www.engineering-suomi.com
NSK

Vaihto NSK:n laakereihin teräsvalmistajan jyrsintäkoneessa säästää vuosittain 35 600 €

Kohdattuaan terästehtaalla jatkuvasti ongelmia, erittäin tärkeän jyrsintäkoneen laakereiden kanssa, tehtaan johtotiimi kääntyi NSK:n puoleen saadakseen ratkaisun ongelmaan. Tämä päätös osoittautui erittäin kannattavaksi ja nyt terästehdas nauttii 35 600 euron vuotuisista säästöistä.

Terästehdas valmistaa kiskoja nostolaitteisiin. Tämä vaatii, että kiskon päätyihin koneistetaan kaksi litteää aluetta, joita käytetään kiskojen asennuksen aikana. Näiden karkeiden pintojen jyrsintään vaadittava aika on lyhyt, mutta koneen karan jäykkyys on kriittinen kiskojen pituuden vuoksi. Terästehdas käytti kuitenkin jyrsintäkoneen alkuperäisiä laakereita ja havaitsi, että karan jäykkyys heikkeni jo kolmen kuukauden jälkeen, jolloin koko karakokoonpano piti vaihtaa, moottori mukaan lukien.

Havaittuaan tämän kalliin ja toistuvan tilanteen tehdas pyysi NSK:ta ratkaisemaan ongelman. NSK:n asiantuntijateknikot vierailivat tehtaalla ja analysoivat karan toteutusta osana yrityksen AIP-lisäarvo-ohjelmaa. Laskelmat tehtiin sen mukaan, että työstöltä odotettiin korkeaa jyrsintäkapasiteettia ja korkeaa kuormitettavuutta. Teknikot tarkastelivat myös vikaantuneita laakereita ja tarkistivat vierintäpintojen kulumaurat.

Analyysin jälkeen NSK:n teknikot suosittelivat, että karaa muutetaan käyttämään kolmirivisen sijasta nelirivistä laakerisarjaa radiaalisen kuormituskapasiteetin ja radiaalisen jäykkyyden parantamiseksi. Myös kontaktikulma muutettiin 15 asteesta 25 asteeseen akselin taivutusjäykkyyden lisäämiseksi. NSK:n vakiotuotteiden joukosta valittiin korkean tarkkuuden viistokuulalaakerit (ACBB).

NSK:n korkean tarkkuuden ACBB-sarja on valmistettu ISO-standardien mukaisesti. Sovelluksen vaatimuksien mukaan voidaan valita kolme kontaktikulmaa, kaksi laakeripidinmallia sekä kaksi erityyppistä kuulamateriaalia.

Sen jälkeen kun terästehdas oli tehnyt muutoksen, laakereita käytettiin jyrsintäkoneessa yli vuoden, eikä moottorissa eikä voimansiirrossa havaittu tänä aikana mitään vikoja. NSK valmisti kattavan raportin, jossa vahvistetaan parantuneet ominaisuudet, kuvataan akselin parannettua taivutusjäykkyyttä sekä käyttöiän pidentymistä kolmesta kuukaudesta yli vuoteen.

Kun kustannuksia verrataan ennen NSK:n laakereiden käyttöönottoa ja sen jälkeen, säästöt on helppo havaita. Nykyään terästehtaan ei tarvitse enää kärsiä neljää vuosittaista tuotantokatkoa ja samalla karakokoonpanojen ja moottoreiden uusimiskustannukset on eliminoitu. Kun nämä tekijät otetaan huomioon, tehtaan on laskettu säästävän vuosittain 35 600 €.


Vaihto NSK:n laakereihin teräsvalmistajan jyrsintäkoneessa säästää vuosittain 35 600 €
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan