www.engineering-suomi.com
HMS Industrial Networks AB

Nopeutta ja tehoa HMS:n uusilla CAN FD–PC ‑liitännöillä

HMS tuo IXXAT-tuotemerkin alaisuudessa markkinoille uuden CAN–PC-rajapinnan CAN FD -väyliä varten sekä laajan valikoiman sen kanssa yhteensopivia ajureita ja tarvikkeita.

Nopeutta ja tehoa HMS:n uusilla CAN FD–PC ‑liitännöillä
HMS:n uudet liitäntäkortit CAN-IB 500 ja CAN-IB 600 (passiivinen ja aktiivinen) tukevat vanhan tutun CANin lisäksi myös uutta CAN FD ‑standardia. Molemmat kortit ovat PCI Express standardin mukaisia. Niissä on enintään kaksi CAN-liitäntää, joita voi käyttää sekä CAN- että CAN FD tilassa. Kanavien galvaaninen erotus on saatavana lisäominaisuutena.

Integroidun mikro-ohjaimen ansiosta aktiivinen CAN-IB 600 soveltuu myös tavallista enemmän tietojen esikäsittelyä vaativiin tarpeisiin, kuten tarkkuusaikaleimojen tekemiseen tai kortin kautta lähetettävien ja vastaanotettavien viestien aktiiviseen suodattamiseen.

Liitäntäkortteja tukevat sekä IXXATin Windows-ajuripaketit (VCI) että reaaliaikaiset ajuripaketit (ECI Linuxissa, RTX, Intime, QNX).

Myös IXXATin CANopen- ja SAE J1939 ‑rajapinnat tukevat uusia liitäntäkortteja CAN-tilassa. CAN- ja CAN FD ‑väyläverkkojen analysointia varten HMS:ltä on saatavana tehokas Windows-pohjainen IXXAT canAnalyser sovellus.

Perinteisen CAN-väylän hyötydata on kahdeksan tavua ja siirtonopeus enintään megabitti sekunnissa. Se on ollut laajalti käytössä monenlaisissa sovelluksissa etenkin monipuolisuutensa ja edullisuutensa vuoksi. Suurten tietomäärien siirtoa edellyttävissä järjestelmissä on kuitenkin jouduttu turvautumaan muihin teknisiin ratkaisuihin, mistä on tietysti aiheutunut lisäkustannuksia.
CAN FD:ssä hyötydatakapasiteetti on kohonnut jopa 64 tavuun ja hyötydatan siirtonopeus kasvanut. CAN FD poistaakin nyt perinteisen CANin rajoitukset ja tarjoaa houkuttelevan vaihtoehdon myös moniin sellaisiin kohteisiin, joihin CAN ei koskaan ole sopinut.

Lisätietoja uusista CAN FD ‑liitäntäkorteista on osoitteessa www.ixxat.de.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan