www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n laakerit tarjoavat 4,5 kertaa pidemmän käyttöiän leipomon uunituulettimessa

Johtava englantilainen leipomo kohtasi jatkuvasti odottamattomia katkoksia korkean lämpötilan uunin kiertoilmatuulettimen kuulalaakeriyksiköiden vikaannuttua ennen aikojaan. Vaihto NSK:n korkean kapasiteetin pallomaisilla rullalaakereilla ja labyrinttitiivisteillä varustettuihin pystylaakeripesiin kasvatti käyttöikää kertoimella 4,5 tarjoten 34 907 euron vuotuiset kustannussäästöt.

Kuulalaakeriyksiköiden vikaantumiset aiheuttivat merkittäviä häiriöitä leipomossa pullien tuotantolinjalla ja ne johtivat korkeisiin käyttökatkokustannuksiin ja pilalle menneeseen tuotantoon. Laakerit vikaantuivat 6 viikon välein ja johtoryhmä kutsui NSK:n asiantuntijatiimin tutkimaan ongelmaa yrityksen AIP-lisäarvo-ohjelmassa.

Suoritettuaan täyden sovellusarvion ja vikaantuneiden laakereiden analyysin, NSK:n teknikot tulivat siihen tulokseen, että laakerit jumittuivat liian korkean esikuormituksen ja virheellisen voiteluaineen käytön seurauksena. Johtopäätös oli, että käytetyt laakerit eivät sopineet suunnaltaan vertikaalisen ja hihnavetoisen uunin tuuletinyksikön käyttöolosuhteisiin ja että parempi laakerivalinta/malli johtaisi parempaan luotettavuuteen. Tuulettimen luotettavuus on elintärkeää, koska se kierrättää ilmaa uunissa varmistaen tasaisen lämpötilan ja tasaisesti paistuneet tuotteet.

NSK ehdotti vaihtamista yrityksen SNN-sarjan halkaistuihin laakeripesiin, varustettuna suuren kapasiteetin (HPS) pallomaisilla rullalaakereilla ja labyrinttitiivisteillä. NSK myös suositteli korjausta laakereiden sijaintiin, radiaalivälykseen (RIC) ja voiteluun. Tämä ratkaisu antaisi huomattavasti paremman tuen aksiaaliselle ja radiaaliselle kuormalle. Tässä auttaa kelluva rakenne, joka mahdollistaa akselin lämpölaajenemisen ja tuulettimen epätasapainon (dynaaminen kohdistusvirhe).

Kun ratkaisua kokeiltiin, tuloksena oli välitön parannus, laakereiden käyttöikä kasvoi 6:sta 27:ään viikkoon. Tämä vähensi sekä koneiden käyttökatkoja että huoltokustannuksia.

SNN-sarjan modulaariset halkaistut pystylaakeripesät on kehitetty käytettäviksi epäsuotuisissa sovellusolosuhteissa. Se, että tarkkuusvalmistetut halkaistut pesät eivät ole yhtä kappaletta, tekee huollosta yksinkertaista ja laakereiden vaihdosta helppoa. Voiteluainetta voidaan lisätä kahden reiän kautta ja poistoreikä ehkäisee rasvan liiallista kertymistä.

SNN-sarjan pystypesien lisäetuihin kuuluvat suuri jäykkyys (minimoi laakeripesän muodonmuutoksia) sekä hyvä lämmönpoisto. Laakeripesät voidaan toimittaa akselihalkaisijoilla 20-140 mm.

Pallomaiset NSKHPS rullalaakerit toimitetaan teräksisellä tai messinkisellä laakeripitimellä. Niiden vierintäpinta on malliltaan optimaalinen, samoin pintakäsittely. Lämpöstabilointi aina 200 celsiusasteeseen saakka. NSKHPS-laakerit tarjoavat myös tuuletinsovelluksessa tärkeän 25 % korkeamman dynaamisen kuormitusluokituksen sekä jopa 20 % korkeamman nopeusrajoituksen.

SNN-sarjan laakeripesät ja NSKHPS-laakerit auttoivat leipomoa saavuttamaan merkittäviä kustannussäästöjä vähentämällä laakereiden vaihtoja, rikkoontumisia, huoltoteknikoiden kustannuksia sekä vähentämällä pilalle mennyttä tuotantoa. Nämä johtivat viimekädessä parempaan tuotantotehokkuuteen ja laitteiden parempaan luotettavuuteen.

1) Ulkoinen näkymä kiertoilmauunin hihnavetoisesta tuuletinyksiköstä


NSK:n laakerit tarjoavat 4,5 kertaa pidemmän käyttöiän leipomon uunituulettimessa

2) NSK:n pystylaakereiden läpileikkaus näyttää suuren kapasiteetin pallomaiset rullalaakerit ja labyrinttitiivisteet
 

NSK:n laakerit tarjoavat 4,5 kertaa pidemmän käyttöiän leipomon uunituulettimessa

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan