www.engineering-suomi.com
EPLAN

EPLAN Data Portal 2.0

Uuden EPLAN Data Portalin pääasialliset edut ovat nopeus, helppo haku ja oikeiden komponenttien löytäminen. Se sisältää tiedot jo yli 120 000 laitteelle. Käyttäjät saavat pääsyn viimeisimpään ja päivitettyyn tietoon, joka voidaan integroida nopeammin ja helpommin projekteihin käyttäen uutta EPLAN Platform 2.0 -alustaa.

EPLAN Data Portal 2.0
Uusi EPLAN Data Portal 2.0 on nyt julkaistu ja se seuraa EPLAN Platform 2.0 -alustan julkaisua. Käyttäjät voivat nauttia uusista aikaa säästävistä toiminnoista online-portaalissa, joka helpottaa laitteen datan ja osien valintaa ja käyttöä. Valmistajien ja laitteiden laajemman datan sisällyttäminen lupaa huomattavia käytännön etuja. Uusi portaalin jäsen on Leuze Electronic, joka valmistaa optoelektroniikan antureita ja joka on liittänyt valittujen kojeistojen EPLAN-makroja sekä monia turvallisuuteen liittyviä antureita. Festo on myös tarjonnut valikoiman pneumaattisia komponentteja juuri ajoissa versioon 2.0.

Enemmän valmistajia - enemmän dataa
Mitsubishi Electric on liittynyt ohjelmoitavalle logiikalle ja muuntajille dataa antavien valmistajien listaan ja Dehn + Söhne ovat laajentaneet tarjontaa ukkoselta ja jännitepiikeiltä suojaamisessa. Eikä siinä vielä kaikki: ABB on päivittänyt laitedataansa ja Phoenix Contact on mukauttanut jo laajaa tuotevalikoimaansa. SPS/IPC/DRIVES-messuilla Blomberger esittelee uuden päivityksen, jotta heidän laitedatansa tukee myös viimeisintä EPLAN Electric P8 2.0 -toiminnallisuutta. Jännittäviä näköaloja tarjoaa Endress+Hauserin suunniteltu integrointi, joka tullaan esittelemään Nürnbergissä.

Toiminto toiminnolta
Kun unohdetaan arvokkaat valmistajan laitedatat, käyttäjät voivat odottaa monia uusia portaalin toimintoja. Eräs hartaasti odotetuista kohokohdista on »ainutkertainen tunnus» (Unique ID), joka tunnistaa komponentin selkeästi EPLAN-dataportaalissa. Tämä tunnus mahdollistaa portaalin datan päivittämisen vaikka paikallinen osanumero muuttuisi. Ja jos valmistaja niin haluaa, laitteen data voidaan nyt nähdä ja suodattaa alueellisen saatavuuden mukaan. Käyttäjät voivat valita kohdemarkkinoilleen tärkeän datan helposti ja nopeasti ja keskittyä tärkeisiin komponentteihin. Optimoitu käyttöliittymä on myös ratkaiseva tekijä. Siinä on nyt esimerkiksi piilotettavia suodatinvaihtoehtoja, jotka nopeuttavat sivujen latausaikoja huomattavasti.

Nopeampi haku, helpompi löytäminen
Datan läpinäkyvyyttä on parannettu näyttämällä komponenttimäärä tuoteryhmittäin mukaan lukien kaikki alaryhmät valmistajan katalogissa. Näin on helppo valita monista laajoista katalogeista ja aikaa vievä sivujen selaaminen on menneisyyttä. Toinen kohokohta on uusi lisälaitelista käyttäjille, jotka käyttivät optimoitua lisälaitehallintaa Data Portalin versiossa 2.0. Muita uusia ominaisuuksia: komponentin mallimakrojen automaattinen lataus, lisäosat, jotka on jo täytetty kokoamisasettelussa ja vanhojen ja korvaavien osien käyttöiän tila, jotta data on aina ajan tasalla.

Nopea, helppo, kätevä: konfiguraattori-teknologia
Seuraava askel tietokoneavusteisen valmistusteknologian komponenttidatan saatavuudessa ja käytössä on valmistajille komponettien konfiguroijien integraatio EPLAN-dataportaaliin. Tällä hetkellä Rockwell, Endress & Hauser ja EPLAN toimivat yhteisessä projektissa luodakseen saumattoman käyttöliittymän E&H-tuotekonfiguroijan ja EPLAN-dataportaalin välille. Suunnittelija pystyy konfiguroimaan vaaditut E&H-laitteet, joita konfiguraattori määrittelee ja sitten vetää & pudottaa yksityiskohtaisen tietokoneavusteisen valmistusteknologiadatan suoraan projektinsa dokumentaatioon - yksinkertaista huippusuunnittelua. Rittal Thermin integraatio on toinen teknologinen virstanpylväs. Kaikki tarvittavat komponentit, kokoonpanot ja lisäosat konfiguroidaan ja liitetään sitten kotelon 3D-asennuskuvaan.

EPLAN_Data_Portal_01.jpeg:
Monien uusien ja laajennettujen toimintojen lisäksi EPLAN Data Portalin versio 2.0 tarjoaa monia uusia komponenttitietoja valmistajilta kuten Festo, ABB, Phoenix Contact, Endress+Hauser jne.

EPLAN_Data_Portal_PLC_navigator.jpeg
Esimerkki Allen Bradleyn ohjelmoitavan logiikan komponentista EPLAN dokumentaation eri esitystavoissa.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan