www.engineering-suomi.com
NSK

Investointi NSKHPS-laakereihin tarjoaa terästehtaalle huomattavia säästöjä

Korvaamalla liukulaakerit NSK:n pallomaisilla NSKHPS-rullalaakereilla terästehdas on eliminoinut askelpalkista kuusi laakerivikaa vuodessa. Tämä on tuonut yritykselle 15 556 euron vuotuiset säästöt.

Askelpalkki siirtää terästehtaan kuljettimella materiaalia palkkimuodossa materiaalin jäähtyessä. Tässä kyseisessä teräsvalmistustehtaassa askelpalkin liukulaakerit vikaantuivat noin kuusi kertaa vuodessa. Tämä johtui suurelta osin haastavasta toimintaympäristöstä (ulkotilat) ja korkeasta kuormituksesta.

Laakereiden vaihtoon, huollon vaatimaan aikaan ja menetettyyn tuotantoon liittyvät kustannukset olivat korkeita, joten tehdas kutsui apuun NSK:n asiantuntijat ja yrityksen AIP-lisäarvo-ohjelman.

NSK:n asiantuntijatiimi analysoi sovelluksen ja ehdotti vaihtoa vierintälaakereihin. Nämä kestävät paremmin vaativia käyttöolosuhteita ja kuormia sekä vähentävät käyttökatkoja ja parantavat tuottavuutta. Valittu ratkaisu oli pallomainen NSKHPS-rullalaakeri.

NSKHPS-laakerit menestyivät hyvin eikä yhden vuoden tarkkailujakson aikana esiintynyt ensimmäistäkään vikaantumista. Huoltotiimin ei todellakaan tarvinnut tehdä mitään, koska sekä epäpuhtauksien pääsyä laakerin sisälle että vaadittavaa voitelua oli molempia vähennetty huomattavasti. Asiakkaan säästöt kasvoivat tämän ansiosta entisestään.

Vuosittaiset kokonaissäästöt nousivat 15 556 euroon. Säästöpotentiaalia on ajan mittaan kuitenkin vieläkin enemmän, koska pallomaisten NSKHPS-rullalaakereiden teoreettinen käyttöikä on 7,2 vuotta.

Pallomaiset NSKHPS-rullalaakerit käyttävät alan parasta materiaalitekniikkaa. Tämän ansiosta ne sopivat sovelluksiin, joissa vaaditaan korkeita nopeuksia ja korkeita kuormia, materiaalin käsittely terässektorilla mukaan lukien. Itse asiassa tällä pallomaisella rullalaakerilla on NSK:n korkein kuormitusluokitus (25 % korkeampi). Eräissä käyttökohteissa koneiden ja laitteiden OEM-valmistajat voivat jopa pienentää käytettäviä laakereita. On huomattavaa, että nämä laakerit tarjoavat myös lämpöstabiloinnin aina 200 celsiusasteeseen saakka.

Pallomaiset NSKHPS-laakerit ovat saatavana teräksisellä ja messinkisellä laakeripitimellä ja niiden käyttöikä on osoittautunut pitkäksi ylittäen reilusti perinteiset vaihtoehdot. Tämä laskee huoltokustannuksia ja parantaa tuottavuutta. Saatavat reiän halkaisijat 40 - 260 mm.

1) Askelpalkki siirtää terästehtaan kuljettimella materiaalia palkkimuodossa materiaalin jäähtyessä


Investointi NSKHPS-laakereihin tarjoaa terästehtaalle huomattavia säästöjä

2) Pallomaiset NSKHPS-rullalaakerit sopivat korkeisiin nopeuksiin ja korkeille kuormille


Investointi NSKHPS-laakereihin tarjoaa terästehtaalle huomattavia säästöjä

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan