kanssa, jota käytetään järjestelmän säätelyyn tarvittaessa.

Energiansäästön maksimoimiseksi J&E Hall on työskennellyt kahden ratkaisun parissa vaihtonopeuksiseen pakkaukseen: yksi, joka käyttää olemassaolevaa asynkronista oikosulkumoottoriteknologiaa ja toinen, jossa käytetään uutta Leroy-Somerin innovaatiota Dyneo®. Syvällisen analyysin jälkeen kompressorin valmistaja päätti käyttää uutta Dyneo®-konseptia.

Allaolevassa kaaviossa nähdään ero Dyneo® kestomagneettimoottorin (PM) ja Eff2 asynkronisen oikosulkumoottorin välillä.

Kun kierrosluku vaihtelee 3600 rpm:stä 1000 rpm:ään, moottorienvälisen tehokkuustason ero voi olla jopa 7,5 prosenttia.

Tehdas toimii 7 päivää viikossa, 365 päivää vuodessa.

Seuraavassa kuvassa nähdään Dyneo®:lla saavutettava energiansäästö riippuen asiakkaan pulssisuhteesta:

Eff2-moottori = 2 899 243 kWh:n kulutus eli 274 088 euron kulut.

Dyneo® = 2 780 802 kWh:n kulutus eli 262 893 euron kulut.

Vuosittainen säästö on näin 11 194 euroa. Standardimoottorin kokonaisenergiankulutukseen kuuluu 3kW:n pakkotuuletus. Laskelma perustuu 0,10 €/kW:n hintaan. Energiansäästö neljän vuoden jälkeen: 44 776 euroa.

Duncan ASPINALL, J&E Hallin projektipäällikkö, selittää: ”Asiakkaamme välittävät entistä enemmän energialaskustaan ja epäilemättä Dyneo® on oikea ratkaisu. Tällä moottorilla tulee olemaan valoisa tulevaisuus, sijoitettuna J&E Hallin ruuvikompressoreihin. ”

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan