www.engineering-suomi.com
BALLUFF

Siirräntämoduuleja sisäänrakennetulla näytöllä ja käsittelyn estolla

Antureiden ja teollisen verkostoinnin asiantuntija Balluff on ensimmäinen valaistujen LCD-näytöllisten fieldbus I/O-moduulien tarjoaja.Tämä yksinkertaistaa osoitteiden tuottamista verkossa, mutta se tarjoaa myös monia ylimääräisiä toimintoja. Näihin kuuluvat lock bit, searc&rescue sekä laitteiden tunnistus, joka tarjoaa huomattavaa lisäarvoa: koneiden ja järjestelmien käyttäjät hyötyvät merkittävästi suuremmasta käsittelynestosta, suuremmasta huollon kätevyydestä ja läpinäkyvyydestä sekä suuremmasta käytettävyydestä ja tuottavuudesta. Uusi moduulinluonti on nyt tarjolla CC-Link-, Ethernet/IP- ja Profinet-sovelluksiin. Muihin yleisesti käytettyihin fieldbus-järjestelmiin on saatavilla pian versioita.

Siirräntämoduuleja sisäänrakennetulla näytöllä ja käsittelyn estolla
Balluffin siirräntämoduulit enintään 32 syöttö- ja tuottoliitoksella ovat olleet välttämättömiä jo yli neljän vuoden ajan rakennnus- ja automaatiosovellusten maailmassa. Niiden ominaisuuksiin kuuluvat kestävä, kokonainen sinkkinen ruiskuvalukuori, litteä profiili pyöristetyillä kulmilla, selkeä ja laaja näyttö sekä asentamisen helppous kahta liitoskohtaa käyttämällä.

Uuden sukupolven fieldbus-siirräntämoduuleissa on valaistu LCD-näyttö, joka tarjoaa käyttäjille uusia mahdollisuuksia asetuksissa, huollossa ja korjauksessa. Siirtonopeus, solmuosoite ja tiedot moduulin laitteistosta ja ohjelmistosta sekä paljon muuta voidaan nyt visualisoida ja se tekee diagnostiikasta ja järjestelmän käytettävyydestä huomattavasti yksinkertaisempaa. Mekaaniset lisäykset, kuten vahingoille alttiit pyörivät kytkimet, voidaan poistaa kokonaan. Tämä tekee uudesta IP 67 -sukupolvesta entistäkin kestävämmän ja luotettavamman kuin aikaisemmat sarjat.

Kirkkaan ja korkean resolution näytön valikko-ohjaus on helppokäyttöinen ja itsestään selvä. Valikon yksittäisiin osiin pääsyyn ja niiden näyttämiseen käytetään kahta näppäintä. Integroitu käsittelynesto on erityinen ominaisuus. Se tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan lukita ohjelmoitavasta logiikasta ja näin estetään sen luvaton käyttö. Balluffin uusi moduulin tuottaminen on varustettu myös integroidulla search&rescue-toiminnolla. Kaksi ohjelmoitavalla logiikalla ohjattavaa LED-valoa mahdollistavat sen, että käyttäjä voi katsoa etukäteen määriteltyjä tapahtumia, jotka eivät ole moduulille tai portille erityisiä, suoraan siellä, missä tapahtuma tapahtuu.

Also interesting is the integrated web server, a specific feature of the Ethernet/IP and Profinet module
versions. Using a standard web browser the user has access to comprehensive diagnostics functions such
as the display of all LED indicators located on the module. Under “Device Properties” one can parameterize
for example the devices connected on the IO-Link port. Other features are available under the
“Configurations” function, such as assigning the IP addresses.

Kiinnostavaa on myös Ethernet/IP- ja Profinet-moduuliversioille ominainen integroitu nettipalvelin. Kun käyttäjä käyttää standardia nettiselainta, hänellä on pääsy kattaviin diagnostiikkatoimintoihin, kuten kaikkien moduulissa olevien LED-ilmaisinten näkymään. ”Laitteen ominaisuudet” -kohdassa voidaan asettaa parametrit esimerkiksi laitteille, jotka on liitetty IO-Link-porttiin. ”Konfiguraatio”-kohdassa voidaan asettaa muita toimintoja, kuten IP-osoitteiden nimittäminen.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan