www.engineering-suomi.com
Stauff News

STAUFF ESITTELEE VERKKOKONFIGURAATTORIN HYDRAULISUODATTIMILLE

Todella helppo suodatinvalinta.

STAUFF ESITTELEE VERKKOKONFIGURAATTORIN HYDRAULISUODATTIMILLE

Stauff-verkkosivuston verkkokonfiguraattorin avulla hydrauliikkarakentaja voi valita ajankohtaiseen projektiinsa sopivan hydraulisuodattimen muutamassa, intuitiivisesti ymmärrettävässä työvaiheessa. Konfiguraattori helpottaa todella huomattavasti myös olemassa olevaan laitteistoon varaosasuodatinta etsivien kunnossapitäjien työtä, sillä laskennallinen suodattimen valinta on monimutkaista.

Hydraulilaitteistojen valmistajien ja käyttäjien parissa suodatus on teemana jatkuvasti enemmän huomion keskipisteenä. Hydraulinesteentarpeenmukainen suodatus luo keskeisen edellytyksen hydraulijärjestelmän pysyvästi korkealle teholle. Lisäksi se lisää pumpun ja venttiilien kaltaisten komponenttien käyttöikää ja minimoi kokonaisjärjestelmän vikaantumistodennäköisyyden.

Rakentaja, joka haluaa hyödyntää näitä etuja, kohtaa monimutkaisen ja aikaa vievän tehtävän. Optimaalisen hydraulisuodattimen valinnassa on huomioitava lukemattomia parametreja - esimerkiksi suodattimen maksimaalinen ominaisvirtaus, hydrauliaineen viskositeetti ja tiheys sekä suodattimen hienous ja materiaali. Näistä parametreista selvitetään yksilöllinen paine-ero (painehäviö) ja sitä verrataan suurimpaan sallittuun painehäviöön. Jos tosihäviö on suurempi kuin tavoitehäviö, on laskenta aloitettava alusta. Tällöin on noudatettava seuraavaa perussääntöä: "Niin paljon suodatusta kuin tarvitaan - niin vähän painehäviötä kuin mahdollista." Koska painehäviö heikentää hydraulijärjestelmän tehoa.

Nyt rakentaja voi suoritua tästä myös todella helposti. Stauff-verkkosivuilla on julkaistu "Online Filter Calculator". Se mahdollistaa hydraulisuodattimen nopean ja tarkan valinnan yksilöllistä käyttötapausta varten yllä mainittujen tietojen perusteella ja muutamalla napsautuksella.

Käyttäjä - jolta ei vaadita rekisteröintiä tai kirjautumista - ohjataan oleelliset valintaparametrit kyselevän valikon läpi. Konfigurointi alkaa valitsemalla haluttu suodatintyyppi (painesuodatin, paluuvirtaussuodatin, In-line-suodatin, sivuvirtasuodatin) ja venttiili (ohitus-, takaisku-, suunnanvaihto- tai monitoimiventtiili).

Kun käyttäjä on valinnut seuraavassa vaiheessa suodatinaineen ja suodattimen hienouden mikrometreinä, konfiguraattori kysyy käytetyn hydrauliaineen tilavuusvirtauksen ja järjestelmäpaineen sekä viskositeetin, lämpötilan ja ISO-tyypin.

Näiden tietojen perusteella konfiguraattori antaa useampia ehdotuksia kotelolle ja suodattimelle. Kaikki ehdotetut suodatinkotelot ja -elementit on koottu taulukkoon teknisine tietoineen, joten helppo vertailu on mahdollista.

Kun käyttäjä on valinnut suodattimen, hän valitsee varusteluettelosta halutun tiivistemateriaalin, liitännän ja likaisuusnäytön tyypin. Sitten konfiguraatio on suoritettu loppuun ja valittu suodatin näytetään kaikkine teknisine tietoineen, asennus- ja liitäntämitat, varusteluominaisuudet ja leikkauskuva mukaan lukien. Tälle valitulle suodatintyypille "User" voi lähettää suoraan konfiguraattorista käsin tarjouspyynnön STAUFFille.

Stauff-konfiguraattori on vapaasti käytettävissä STAUFF-verkkosivulla: www.stauff.com/calculator

www.stauff.com

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan