www.engineering-suomi.com
NORD Drivesystems

NORDin uusi taajuusmuuttaja: monipuolinen, verkotettu, suorituskykyinen

NORD DRIVESYSTEMSin uutuus NORDAC PRO SK 500P on innovatiivinen, ohjauskaappiin asennettava taajuusmuuttaja, jossa on käytetty uusinta komponenttiteknologiaa ja jonka toimivuus, liitettävyys ja modulaarisuus ovat erittäin korkealla tasolla. Taajuusmuuttajissa on vaikuttava määrä tiedonsiirto- ja kenttäväylärajapintoja, innovatiivisia ominaisuuksia sekä runsaasti laajennusmahdollisuuksia, joten ne ovat helposti integroitavissa kaikkiin automaatioarkkitehtuureihin.

NORDin uusi taajuusmuuttaja: monipuolinen, verkotettu, suorituskykyinen
NORDAC PRO -perheen uusien taajuusmuuttajien toimivuus, liitettävyys ja modulaarisuus ovat erittäin korkealla tasolla

NORDAC PRO -perheen uusista taajuusmuuttajista on saatavana erilaisia versioita, joten ne soveltuvat optimaalisesti monenlaisiin sovellusvaatimuksiin. Modulaarisen sarjan toimintoja voidaan laajentaa plug-in-ohjaus-, turvallisuus- ja lisävarustemoduuleilla.

Käyttäjät hyötyvät myös erityisen kompaktista rakenteesta ja kirjan mallisesta muotoilusta. Kapea muotoilu säästää tilaa ohjauskaapeissa ja mahdollistaa rinnakkaisasennuksen. Uuusia taajuusmuuttajia on aluksi saatavilla tehoalueella 0,25–5,5 kW.

Joustavia tiedonsiirtovaihtoehtoja
Tuoteperheen uusimmassa tulokkaassa on runsaasti rajapintoja. Vakiomuotoisen CANopen-rajapinnan tavoin teollisen Ethernetin moniprotokollasiru mahdollistaa tärkeimpien reaaliaikaisten Ethernet-standardien käytön yhden rajapinnan kautta. Olipa kyseessä ProfiNet, EtherNET IP, POWERLINK tai EtherCat, tarvittavan protokollan asetukset voidaan helposti määrittää parametrien avulla. Laitteet voidaan parametroida myös USB-portin kautta ilman ulkoista virtalähdettä. Uutta on myös SD-korttipaikka parametrien tallennusta ja siirtoa varten. Lisäksi käytettävissä on viisi tai kuusi digitaalista ja kaksi analogista tuloa, kaksi digitaalista ja yksi analoginen lähtö, kaksi potentiaalivapaata monitoimirelettä, HTL/TTL-pulssianturiliitäntä sekä yleismallinen anturiliitäntä.

Älykkyyttä ja suorituskykyä
Kuten kaikissa NORD-taajuusmuuttajissa, myös NORDAC PRO SK 500P -sarjassa on suorituskykyinen PLC-ohjain lähellä käyttöyksikköä sijaitseville toiminnoille. Tarkka virtavektoriohjaus mahdollistaa optimaalisen momentin erilaisissa kuorma- ja nopeustilanteissa ja takaa toimintavarmuuden suurella ylikuormitettavuudella, jota tarvitaan esimerkiksi käynnistykseen. Taajuusmuuttaja toimii joko avoimen tai suljetun piirin ohjauksessa ja pystyy käyttämään sekä synkroni- että asynkronimoottoreita. Integroitu jarruhakkuri nelikvadranttikäyttöä varten kuuluu koko sarjan perusvarustukseen, samoin moottorijarrutuksen ohjaus, mikä on tärkeää esim. nostolaitesovelluksissa. NORDin toimittamissa taajuusmuuttajissa on integroitu STO ja SS1.

Kaikkiin käyttötarkoituksiin
NORDin uutta ohjauskaappiin asennettavaa ratkaisua on saatavana konetaajuusmuuttajana (SK 500P) tai sovellustaajuusmuuttajana (SK 530P ja SK 550P). Toisin kuin täysin varustettu sovellustaajuusmuuttaja, konetaajuusmuuttaja on taloudellisesti optimoitu laite, jossa on vähemmän rajapintoja. Siitä huolimatta se suorittaa toiminnallisesti vaativia tehtäviä, kuten integroitu logiikkaohjain, suljetun piirin ohjaus ja paikoitus. SK 530P:ssä on myös SD-korttipaikka, USB-liitäntä, anturiliitäntä ja laajennusmahdollisuus valinnaisella SK CU5 -moduulilla. Toisaalta SK 550P on ensisijainen valinta ohjausjärjestelmäliitäntöihin teollisen Ethernetin kautta.

Toimitusten odotetaan käynnistyvän vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan