www.engineering-suomi.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

SC-System: uusi signaalinmuunninten sarja Pepperl+Fuchsilta

Uuden SC-System-sarjan signaalinmuuntimet ovat vain kuuden millimetrin levyisiä ja ne toimivat jopa 70 °C lämpötilassa. Lisäksi niiden vakaus, luotettavuus ja tarkkuus kestävät pitkään. Sarja esitellään ensimmäistä kertaa tämän vuoden Hannoverin messuilla.

SC-System: uusi signaalinmuunninten sarja Pepperl+Fuchsilta
Kuva 1: 6 mm:n järjestelmämoduulit asennetaan DIN-kiskoon.

SC-System on täysin uusi tuoteperhe, jossa yhdistyvät kilpailevien tuotteiden parhaat ominaisuudet.

Esimerkiksi kalibrointi suoritetaan täysin automatisoidulla kiinteiden vastusten lasersäätämisellä. Näin saavutetaan parhaat kalibrointitulokset ilman tuotannon toleranssia. Tämä myös auttaa poistamaan säätöpotentiometrien liukusäädinten yhteyspisteiden häiriöiden riskin.

Sarjan malleissa käytetään elektrolyyttikondensaattorit korvaavia vaihtoehtoisia komponentteja. Näin vältetään tehokkaasti lämpötilasta riippuva elektrolyyttikompensaattoreiden kapasitanssiarvojen laskeminen ja ikääntymisen merkit. SC-Systems-signaalimuuntimia voidaan käyttää jopa 70 °C ympäristölämpötilassa sen ansiosta, että niissä ei ole elektrolyyttikondensaattoreita.

Vähän virtaa käyttävä laite ei ylikuumene helposti ja näin tuotetta voidaan käyttää laajemmalla lämpötilavälillä.

SC-System-järjestelmässä käytetään korkealaatuista 3-suuntaista erotusta tulon, lähdön ja lähteen välillä. Se kestää enintään 300 V käyttöjännitettä ja 2,5 kV koestusjännitettä. PCB-muuntajien käyttö torjuu signaalinmuunninten käämien oikosulkuja. Tämän mallin muuntimen käämit on sisällytetty PCB-muuntajaan ja näin vältetään eristämisvioista johtuvat kelojen oikosulut.

Kytkentäkaapin tilan tehokas hyväksikäyttö saavutetaan kompaktilla rakenteella. Kotelot ovat vain 6 mm leveitä ja näin tilantarve on minimoitu. Kotelon korkeus on niin pieni, että moduulit mahtuvat kapeasti asennettujen kaapelikanavien väleihin.

SC-System: uusi signaalinmuunninten sarja Pepperl+Fuchsilta
Kuva 2: Yksinkertainen kytkentä pinottujen ruuviliitäntöjen avulla

SC-System-valikoima
Lähettimen virtalähteet ovat olennainen osa SC-System-järjestelmää. Ne siirtävät 4–20 mA signaalit kytketyistä signaalinmuuntimista ja samanaikaisesti tarjoavat niiden syöttöjännitteen. Lähettimen virtalähteitä on saatavana signaalinjakotoiminnolla ja SMART-laitteina, jotka voivat lähettää analogisen signaalin lisäksi useita HART-muuttujia.
SC-System: uusi signaalinmuunninten sarja Pepperl+Fuchsilta
Kuva 3: Lähettimen virtalähde, saatavana myös signaalinjakotoiminnolla ja SMART-versiona

Uuteen SC-System-sarjaan kuuluu myös lämpötilamuuntimia, silmukkavirran virrantoistimia ja universaaleja kaksisuuntaisten signaalien signaalinmuuntimia.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan