www.engineering-suomi.com
Norgren

Norgrenin uudet IVAC-sylinterit tarjoavat alkuperäisille laitevalmistajille ja loppukäyttäjille suuren vähennyksen energia- ja käyttökustannuksissa

Norgren on kansainvälinen paineilmaohjauksen ja nesteensäätötekniikan markkinajohtaja ja se ilmoitti alkavansa tuottaa innovatiivisia ja korkean suorituskyvyn paineilmasylintereitä, jotka on suunniteltu vähentämään alkuperäisten laitevalmistajien ja loppukäyttäjien energiankäyttöä ja käyttökustannuksia monissa eri prosessointisovelluksissa.

Norgrenin uudet IVAC-sylinterit tarjoavat alkuperäisille laitevalmistajille ja loppukäyttäjille suuren vähennyksen energia- ja käyttökustannuksissa
Perinteinen paineilmaohjaus vaatii venttiilien tai venttiilisarjojen, toimilaitteiden, virtauksensäädinten ja antureiden, sekä liittimien ja tarvikkeiden kokoonpanoja. Tyypillisissä sovelluksissa voidaan vaatia jopa 13 erilaista komponenttia kunkin toimilaitteen toimintaa varten. Tämä monimutkaisuus aiheuttaa joitain luontaisia haittoja ja rajoittaa suorituskykyä. Norgren on kehittänyt tiiviissä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa IVAC-ratkaisun (integroitu venttiilin ja toimilaitteen ohjaus). Tämä integroitu yksikkö tarjoaa teknistä etua yhdistämällä venttiilit, virtauksensäätimet, iskunvaimennuksen ja anturit yhden toimilaitteen pakettiin.

IVAC on painoltaan ja kooltaan optimoitu toimilaite, joka sopii kokojen 40-80 mm luokkaan, siinä on integroitu venttiili ja magneettisesti toimivat kytkimet täydellistä toimilaitteen hallintaa varten. Se voidaan jälkiasentaa tai sovittaa uusiin järjestelmiin, jokainen yksikkö tarvitsee vain yhden paineilma- ja yhden sähköliitännän, ja näin ei tarvita useita venttiilisarjoja, komponentteja, letkuja ja lisälaitteita.

Tämä integroitu alusta auttaa käyttäjiä alentamaan kustannuksia monin tavoin. Koska se on helpompi asentaa, huoltaa ja ylläpitää, yhden yksikön suunniteltujen ja suunnittelemattomien asennusten, käyttöönottojen ja ylläpidon aika ja kulut vähenevät. Lyhyemmät katkoajat tarkoittavat myös suurempaa tuottavuutta. Samalla venttiilien ja toimilaitteiden välisen putkiston poisto vähentää ’kuollutta’ tilavuutta ja näin vähennetään ilmankulutusta jopa 50 prosenttia, jolloin kustannukset per mm verrattuna perinteisiin paineilmajärjestelmiin vähenevät. Laitteelle, joka toimii kaksi miljoonaa jaksoa vuodessa, tämä tuottaa tarpeeksi energiansäästöä IVAC-tuotteen kustannusten korvaamiseen yhdessä vuodessa. Lisäksi IVAC-laitteen estetiikka on kehittynyt. Terävä ja selkeä ulkonäkö paljastaa hienostuneemman ilmeen ja loppukäyttäjille laitokset näyttävät puhtaammilta ja kehittyneemmiltä.

Saatavilla on useita vaihtoehtoja ja muunnelmia, mukaan lukien Cleanline-versiot teollisille sylintereille, teollisille orjasylintereille ja helppo perusteellinen puhdistus, joka auttaa alkuperäisiä laitevalmistajia noudattamaan hygieniamääräyksiä helpommin ja kustannustehokkaammin.

Alkuperäiset laitevalmistajat voivat hyötyä kaikista näistä eduista ilman mekaanisia suunnittelun muutoksia, sillä IVAC-tuotteet täyttävät uusimmat ISO VDMA -mitat. Niiden M12-liitos tuloon ja lähtöön voidaan rakentaa sisään tai kytkeä kenttäväyläjärjestelmään, käytettiinpä mitä tahansa protokollaa.

Norgrenin Richard Bull selittää: “Kun suunnittelimme IVAC-sylinterien sarjaa, päätavoitteemme oli tarjota ainutlaatuinen ja innovatiivinen parannus kestävään energiankäyttöön yhden yksikön ratkaisuna. IVAC-yksikkö on kehitetty tarjoamaan alkuperäisille laitevalmistajille ja loppukäyttäjille korkean suorituskyvyn innovatiivinen ja korkealaatuinen tuote. Se auttaa leikkaamaan energia- ja asennuskustannuksia sekä ilmankulutusta samalla kun se vähentää katkoaikaa puhdistusta ja huoltoa varten.”

“Integroidun toimilaitteen muotoilu perustuu maksimaaliseen modulaarisuuteen, jotta kaikki komponentit voidaan koota ja purkaa helposti. IVAC:in modulaarisen konseptin olennaisiin tekijöihin kuuluvat erityinen pilottimoduuli, joka sijoitetaan suoraan toimilaitteen putken päätyyn ja paineilmakäyttöliittymän integrointi, asentoanturit, tilanäyttö ja sähköliitäntä. “

Hän jatkoi: “Saastumisen estäminen on keskeistä monille hygieniakriittisille toiminnoille ja mahdolliset käyttäjät, muotoiluinsinöörit, tuotantopäälliköt ja laitosten ylläpitoinsinöörit ovat jo osoittaneet huomattavaa kiinnostusta IVAC-sylinteriä kohtaan eri sovellusaloilla, joissa hygieniaa ei voida vaarantaa. Eräs korkean profiilin organisaatio, joka nauttii jo nyt IVAC-sylinterin teknisesta edusta on maailmanlaajuinen tynnyrinprosessointilaitteiden markkinajohtaja KHS Kriftel, joka on asentanut IVAC-yksiköitä uuteen CombiKeg-tuotantolinjaansa.”

Käy sivustolla http://www.norgren.com/fi/info/30/ivac saadaksesi lisätietoja.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan