www.engineering-suomi.com
NKE

NKE kehittää laakeriyksikön pumppusovelluksia varten

NKE on kehittänyt yhteistyössä suurten pumppujen valmistajien kanssa uuden modulaarisen järjestelmän laakerisovelluksille rationalisoidakseen kokonaisen pumppujen sukupolven. Laakeriratkaisu yksinkertaistaa asentamista ja käsittelyä ja vähentää näin kuluja.

NKE kehittää laakeriyksikön pumppusovelluksia varten
Alkuperäinen tavoite oli rationalisoida kokonainen pumppujen sarja. Näin piti kehittää 12 eri koon moduuli kiinteisiin ja ei-kiinteisiin laakeriasennuksiin. Erittäin tärkeä vaatimus oli varmistaa laakeriyksikön helppo asentaminen ja irroitus akselista ja pumpun kotelosta ilman erityisten asennustyökalujen tarvetta. Laakeriyksikkö piti myös suojata vesiroiskeilta ja piti varmistaa kolmen vuoden huoltovapaa kausi ilman ylimääräistä voitelua. NKE onnistui kehittämään laakerisovelluksen, jossa oli vain kuusi komponenttia ja se vastasi kaikkiin asiakkaan vaatimuksiin.

Yhteensä 48:sta eri mallista koostuvalle pumppusarjalle käytettiin vain 21:tä eri tyypin lieriörullalaakeria. Erityinen haaste oli kehittää laakeriyksikkö erittäin tehokkaisiin pumppumalleihin. Kiinteissä laakeriasennuksissa käytettiin lieriörullalaakereita, jotta ne kestäisivät suuria kuormia ja jotta taattaisiin pitkä käyttöikä. Yksittäisten asennusten sijaan NKE päätti asentaa laakeriparit pumppuihin kokonaisina yksiköinä.

Tämän uuden laakeriyksikön etuja ovat helppo asentaminen ja yksinkertainen käsittely siksi, että käsitellään vain yhtä komponenttia, eikä useita yksittäisiä osia. Tämä myös yksinkertaistaa varaosien hallinnan. Koko käyttöiän kestävän voitelun ansiosta huoltokulut on poistettu lähes täysin. Laakerisovellusten rationalisointi myös vähentää tuotantokuluja. Loppukäyttäjät ovat hyväksyneet tämän järjestelmän niin hyvin, että NKE:n yhteistyökumppani suunnittelee siirtävänsä kaikentyyppiset pumput tähän uuteen modulaariseen järjestelmään.

Kuvatekstit:
Kuva 1: Pumpun irroitettu malli NKE:n laakeriyksiköillä
Kuva 2: NKE:n erityinen kotelollinen laakeriyksikkö pumpuille
Kuva 3: Kuvateksti: Siipipyörän akselin laakeriasennus

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan