www.engineering-suomi.com
NSK

NSK K1 -voiteluyksiköt vähentävät vikaantumisia aamiaismurotehtaalla

NSK:n lineaariohjaimien ja K1-voiteluyksiköiden käyttöönotto on auttanut aamiaismurojen valmistajaa voittamaan yrityksen pussituskoneisiin liittyvät kontaminaatio-ongelmat. Tämä liike on säästänyt yritykseltä lähes 65 000 € vuodessa.

Aamiaismurotehdas oli kärsinyt tehtaan neljän pussituskoneen säännöllisistä vikaantumisista ja päätti kutsua apuun NSK:n ja hyödyntää yrityksen kokemusta tämäntyyppisten ongelmien diagnosoinnissa. NSK:n teknikoista muodostuvan asiantuntijatiimin suorittama sovellusarvio osoitti, että ongelman aiheuttivat pöly ja murohiukkaset, jotka pääsivät johdekelkan sisälle ja kontaminoivat voiteluaineen, joka vuorostaan johti ennenaikaisiin vikaantumisiin.

Vikaantumisia tapahtui kuukausittain ja aamiaismurojen valmistaja pyysi korkeiden huoltokustannuksien ja menetetyn tuotannon kustannuksien vuoksi että NSK ehdottaisi ratkaisua ongelmaan.

NSK suositteli omia K1-voiteluyksiköitään yhdessä uuden lineaariohjaimen ja kiskokokoonpanojen kanssa. Yritys arvioi näiden pidentävän käyttöikää jopa 12 kuukaudella. Aamiaismurovalmistaja pystyisi lisäksi vähentämään huoltoja ja käyttökatkoja ja tällä tavalla saavuttamaan merkittäviä kustannussäästöjä.

Teorian käytäntöön panemiseksi NSK:n ratkaisua kokeiltiin aamiaismurotehtaalla, ja koe tosiaankin osoitti huoltovapaan toiminta-ajan olevan vähintään yksi vuosi.

K1-voiteluyksikön materiaali sisältää 70 % mineraaliöljyä ja 30 % polyolefiinihartsia, mikä takaa pitkän käyttöiän vaativissa voiteluolosuhteissa. Paremman suorituskyvyn lisäksi tällä puhtaalla voitelumenetelmällä on paljon pienempi vaikutus ympäristöön kuin perinteisillä järjestelmillä.

NSK:n ratkaisu on nyt asennettu kaikkiin neljään koneeseen ja sen on laskettu säästävän aamiaismurovalmistajalta 64 625 € vuodessa pelkästään alhaisempien huoltokustannusten osalta.

1) K1-voiteluyksiköt pidentävät käyttöikää aamiaismurotehtaalla 12 kuukaudella 


NSK K1 -voiteluyksiköt vähentävät vikaantumisia aamiaismurotehtaalla

2) Aamiaismurojen valmistaminen synnyttää pölyä, joka voi tunkeutua lineaariohjaimien sisälle ja aiheuttaa vikaantumisia. Valokuva: hjschneider - stock.adobe.com 
 

NSK K1 -voiteluyksiköt vähentävät vikaantumisia aamiaismurotehtaalla
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan