www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n voiteluyksikkö synnyttää säästöjä kattotiilitehtaalla

Keraamisten kattotiilien valmistaja säästää vuosittain 4950 euroa vaihdettuaan käsittelykoneissaan NSK:n K1-voiteluyksiköihin. Vaihto on merkittävästi vähentänyt aikaisempia työvoimaan ja käyttökatkoihin liittyviä tärkeiden lineaariohjaimien uudelleenrasvauksen kustannuksia.

Tiilenvalmistustehtaat ovat vaativia käyttöympäristöjä. Niissä vallitseva keraaminen pöly ja muut epäpuhtaudet vahingoittavat koneita, esimerkiksi käsittelylaitteita. Lineaariohjaimien teräskuulien heikko voitelu saattaa tällaisissa olosuhteissa vaatia säännöllistä uudelleenrasvausta, jotta sujuvan toiminnan vaatimaa pehmeää lineaariliikettä ja asetettua esikuormitusta voitaisiin pitää yllä.

Kattotiilivalmistaja oli turhautunut yrityksen kuuden käsittelykoneen käyttökatkoihin ja kustannuksiin ja kääntyi näin ollen NSK:n asiantuntemuksen ja AIP-lisäarvo-ohjelman puoleen. NSK:n asiantuntijateknikot suorittivat kattavan sovellusarvion, joka osoitti, että sekä järjestelmän voitelua että tiivistystä on parannettava.

NSK suositteli yrityksen K1-voiteluyksiköiden käyttöönottoa, ja tämä muutos on johtanut lukuisiin merkittäviin etuihin. Paitsi että tiivistys- ja suojaustaso ovat parantuneet, myös esimerkiksi esijännitys pysyy vähentyneen kulumisen vuoksi voimassa pidempään. Lisäksi alhaisempi liikekitka vaatii toimilaitteelta saman operaation suorittamiseksi alhaisempaa painetta (6 baarista 4 baariin). Tämä vähentää energiakustannuksia.

Se, että kuudessa koneessa alettiin käyttää NSK:n voiteluyksikköä, tarkoittaa, että aikaisemmin vaaditut vuotuiset 52 uudelleenrasvausta (kukin 30 minuuttia) on vähennetty vain kahteen. Kun huomioidaan vähennykset huoltoajassa ja työkustannuksissa, vuosittaisiksi säästöiksi on laskettu 4950 euroa.

NSK on nyt kehittänyt vuonna 1996 esitellyn K1:n menestyksen pohjalta sille seuraajan, K1-L-voiteluyksikön. Se on tarkoitettu sellaisille lineaariohjaimien käyttäjille, jotka haluavat, että heidän lineaariohjaimensa toimivat huoltovapaasti entistä pidempään.

K1-L-voiteluyksikköä voi tilata joulukuusta 2019 alkaen ja se tarjoaa voiteluominaisuuksiin huomattavan parannuksen. Vasta kehitetyn hartsin ansiosta uusin yksikkö voi itse asiassa syöttää öljyä melkein kaksi kertaa pidempään. Huomattaviin lisäetuihin kuuluu myös K1-L-voiteluyksikön erityinen muoto, joka vähentää dynaamista kitkavoimaa noin 20 % lineaarivaunun liikkuessa lineaariohjaimen kiskoa pitkin. Lisäksi vasta kehitetty suojakotelo säilyttää rakenteensa paremmin sekä ehkäisee pölyä ja muita hiukkasepäpuhtauksia.

1) K1-järjestelmän sisäinen rakenne, kiinteä voiteluaine näkyvissä 


NSK:n voiteluyksikkö synnyttää säästöjä kattotiilitehtaalla

2) Keraamisten kattotiilien valmistajan lineaariohjain NSK:n kiinteä voiteluaineen K1-järjestelmällä
 

NSK:n voiteluyksikkö synnyttää säästöjä kattotiilitehtaalla

3) NSK:n uusi K1-L tarjoaa lähes kaksinkertaisen kestoiän alkuperäiseen K1-voiteluyksikköön verrattuna
 

NSK:n voiteluyksikkö synnyttää säästöjä kattotiilitehtaalla

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan