www.engineering-suomi.com
EPLAN

Nopea toimitus: osien hallinnan tehostaminen pitää tuotannon aikataulussa

Fischcon PV on Alankomaissa toimiva erikoisvalmisteisten hydraulisten voimayksiköiden ja öljyn ja kaasun etsinnässä käytettävien palontorjuntajärjestelmien valmistaja, joka huomasi, että yhden läpinäkyvän prosessin kehittäminen hyväksyttyjen osien hankintaan nopeutti tilausten tekemistä ja tarjosi monia muita asiakasetuja.

Nopea toimitus: osien hallinnan tehostaminen pitää tuotannon aikataulussa

Keskitetty osatietokanta
Suurien osien, kuten moottorien tai pumppujen tilaaminen vaatii usein paljon aikaa. Tuotanto ei voi alkaa ennen kuin kaikki osat on hankittu. Mikä tahansa merkittävä viivästys tuotannossa aiheuttaa yritykselle sakon uhan. Yrityksen tehostetun hankintastrategian sydän on keskitetty osatietokanta, joka luotiin kaksi vuotta sitten mekaniikkainsinöörien käyttämän PDM-järjestelmän avulla. Fischconin sähköinsinöörit käyttävät EPLANia ja otettuaan käyttöön EPLANin tekemän kaksisuuntaisen EPLAN/PDM-rajapinnan, he pystyivät käyttämään tuota yhteistä tietokantaa. Tämän ansiosta osien hallinta on mahdollista kaikille osastoille.

EPLANin, ERP:n ja PDM:n yhdistäminen säästää aikaa ja vähentää virheitä
Fischcon pystyy toimittamaan tilaukset nopeammin, koska osat voidaan tämän integroidun järjestelmän avulla tilata mahdollisimman aikaisin pienemmällä suunnittelu- tai tilausvirheen riskillä. “ERP:n, PDM:n ja EPLANin välinen liitäntä estää virheitä kommunikoinnissa ja tarpeetonta paperien kierrättämistä,” suunnittelupäällikkö Pascal van der Jagt sanoo. ”Näemme heti ovatko kaikki tarvittavat osat saatavilla. Väärän osan tilaaminen on melkein mahdotonta.” Tietokanta sisältää noin 15 000 osaa. Tilausta tehtäessä täytetään yksi osaluettelo, joka sisältää kaiken pienimmästä ruuvista aina dieselmoottoriin, sen sijaan, että jokainen osasto täyttäisi omat osaluettelonsa. Yhden osaluettelon kanssa työskenneltäessä hankintaosaston on helpompi tunnistaa ja käsitellä mahdolliset viivästykset ennen kuin niistä tulee vakavia.

Aktiivinen ylläpito auttaa
Tietokantaa päivitetään aktiivisesti, mikä kannattaa selvästi, kertoo van der Jagt. Tämä varmistaa sen, että kaikkien osien tiedot ovat ajan tasalla ja ne ovat standardimuodossa. Keskittäminen mahdollisti myös osienhallinnan liittämisen revisiohallintaan. “Heti, kun suunnitteludokumentaatioon täytyy tehdä muutos, tilaukset voidaan perua automaattisesti ja oikeat osat voidaan tilata vanhojen ja väärien sijasta,” sanoo van der Jagt. “Tässä kohtaa saadut ajansäästöt ovat valtavia.”

PI -kaaviosuunnittelun tehostaminen EPLAN PPE:llä
Hieman yli vuosi sitten yritys alkoi käyttää EPLAN PPE:tä putkisto- ja instrumentaatiokaavioiden luomisen standardoimiseen ja nopeuttamiseen, mikä merkitsi myös nopeampaa suunnitelmien asiakashyväksyntää ja osatilauksia. "Voimme lyhentää tarvittavaa aikaa huomattavasti", van der Jagt sanoo. “Kun PI -kaaviot ovat saaneet asiakkaan hyväksynnän, tarvitaan vain pieni askel ennen kuin meillä on täysi tarvike-, laitteisto- ja putkistolista. Voimme tilata tärkeimmät osat nopeammin.”

Kaikki osapuolet hyötyvät osienhallinnan standardoinnista
Nykyään Fischcon pystyy luomaan tarkkoja tarjouksia nopeammin ja tarjoamaan asiakkaille yhtenäisen dokumentaation riippumatta siitä onko kyse PI –kaavioista, osaluetteloista, laite-, instrumentaatio- ja putkistolistoista vai valmiiseen työhön liittyvästä kokonaisdokumentaatiosta. Keskitetyn osienhallinnan etuihin sisältyy merkittävät taloudelliset säästöt yritykselle. Erään suuremman  järjestelmän kohdalla se on vähentänyt tilausten tekemiseen käytettävää aikaa 500 tunnilla per yksikkö. Se on 20 % parannus, joka merkitsee 150 000 € vuosittaisia säästöjä.

 

Kuvat:

Tiedosto: Spuitwagens.jpg
Kuvateksti: Palontorjuntajärjestelmän testausta Rotterdamin satamassa

Tiedosto: Spuitwagens:staand_beeld.jpg
Kuvateksti: Palontorjuntajärjestelmän testausta Rotterdamin satamassa

Tiedosto: Blauwe_box.jpg
Kuvateksti: 3D-malli hydrauliselle voimayksikölle

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan