www.engineering-suomi.com
EPLAN

Volkswagen integroi uusimmat Eplan- ja Rittal-ratkaisut

VASS Standard: laajennettu nyt 3D-toiminnallisuudella ja alansa huippua edustavalla ohjauskaappiteknologialla.

Volkswagen integroi uusimmat Eplan- ja Rittal-ratkaisut
Andreas Bamberg: »Eplan Pro Paneliin lisätyn 3D-toiminnallisuuden ansiosta valmistusinformaatio voidaan saada suoraan ohjauskaapin tai kytkinlaitteen automatisoitua järjestelmäsuunnittelua varten,» sanoo Eplanin strateginen myyntipäällikkö Andreas Bamberg.

Volkswagen on hiljattain julkaissut yrityksen VASS (Volkswagen Audi Seat Skoda) -standardista kuudennen sukupolven, joka sisältää päivityksen Eplan-versioon 2.9. Standardia, jota käytetään tuotantotehtailla MEB-alustan malleille, on myös laajennettu lisäämällä siihen 3D-toiminnallisuus kytkinjärjestelmien suunnittelussa sekä PLC-projektien suunnittelutyökalujen kaksisuuntainen tiedonvaihto. Standardiin on integroitu lisäksi myös Rittalin uusi Vx25-ohjauskaappijärjestelmä.

Volkswagenin päätös alkaa tarjota toimittajilleen Eplan Pro Paneliin perustuvat 3D-tiedot VASS-standardikirjastoissa tarkoittaa, että ohjauskaappien täydelliset digitaaliset kaksoset ja asennetut komponentit voidaan kuvata. Aikaisemmin standardi sisälsi ainoastaan Eplan Electric P8:n 2D-mallit. Tämä tarjoaa toimittajille perustan automaattisten valmistusvaiheiden käyttöönotolle ja laajentamiselle ohjauskaappien ja kytkinlaitteiden järjestelmäsuunnittelussa: mekaanisesta Nc-koneistuksesta riviliitinten automaattiseen kokoonpanoon, johdinten käsittelyyn ja johdotuksen tukeen. Yritykset hyötyvät Volkswagenin tarjoamista täysin kehitetyistä suunnittelumalleista, joita voidaan käyttää perustana nopeammalle ja korkealaatuisemmalle järjestelmäsuunnittelulle, valmistukselle ja käyttöönotolle.

Yhtenäinen laitosjärjestelmän dokumentaatio
Eplanin strateginen myyntipäällikkö Andreas Bamberg selittää: »Eplan Pro Panelin 3D-lisätoiminnallisuus mahdollistaa, että valmistusinformaatio voidaan saada suoraan ohjauskaapin tai kytkinlaitteen automatisoitua järjestelmäsuunnittelua varten. Suunnittelutoimistot hyötyvät myös integroidusta yhteentörmäystarkistuksesta sekä komponenttien lämmönhallintatiedoista. Nämä mahdollistavat komponenttien optimaalisen sijoittelun koteloon sekä energiatehokkaamman suunnittelun Rittalin ilmastoinnilla varustetuissa ohjauskoteloissa."

Lisäetu: avainohjaustekniikan informaation lisääminen laitteen ja projektin tietoihin mahdollistaa täysin kaksisuuntaisen tietojenvaihdon Eplanin (laitteistosuunnittelu) ja Siemens TIA -portaalin (ohjelmistoprojektien suunnittelu) kesken käyttäen AML-rajapintaa. »Tämä vähentää merkittävästi suunnitteluun ja järjestelmäsuunnitteluun tarvittavaa työmäärää koska PLC-laitteistorakenteet, valmiiksi määritetyt tulot ja lähdöt sekä väylätopologiat voidaan tuoda suoraan Eplanista, porttien tarkkaa johdotusta myöten,» sanoo Bamberg. Tehtaan järjestelmäoperaatioiden ja myöhempien muutosten tai laajennusten aikana TIA-portaalin tiedot voidaan syöttää takaisin Eplan Project -palveluun. Tämä takaa yhdenmukaisen ja virheettömän järjestelmädokumentaation »valmiina» sekä nopeammat käyttöönottoprosessit digitaaliseen tuotannonhallintaan integraatiota varten.

Alansa huippua edustava ohjauskaappiteknologia
Rittalin suuret ohjauskaapit ja pienet kotelot ovat olleet vuosien ajan osa Volkswagenin yritysstandardeja samoin kuin Eplankin. Rittalin globaalin autoteollisuuden avainasiakaspäällikkö Markus Hülsmann sanoo: »VASS V6 -kirjaston nykyinen versio tarjoaa täysin integroidut referenssiohjauskaapit 3D-malleina, jotka perustuvat uuteen Rittal VX25 -ohjauskaappijärjestelmään.» Se sisältää myös täysin integroidut kotelotarvikkeet sekä kymmenen varianttia AirSTREAM-asennuskehyksestä yritykseltä nimeltä Friedrich Lütze. Nämä voidaan valita suoraan tarvikelistasta ja ne voidaan sijoittaa kokonaisena makrona. Hülsmann jatkaa, »Tämä vähentää merkittävästi suunnitteluun vaadittavaa työmäärää koska komponentteja voi alkaa lisäämään kaappiin suoraan muutamalla klikkauksella.» Tulevat VASS-versiot sisältävät laajennuksia kirjastoihin lisäämällä Rittal AX- ja KS-kotelot sekä niitä vastaavat esimerkkikokoonpanot. Vastaavat 3D-kotelomakrot ovat jo saatavana Eplan Data -portaalissa ja niitä voidaan käyttää suunniteltaessa Pro Panelin avulla.


Volkswagen integroi uusimmat Eplan- ja Rittal-ratkaisut
Markus Hülsmann: Rittalin globaalin autoteollisuuden avainasiakaspäällikkö Markus Hülsmann sanoo: »VASS V6 -kirjaston nykyinen versio tarjoaa täysin integroidut referenssiohjauskaapit 3D-malleina, jotka perustuvat uuteen Rittal VX25 -ohjauskaappijärjestelmään.»

Tavoite: digitaalinen valmistus
Autojen valmistuksesta tulee yhä haastavampaa, mukaan lukien yhä lyhyemmät käynnistysajat, yksilöidyt suunnittelutyöt, uudet ohjausteknologiat sekä korkeat vaatimukset huollolle ja korjaamiselle ja niin edelleen. Volkswagen työskentelee ahkerasti jatkokehittääkseen automaatiostandardeja, jotka tämän jälkeen jaetaan edelleen yrityksen toimittajille. Volkswagenin valmistusautomaation ja digitaalisen tuotannon osastolla toimiva Daniel Gräser sanookin, » Eplanin suunnitteluohjelmiston uusimmat toiminnot ja alansa huippua edustavan Rittalin järjestelmäteknologian lisäävä VASS-standardin laajennus tarkoittaa, että tuemme ideaalisella tavalla toimittajiamme digitaalisten ja automatisoitujen valmistusprosessien toteuttamisessa. Samaan aikaan lisäämme tärkeän komponentin polulle, jonka olemme aloittaneet kohti digitaalista tehdasta.» Tuotantoprosessiin kuuluva ohjauskaapin digitaalinen kaksoiskappale on olennaisen tärkeä perusta tulevaisuuden täysin digitaaliselle toiminnalle ja huoltoprosesseille.


Volkswagen integroi uusimmat Eplan- ja Rittal-ratkaisut
Daniel Gräser: Eplanin suunnitteluohjelmiston uusimmat toiminnot ja alansa huippua edustavan Rittalin järjestelmäteknologian lisäävä VASS-standardin laajennus tarkoittaa, että tuemme ideaalisella tavalla toimittajiamme digitaalisten ja automatisoitujen valmistusprosessien toteuttamisessa» sanoo Volkswagenin valmistusautomaation ja digitaalisen tuotannon osastolla toimiva Daniel Gräser.

Kansainvälinen tukipalvelu
Vuodesta 2018 Eplan on tarjonnut toimittajille kolmipäiväistä VASS V6 -koulutusta englanniksi ja saksaksi. Tämä muodostaa kansainvälisen perustan menestyksekkäälle projektisuunnittelulle standardin mukaisesti. Koulutusta järjestetään Saksassa säännöllisen aikataulun mukaisesti. Yhdysvalloissa ja Kiinassa on järjestetty alustavaa koulutusta.

www.eplan-software.com/

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan