www.engineering-suomi.com
EPLAN

EPLAN FieldSys: optimoitua kaapelisuunnittelua ohjaimesta kenttätasolle

EPLAN FieldSys tarjoaa mahdollisuuden kaapelien asennusreittien määrittämiseen tarkasti ja oikeassa mittakaavassa. Tämä kattava suunnittelutyökalu sisältää reitityksen, kaapelireittien tietokantapohjaisen hallinnan ja automaattisen data-analyysin, jotka nopeuttavat prosesseja, yksinkertaistavat kokoonpanoa ja huoltoa ja takaavat erittäin tehokkaan järjestelmäsuunnittelun.

EPLAN FieldSys: optimoitua kaapelisuunnittelua ohjaimesta kenttätasolle
2-ulotteinen kaavio tuotantoalueesta, jossa näkyvät myös sähköverkko
ja kenttäkaapeloinnin raportit.
EPLAN FieldSys on kenttäkaapeloinnin lisämoduuli, joka on käytettävissä uuden EPLAN 2.2 -alustan yhteydessä lokakuusta 2012 alkaen. FieldSys perustuu 2-ulotteiseen kone-/laitossuunnitelmaan, joka voidaan lukea EPLAN-järjestelmään esimerkiksi DWG- tai DXF-tiedostomuodossa. EPLAN-alustaan sisältyvässä järjestelmämääritystyökalussa voidaan suunnitelmaan lisätä mittakaavaan skaalattu reittiverkosto ja näyttää kulloinkin mahdolliset kaapelien vientireitit. Tällä tavoin ohjaimen ja kenttäkomponenttien väliset yhteydet voidaan suunnitella toimivasti ja dokumentoida pysyvästi. Seuraavassa vaiheessa johdotuskaavioihin tallennetut automaatiokomponentit ja kenttälaitteet sijoitetaan tähän suunnitelmaan.

Kattavat raportit
Sähkö- ja johdotuskaavioissa määriteltyjen laitteiden välisten yhteyksien perusteella EPLAN reitittää kaikki kaapeliyhteydet kulloinkin määritellyssä verkossa. Yksilölliset sijoitussäännöt helpottavat kaapelireittien optimaalista suunnittelua läpi koko verkon. Myös kaapelien pituudet lasketaan, samoin laitteiden kytkentään tarvittavat lisäpituudet. Näiden kaapelinvientitietojen perusteella EPLAN FieldSys tuottaa monipuoliset kaapeliraportit yhdellä napin painalluksella. Raportit ovat erityisen tärkeitä kokoonpanon kannalta. Kunkin kaapelityypin tarvittavan pituuden ja liitosten laskenta, jossa huomioidaan myös lähtö- ja kohdepistetiedot, takaavat tarkat tulokset. Lisäksi raportit osoittavat jokaisen kaapelin tarkan reitin, mikä auttaa huomattavasti asennusprosessin aikana. Asentaja voi seurata dokumentaatiota lähtöpisteestä määränpäähän vaihe vaiheelta, jolloin ihanteellinen ja tarkka kaapelin reitti löytyy nopeasti.

Huolto: kaikki tarvittavat tiedot yhdellä kertaa näkyvissä
Kun kone- ja laitoskaaviot, kaapelireitit ja kaapeliraportit ovat yhdessä automaatiodokumentaation perusosina, dokumentaation arvo kasvaa. Kaikki tärkeät tiedot ovat helposti tarkistettavissa niin asennusvaiheessa kuin huoltotapahtumienkin yhteydessä. Missä tietty komponentti sijaitsee järjestelmässä? Napsauttamalla moottorin ohjaimesta konekaavioon yltävän johdotuskaavion navigointipainikkeita näet tarkasti, mihin moottori on asennettu. Voisiko moottorin kaapeli olla vahingoittunut? Kaavioista tai raporteista selviää, miten kaapeli kannattaa viedä koneen sisällä. Näin virheet saadaan nopeasti paikallistettua ja korjattua.
EPLAN FieldSys: optimoitua kaapelisuunnittelua ohjaimesta kenttätasolle
Uuden EPLAN FieldSys -moduulin ansiosta ohjaimen ja kenttäkomponenttien
valitse kaapelireitit voidaan määrittää tarkasti ja oikeassa mittakaavassa.
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan