www.engineering-suomi.com
EPLAN

1984–2014: Eplan juhlii 30. syntymäpäiväänsä

Ratkaisuntarjoaja Eplan laajentaa toimintaansa ja avaa kolme uutta tytäryritystä Japaniin, Etelä-Afrikkaan ja Turkkiin. Yritys juhlistaa 30-vuotispäiväänsä Hannoverin messuilla. Vuonna 1984 kolmen hengen yrityksenä aloittaneella Eplanilla on nyt menestyksekkäästi yli 40 000 asiakasta, yli 100 000 asennusta yli 50 maassa ja yli 700 työntekijää.

1984–2014: Eplan juhlii 30. syntymäpäiväänsä
”Eplanin asema maailmanlaajuisena yrityksenä on erinomainen ja näen sille suuria mahdollisuuksia, kun otetaan huomioon markkinoiden kasvaminen ympäri maailmaa”, kertoo Maximilian Brandl, Eplanin toimitusjohtaja.

”Tietokoneavusteisen suunnittelun ratkaisujemme markkina-alue on koko maailma”, kertoo Eplanin toimitusjohtaja Maximilian Brandl. Hän lisää: ”Eplanin asema maailmanlaajuisena yrityksenä on erinomainen ja näen sille suuria mahdollisuuksia, kun otetaan huomioon markkinoiden kasvaminen ympäri maailmaa”. Eplan on tietokoneavusteisen suunnittelun markkinajohtaja ja se on jo läsnä yli 50 maassa. Laajenemista odotetaan kasvavilla markkinoilla Yhdysvalloissa, Kiinassa, Intiassa ja Japanissa. Konsultoinnin alalla tehdyt ajankohtaiset investoinnit ovat varmistaneet ratkaisuliiketoiminnan jatkuvan kasvun. Asiantuntijapalvelut, kuten konsultointi, toteutus ja tuki muodostavat nyt merkittävän osan Eplanin tuotoista. Lisäksi kasvun rima on asetettu korkealle: Eplanin kasvun tavoite vuodelle 2014 on kaksinumeroinen ja lisäksi odotetaan 100 uutta työpaikkaa.

Selkeä sitoutuminen ohjelmistoihin ja tekniikkaan

Eplanin omistava yritysryhmä Friedhelm Loh Group investoi paljon ohjelmointiin ja tekniikkaan. Cideon, SAP-järjestelmien integraattori ja Autodesk-jälleenmyyjä noin 500 työntekijän voimin liittyi ryhmään syyskuussa 2013. ”Kone- ja sähkötekniikka sulautuvat mekatroniikaksi”, sanoo Friedhelm Loh Groupin omistaja Friedhelm Loh ja selittää ryhmän visiota. ”Pääsääntöisesti Industry 4.0 -skenaariot vaativat monia elementtejä ohjelmistoista liitäntöihin ja automaatioon.” Friedhelm Loh sijoitti ensimmäisen kerran Eplaniin vuonna 1986 (kun sen nimi oli vielä Wiechers & Partner), sillä hän tunnisti sen mahdollisuudet. Nykyään hän ohjaa Friedhelm Loh Groupia erityisesti optimoitujen arvoketjujen suuntaan: ”Asiakkaamme odottavat meiltä mahdollisia parannuksia ja säästöjä ja voimme saavuttaa ne Industry 4.0:n avulla. Tässä yhteydessä vahva Eplanin, Cideonin, Rittalin ja Kieslingin palveluverkosto on erinomainen perusta asiakkaidemme lisäarvon kasvattamiseksi.”
1984–2014: Eplan juhlii 30. syntymäpäiväänsä
Friedhelm Loh: ”Asiakkaamme odottavat meiltä mahdollisia parannuksia ja säästöjä ja voimme saavuttaa ne Industry 4.0:n avulla”, kertoo Friedhelm Loh Groupin omistaja ja toimitusjohtaja Friedhelm Loh.

Lisää innovaatiota

Vuonna 1984 paperi ja muste korvattiin tietokoneilla ja ohjelmistoilla. Eplan oli tuolloin ja on edelleen suunnannäyttäjä suunnitteluprosessien optimoinnissa. Eplan Engineering Center ja modulaariseen suunnitteluun perustuvan konedokumentaation automaattinen konfigurointi auttaa Eplanin asiantuntijoita uraauurtavan tekniikan kehittämisessä. Saumaton Eplan Platformin ja sen toimenpiteiden standardointi, prosessien automatisointi ja keskeytyksettömät työnkulut auttavat kone- ja laitesuunnittelun, autoteollisuuden, liikenteen, mekaniikan, automaation, jopa lääketieteen ja energiateknologian asiakkaita hyötymään tuotekehitysprosessien tehostumisesta.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan