www.engineering-suomi.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Luotettava objektien tunnistus 3-D LiDAR -monitasoskannerilla

Pepperl+Fuchsin R2300 tekee vaikutuksen tarkalla mittausteknologiallaan ja sovelluksen mukaisella suoritusteholla

Luotettava objektien tunnistus 3-D LiDAR -monitasoskannerilla

R2300-monitasoskanneri

Pepperl+Fuchs, maailman johtava teollisuusantureiden ja anturijärjestelmien valmistaja, esittelee uuden R2300-monitasoskannerin Nürnbergin 2019 SPS -ammattimessuilla. Objektien 3-D-tunnistukseen tarkoitettu anturi tekee vaikutuksen tarjoamalla uskomattoman korkean mittaustiheyden: kompakti ja helposti integroitava kotelo sisältää erittäin tarkan LiDAR-lasermittausteknologian, joka analysoi yhteensä neljä skannaustasoa ja joka voi tunnistaa ja mitata objektien pituuden, leveyden ja korkeuden. Anturissa käytettävät lukuisat innovatiiviset tuoteominaisuudet takaavat, että tunnistus on hyvin luotettavaa ja käytettävissä vaativissakin sovelluksissa.

Kompakti ja tilaa säästävä R2300, jonka korkeus on vain 58 millimetriä, on 3-D LiDAR (Light Detection And Ranging) -anturi optiseen kulman ja etäisyyden mittaukseen kiinteissä ja mobiileissa sovelluksissa. Laite käyttää neljää hieman porrastettua skannaustasoa, jotka generoidaan anturikotelon sisällä pyörivällä peilillä. Tämä mahdollistaa ympäristön kontaktittoman 3-D-skannauksen.

Laaja mittausalue, säädettävä seuranta-alue ja vertaansa vailla oleva kulmaresoluutio
R2300:n mittausalueen avauskulma on 100°. Laaja mittausalue jopa kymmeneen metriin, jos objektit ovat kirkkaita, ja neljään metriin, jos pinnat ovat tummia. Mittaustaajuus on 50 kHz. Skannaustaajuudeksi voidaan valita 12,5 Hz tai 25 Hz sekä resoluutioksi jopa 4000 pikseliä skannausta kohden. Näiden ominaisuuksien avulla monitasoskanneri kattaa lukuisten erilaisten sovelluksien tärkeimmät vaatimukset. Seuranta-aluetta voidaan lisäksi muokata joko valitsemalla seuranta-alueen ulkopuolella olevat peitettävät alueet tai asentamalla toinen R2300 ensimmäisen laitteen rinnalle, jolloin näkökenttä kasvaa 180 asteeseen. Ominaisuus, joka erottaa 3-D-anturit muista, on pieni – ja siksi korkea – kulmaresoluutio, vain 0,1°. Yksikään vastaava LiDAR- tai monitasoskanneri ei tällä hetkellä saavuta vastaavaa tarkkuutta. Lasereille tyypillisten tarkkojen infrapunavalopisteiden avulla R2300 pystyy tunnistamaan luotettavasti monimutkaisia objektirakenteita ja ääriviivoja.

Suunniteltu kovaa käyttöä ja korkeaa käytettävyyttä varten
R2300:n mahdolliset sovellukset – mukaan lukien sellaiset alueet kuten intralogistiikka, mobiililaitteet ja robotiikka – vaativat, että monitasoskanneri on malliltaan erityisen lujatekoinen. Tästä syystä anturin kotelo on muodostettu kestävästä muovimateriaalista ja anturipään elektroniikka on toteutettu kiinteillä komponenteilla, mikä antaa tehokkaan suojauksen tärinää vastaan. R2300:n PRT (Pulse Ranging) -teknologia takaa paitsi erinomaisen riippumattomuuden objektin ja pinnan ominaisuuksista, se myös kestää hyvin muualta tulevan valon, HF-lamppujen ja sovellusympäristön optisten heijastumien aiheuttamia häiriöitä. Toinen R2300:n ainutlaatuinen myyntivaltti monitasoskannerien markkinoilla on lähettimen ja vastaanottimen mekaaninen erottaminen optiikkayksikössä. Anturipään erotinelementti estää luotettavasti optisen oikosulun, joka muutoin saattaa syntyä jos etupaneeli on likainen ja osa lähetettävästä valosta heijastuu takaisin vastaanottoelementtiin. Tämä takaa, että R2300 antaa aina oikeat mittaustulokset. Se myös takaa, että käytännön tunnistus on luotettava. Samanaikaisesti se vähentää merkittävästi huoltokustannuksia. Käyttäjälle tämä tarkoittaa vähemmän käyttökatkoja, merkittävästi pidempiä puhdistusvälejä sekä parempaa käytettävyyttä ja luotettavampaa prosessia.

Pilottilaser yksinkertaistaa käyttöönottoa
R2300:n integroitu pilottilaser yksinkertaistaa anturin suuntausprosessia pintojen ja haluttujen kohteiden mukaisesti käyttöönottovaiheessa. Se kytketään käyttöön suuntausta varten ja on aktiivinen ainoastaan käyttöönoton aikana. Muita työkaluja ei tarvita, koska näkyvä punainen lasersäde noudattaa samaa reittiä kuin varsinainen infrapuna-mittauslaser.

Datalähtö raakadatana
R2300 tuottaa aikaleimalla varustettua dataa kulmasta, etäisyydestä ja heijastavuudesta. Data lähetetään laitteen Ethernet-liitännän kautta, jolloin lukuisat automaatiojärjestelmät voivat käyttää dataa. R2300:sta julkaistaan lähitulevaisuudessa kytkevä versio, joka tarjoaa enemmän liitäntävaihtoehtoja ja joka voidaan integroida helposti ja kustannustehokkaasti joustavan liitäntämoduulin avulla.


Luotettava objektien tunnistus 3-D LiDAR -monitasoskannerilla
Luotettava tausta-alueen seuranta


Luotettava objektien tunnistus 3-D LiDAR -monitasoskannerilla
Luotettava törmäyksen välttäminen ja navigointituki pienille automaattisesti ohjattaville ajoneuvoille ja boteille


Luotettava objektien tunnistus 3-D LiDAR -monitasoskannerilla
Kuljetusvälineiden tunnistus robotiikkasovellutuksissa

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan