www.engineering-suomi.com
LEROY-SOMER

Leroy-Somer -moottoreilla toimiva Mia-auto

Leroy-Somer on ottanut johtavan aseman kehittyvillä sähköajoneuvojen markkinoilla teknologisen osaamisensa ja laajan kokemuksensa ansiosta. Kumppanuus Mia electricin kanssa on todiste tästä. Mia on Mia electricin ensimmäinen myyntiin tarkoitettu malli ja syyskuusta 2011 lähtien se on ollut myynnissä yksityisille ihmisille. Tämä kaupunkeihin suunniteltu sähköajoneuvo erottuu joukosta niillä ominaisuuksilla, joita siltä vaaditaan: ”kompaktius, tilavuus, ajamisen yksinkertaisuus, helppopääsyisyys, säästävyys ja hauskuus”.

Leroy-Somer -moottoreilla toimiva Mia-auto
Mia Electricin Patric Largeau selittää: “Monet kriteerit ohjasivat päätöstämme moottorin valinnassa”. Kaikkein ensimmäiseksi moottorin tehokkuus: sen pitää olla kompakti, tuottaa hyvä massasaanto, viedä vähän tilaa ja akun pitää olla kevyt. Tarjoajan kyky osallistua autoteollisuuden kehitykseen on elintärkeää. Lopuksi, tarvitsemme hyvin luotettavan ratkaisun varmistaaksemme, että asiakkaillamme ei ole ongelmia. Lisäksi Mian tapauksessa päätimme jo aikaisin käyttää standardia tuotetta, mutta ei vain siksi, että auto piti kehittää nopeasti, vaan myös koska tarvitsimme todistetun ja luotettavan ratkaisun.

”Monet tarjoajat ottivat meihin yhteyttä.” Ottaen huomioon vaatimuksemme, olimme sitä mieltä, että Leroy-Somer oli paras vaihtoehto. Leroy-Somerilla on aito teknologinen asiantuntevuus sähköautojen moottoreissa. He ovat tarjonneet paljon tukea kaikissa kehityksen vaiheissa, olipa kyseessä tekniset näkökohdat tai osallistuminen ”kilpailukykyisiin” työryhmiin ja heillä on hyvä tuntemus koko ajojärjestelmästä, mikä on ratkaisuun integroitava etu. Heidän luotettavuutensa huomaa. Lisäisin, että Leroy-Somerin kanssa on mahdollista kehittyä: he ovat yksi harvoista valmistajista, joiden kanssa voidaan vaihtaa epätahtimoottoreista synkronisiin moottoreihin samalla teknologisella takuulla”, Patrick Largeau jatkaa.

“Mia kehitettiin vastaamaan hyvin määriteltyyn tarpeeseen: kattamaan 80 % kaupunkimatkoista.” Mia tarjoaa 80 km autonomian 8 kWh:n mallilla ja 130 km autonomian 12 kWh:n mallilla. Tämä on elegantti, taloudellinen ja ympäristöystävällinen ratkaisu kaupunkiliikkumiseen persoonallisella tavalla ainutlaatuisen ja viehättävän muotoilun kanssa. Se on erittäin kätevä: liukuvat ovet ulottuvat katolta alas asti molemmilla puolilla, joten sisäänmeno ja ulostulo on erittäin helppoa. Auton lastaus ja tyhjentäminen on myös helppoa ja se myös yksinkertaistaa vanhemmille lasten sijoittamista autoon ja saamista ulos. Ajajan istuimen keskeinen sijainti varmistaa laajan näkyvyyden molemmille puolille ja näin varmistaa turvallisen ja varovaisen ajamisen.

Leroy-Somer: asiantunteva keskus sähköajoneuvoille
Pierre-Emmanuel Sarre, Ajojärjestelmien osaston toimitusjohtaja, selittää: ”Olemme investoineet vaadittavat resurssit saavuttaaksemme tämän sektorin tavoitteemme.”

Leroy-Somerilla on monitaitoinen sähköajoneuvoille omistettu keskus. Suunnittelu- ja insinööritaitotoimistoissa on 15 asiantuntijaa, jotka hallitsevat täysin autoteollisuudessa vaaditut laatustandardit. Yritys voi myös luottaa 500 työntekijän tehtaan hankittuun kokemukseen ja tietotaitoon. ”Todistuksena sitoumuksestamme olemme omistaneet itsenäisen valmistusyksikön, jossa on kaksi linjaa: yksi synkronimoottoriteknologialle ja toinen epätahtimoottoreiden teknologialle”, lisää Pierre-Emmanuel Sarre.

Leroy-Somerilla on tällä hetkellä monia etuja markkinoilla, kuten sen toimitusjohtaja kertoo:
”Luotamme Ryhmän asiantuntevuuteen, mutta meidän piti sopeutua autoteollisuuden markkinoiden omiin laatuvaatimuksiin.” Olemme asettaneet teknisten testien alustan tavoitteenamme lisätä moottoreiden luotettavuutta ja vastata ratkaisun erityisiin rajoituksiin. Olemme esimerkiksi vaihtaneet käämikyllästyksen parantaaksemme värähtelyn kestoa. ”Yli 10 000 myydyssä autossa on Leroy-Somer-moottori, joten ratkaisujemme luotettavuus on laajasti todistettu".

“Olemme teknisesti edellä kilpailijoitamme massavoiman ja kompaktiuden aloilla.”

Tänään Leroy-Somer suunnittelee ja valmistaa erittäin tehokkaita moottoreita, joiden kompaktius ja massatasot ovat vailla vertaa. Uudet teknologiamme auttavat meitä vähentämään moottorin massaa 10-15 %, mikä auttaa ajoneuvon autonomian lisäämisessä.

Pitkä kokemus sähköajoneuvoista
Leroy-Somer on tehnyt moottoreita sähköajoneuvoihin jo 40 vuotta. Vuonna 1995 Leroy-Somer otti esimerkiksi osaa sähköisen Peugeot 106:n lanseeraamiseen, joka varustettiin DC-moottorilla ja erillisellä kiihdyttimellä. Tämä teknologia tarjosi maksimaalisen koneen vääntömomentin edun alhaisella nopeudella. Moottoreita tehtiin tuolloin lähes 8 000. Peugeot 106 osallistui aikanaan Euroopan laajimpaan itsepalvelevien sähköajoneuvojen kokeiluun La Rochellen kaupungissa. Se oli oikean mittakaavan testi sekä valmistajille, että laitteistojen asentajille.

Leroy-Somerin monien projektien kautta saavuttama laaja kokemus mahdollistaa moottoriteknologian täyden paketin tarjoamisen:
- epätahtimoottorit, joita jäähdytetään ilmalla tai vedellä ja joiden luotettavuus ja sitkeys on todistettu laajasti,
- synkroniset moottorit, jotka ovat erityisen tehokkaita,
- uudet moottorit pysyvillä magneeteilla tarjoavat ennennäkemätöntä määrittelyä tehokkuuden, kompaktiuden ja melutason osalta.

Nämä moottorit tarjoavat ratkaisun, kun tarvitaan vetovoimaa ajoneuvoille ja kevyille nelipyöräisille, raskaille nelipyöräisille, kolmipyöräisille, hyötyajoneuvoille, autoille ja hybridiajoneuvoille, jäähdytystä rekka-autoille tai ilmastointia linja-autoille.

“Kohteenamme ovat pienet ja keskikokoiset markkinat.” “Sähköajoneuvojen markkinoiden osuus myynnistämme on jo merkittävä”, tiivistää Pierre-Emmanuel Sarre. Nykyinen sähköajoneuvojen kehitys voi tuottaa Leroy-Somerille lyhyellä aikavälillä vahvan 50 % myynnin kasvun.

Mia electric -yrityksestä:

Mia electric on uusi autonvalmistaja, joka kehittää pelkästään sähköajoneuvoja. Yritys tarjoaa säästävää liikkumista ilman päästöjä ja tarjolla mahdollisimman monille yksittäisissä pienkaupungeissa ja suuremmilla metropolialueilla sekä öljyn hinnan kasvamiseen vastaamiseksi. Yritys sijaitsee Länsi-Ranskan Cerizayn kunnassa Deux-Sèvresin alueella. Alan huippua edustavassa tehtaassa voidaan nyt tuottaa 12 000 yksikköä vuodessa tai 1 000 autoa kuukaudessa. Tällä hetkellä (syyskuu 2011) yrityksessä on 450 henkilöä. Mia electric omistaa integroidun muotoilukeskuksen. Sitä johtaa kuuluisa Mura Günak, joka on työskennellyt Mercedeksen, Peugeotin ja Volkswagenin pääsuunnittelijana. Bertonen entinen pääsuunnittelija, David Melvin Wilkie, johtaa 16 suunnittelijan tiimiä, joka työskentelee yhdessä tutkimus- ja kehityspalvelun kanssa, jossa on 80 insinööriä. Mia electric perustettiin kesäkuussa 2010 ja sen osat ovat ranskalainen Mia electric SAS ja saksalainen Mia electric GmbH, joka omaksui itselleen osan Heuliez-yhtymän työvoimasta ja tietotaidosta. Heuliez on ollut mukana autoteollisuudessa yli 80 vuotta ja sillä on maailmanlaajuista kokemusta e-mobiliteetista ja joka kehitti sähköautoversiot Peugeot 106 ja Citroën Saxo Ranskan La Rochellen kaupungille (7 000 tuotettua yksikköä) vuonna 2000. Heinäkuussa 2010 kohlpharma group, jota johtaa professori Edwin Kohl, päätti ottaa haltuunsa Heuliezin sähköisen haaran investoimalla 33 miljoonaa euroa.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan