www.engineering-suomi.com
EPLAN

B&R työskentelee Automation Studion ja EPLAN Electric P8:n avulla

Perinteisesti mekaniikka,- sähkö- ja ohjelmistoelementit on suunniteltu tiukasti erillään ja suunnitelmat on tehty tietyssä tarkassa järjestyksessä. Nykyään nämä erilliset suunnitteluhaarat ovat sulautumassa enemmän integroituun mekatronikkalähtoiseen ajattelutapaan. Tämä ajattelutapa ei ainoastaan salli tehokkaampaia rinnakkaisia suunnitteluratkaisuja eri osa-alueiden kesken, vaan se myös yksinkertaistaa koordinointia mekaniikka-, sähkö-ja ohjelmistokehittäjien välillä. Tästä syystä B&R integroi olemassa olevat työkalunsa, kuten esimerkiksi EPLAN Electric P8:n rajapintojen kautta Automation Studio-kehitysympäristöön. Nämä rajapinnat varmistavat avoimen ja toimivan kokonaisuuden. Automation Studio tarjoaa kaikki tarvittavat ominaisuudet kehittää ja määrittää automaatioratkaisuja, kuten ohjaus-ja käyttöliittymäsovelluksia, liikehallinnan komponenttien yhteen liittämistä, turvateknologiaa ja paljon muuta. Työkalut ovat integroitu avoimien rajapintojen kautta, jotta niillä voi tuottaa erikoistuneita toiminnallisuuksia - kuten EPLAN Electric P8:n sähkösuunnittelulle.

B&R työskentelee Automation Studion ja EPLAN Electric P8:n avulla

Saumaton vuorovaikutus mahdollistaa rinnakkaiset suunnitteluratkaisut
Saumaton vuorovaikutus EPLAN Electric P8:n ja Automation Studion välillä mahdollistaa kehityksen rinnakkaisissa prosessissa. "Käyttäjämme voivat helposti siirtää laitteistokokoonpanoja ja I/O-taulukoita B&R Automation Studiosta ja vähentää käytettyä aikaa ja kehityskustannuksia, kun tarpeettomia toistoja ja työvaiheita ei tarvitse tehdä", kertoo Rainer Burgard, EPLANin avainasiakaspäällikkö. Mukana olevat insinöörit sanovat, että työskentely näillä kahdella työkaluilla ei voisi olla helpompaa. Aiemmin laitteistokokoonpano oli tehtävä käsin automaatioympäristöön vaikka ne olivat jo kokonaisuudessaan olemassa sähkösuunnittelutyökalussa. Automation Studion ja EPLAN Electric P8:n kanssa suunnittelijat voivat luoda sekä laitteistopuun ja I/O-taulukon napin painalluksella.Vastaavat prosessin muuttujat ovat  automaattisesti oikein ja yhdistetty olemassa oleviin muuttujiin suoraan Automation Studioon. Älykäs vertailuominaisuus tarjoaa selkeän yhteenvedon siitä, että mitkä komponentit ovat konfiguroitu Automation Studion laitteistokokoonpanossa ja mitä B&R komponentteja käytetään sähkösuunnitelmassa. Käyttäjä voi sitten synkronoida projektin vain parilla hiiren klikkauksella. B&R tarjoaa kaikki tarvittavat EPLAN makrot jotta kaikki lukuisat laitteistokomponentit saadaan sisällytettyä mukaan.


Synkronointi edestakaisen tiedonkulun avulla
Älykkäät tietojen import- ja export-toiminnot virtaviivaistavat päivittäistä työtä käytettäessä useita ohjelmistoja. B&R ja EPLAN menevät pidemmälle käyttäen edestakaista tiedonsiirto-ominaisuutta, joka synkronisoi täydellisesti sähkösuunnitelman ja automaatioprojektin, ja pitää huolen siitä että molemmat osa-alueet ovat aina ajan tasalla. Etu on selvä: "Automaattinen tiedonsiirto estää virheet joita muutoin saattaisi syntyä eri suunnittelun osa-alueiden välisessä viestinnässä. Tämä parantaa selkeästi lopputuotteen laatua. Se taas vähentää ylläpitokustannuksia järjestelmän elinkaaren myöhemmissä vaiheissa", kertoo Heinz Furnschuss, B&R:än tekninen johtaja, joka vastaa EPLAN rajapinnan kehityksestä. "Muutoksia voidaan tehdä entistä nopeammin, helpommin ja edullisemmin, koska järjestelmän dokumentaatio ja ohjelmistot ovat aina ajantasalla ja yhtenäiset."


Mekatronisten työkalujen seuraava sukupolvi
Mekaniikka-, sähkö-ja ohjelmisto-alojen suunnittelutyö punoutuu yhteen entistä enemmän pyrittäessä toimimaan yhä tehokkaammin. Tämän vuoksi on tullut akuutti tarve uudelleenarvioida perinteiset lähestymistavat kehitystyökaluihin. Kun aiemmin työkalut olivat täysin erillisiä toisistaan, sisältäen ainoastaan yksinkertaiset import- ja export-toiminnot, tulevat sukupolvet ovat monipuolisemmassa vuorovaikutuksessa toistensa kanssa avointen rajapintojen avulla käyttäen älykkäitä synkronointimekanismejä. Tämä on merkittävä askel koneenvalmistajille kohti eri suunnitteluhaarojen työn hallintaa ja käytetyn ajan, sekä kustannusten vähentämistä.

 

B&R ja EPLAN ovat asetettanut vaikuttavan esimerkin siitä, miten kaksi kehitystyökaluja sähkösuunnittelu- ja automaatioalalla voivat työskennellä hyvin yhdessä. Tämä on ollut mahdollista hyvin harkitun konseptin ja yhtiöiden välisen tiiviin yhteistyön avulla.

 

Poimintoja:

-Laitteistokokoonpanot tuodaan suoraan EPLAN Electric P8:sta

-Automaattinen I/O-tietoja yhdistäminen

-Yhtenäiset tiedot edestakaisen tiedonsiirron avulla

 

Tietoja korjoittajasta:

Philipp Wallnerilla on sähkötekniikan loppututkinto Grazin teknillisestä yliopistosta, jossa hän erikoistui prosessiautomaatioon. Hän on järjestelmäarkkitehti joka on vastuussa B&R:n strategisesta ohjelmistokehityksestä.

 

Kuvatekstit:

BR1.jpeg: Tiivis yhteistyö B&R:n ja EPLAN:in kesken, yhdessä tarkkaan harkitun konseptin kanssa takaa optimaalisen kehityksen.

BR2.jpeg: Sähkösuunnitelma ja automaatioprojekti ovat täysin synkronoitu ja aina ajan tasalla edestakaisen tiedonsiirron ansiosta.

 

Yhteystiedot:

B+R Automation
Dipl. Ins. Philipp H. F. Wallner, MBA
Järjestelmäarkkitehti
Puh.: +43 7748 6586 4119
Sähköposti: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

B&R Pääkonttori
B&R Strasse 1
5142 Eggelsberg

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan