www.engineering-suomi.com
EPLAN

EPLAN Data Portal kasvaa kansainvälisesti: nyt mukana 48 valmistajaa, 43 000 käyttäjää ja 225 000 tietuetta

Eplan Data Portal on kasvanut mahtavassa vuonna 2008 tapahtuneen avaamisensa jälkeen. Valmistajien määrä on noussut 48:aan, joista uusimpina ovat komponenttivalmistajat Sick ja Saia-Burgess. Yli 225 000 osaan liittyvät tiedot ja makrot voidaan tuoda projektiin yksinkertaisesti vetämällä ja pudottamalla (Drag & Drop). Näin säästytään aikaa vievältä laitekohtaisten makrojen erilliskehitykseltä. Käyttäjät voivat hyödyntää standardoitua ja ajantasaista dataa ja tehokkaita konfigurointeja tarvitsematta muuttaa tiedon tallennusmuotoa.

EPLAN Data Portal kasvaa kansainvälisesti: nyt mukana 48 valmistajaa, 43 000 käyttäjää ja 225 000 tietuetta
Verkkopohjainen Eplan Data Portal -portaali tarjoaa Eplan-käyttäjille komponenttitietoja monilta eri valmistajilta. Jatkuvasti laajentuva osatietokanta sisältyy nykyisellään yli 225 000 osaa 48 valmistajalta. Uusimpiin lisäyksiin kuuluvalla Sickillä on noin 800 tietuetta heijastusvaloantureista ja valopuomeista. Sveitsiläinen valmistaja Saia-Burgess on mukana portaalissa 260 tietueen ja makron muodossa. Portaalia täydentävät ohjaimet, säätimet ja energiamittarit sekä itävaltalainen Mersen, joka on ottanut nyt mukaan omat NH-sulakkeensa ja katkaisijansa. Vuonna 2012 Eplan Data Portal -valikoimaan lisättiin noin 12 000 uutta osaa ja 14 000 makroon. Komponenttitietokanta mahdollistaa käyttäjilleen nopeat konfiguroinnit sekä vakiomuotoiset, laadukkaat ja ajantasaiset tiedot.


Kansainvälistä kasvua

Komponenttivalmistajat ja Eplan ovat tehneet yhteistyötä monia vuosia tuottaakseen asiakkaidensa suunnittelutyötä helpottavia ratkaisuja. Eplan Data Portal on nyt erottamaton osa Eplan-ratkaisujen konfigurointia myös Euroopan ulkopuolella.
Ratkaisutoimittaja Eplan on päätellyt syyksi tiedon tallennusmuodon, joka sisältää paitsi komponenttien tilaustiedot ja tekniset eritelmät myös graafisia ja logiikkatietoja konfigurointitarkoituksiin. Näin saadaan tuotekehitykselle tarpeellista integroituvaa aineistoa. Kansainvälistymisensä myötä Eplanille on kertynyt yli 43 000 rekisteröitynyttä käyttäjää yli 30 000 asiakastoimipaikassa eri puolilla maailmaa. Portaalin suosio kasvaa myös Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, jossa sillä on nykyään merkittävä markkinaosuus. Itälaajentuminen on niin ikään täydessä vauhdissa: Eplan leviää Venäjän kautta Keski-Aasiaan, jossa yhtiö toivoo lisäävänsä laatua pysyvästi normit täyttävän datan myötä.

Saatavilla peräti 17 kieltä
Muutama vuosi sitten EPLAN Data Portal käynnistyi 15 valmistajan yhteistyöstä. Myönteiset markkinareaktiot ylittivät kaikki odotukset. Portaalista on etua myös valmistajille, sillä niiden tuotteiden jakelu asiakkaille helpottuu ja ne voivat olla aina varmoja siitä, että tiedot ovat ajan tasalla ja sovellettavien standardien mukaisia. Peräti 17 kielellä (uusimpana japani) saatavilla oleva ratkaisu erottuu muista hyvän käytettävyytensä ansiosta. Mukaan liittyy viikossa keskimäärin 4 300 käyttäjää, jotka tekevät yli 10 000 latauskertaa.

Kuvat
2013_EPLAN Data Porta_en.jpg:
Noin 800 tietuetta Sickin heijastusvaloantureista ja valopuomeista on äskettäin sisällytetty EPLAN Data Portal -palveluun, joka tarjoaa nyt pääsyn yli 225 000 osaan.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan