www.engineering-suomi.com
HURON

Mécanat Précision hankki Huron MX 12 M 5-akselisen työstökeskuksen

Euclide Industrie -ryhmän yritys Mécanat Précision tilasi juuri Huron MX 12 M 5-akselisen työstökeskuksen. Tämä monipuolinen laite mahdollistaa ilmailu- ja energiasovelluksissa käytettävien osien monipuoliset työstöoperaatiot. Huron erottui muista kilpailijoista ehdottamalla työstökeskuksestaan muokatun version. Tämä auttoi ja Mécanat Précision teki suuren investoinnin teollisen pääoman laitteeseen, jonka odotetaan toimivan seuraavien 20 vuoden aikana!

Mécanat Précision hankki Huron MX 12 M 5-akselisen työstökeskuksen
Huronin MX 12 M -työstökeskuskeskus toiminnassa Mécanat Précisionin laitoksessa

Mécanat Précision päätti hankkia vuonna 2013 viimeisimmän sukupolven työstökeskuksen tuottavuutensa kasvattamiseksi ja maksimoimiseksi. Tämä työstökeskus voi työstää osia, joiden mitat ovat enintään 1 500 x 1 500 x 1 000 mm.

Mécanat Précisionin pyyntöön vastasi yli 10 valmistajaa ja yritys pyysi Huronia ja kahta muuta valmistajaa ehdottamaan vaatimustensa mukaista ratkaisua. Huronin MX 12 M -jyrsintäkeskus valittiin teknisten ominaisuuksiensa takia. Vaikka työkappaleiden työstäminen teoreettisesti varmistettiin, joidenkin monimutkaisten työstötoimenpiteiden geometrisen saatavuuden ongelma jäi vaille ratkaisua.

Mécanat Précision hankki Huron MX 12 M 5-akselisen työstökeskuksen

 
Mécanat Précision hankki Huron MX 12 M 5-akselisen työstökeskuksen

Keskus voi työstää osia, joiden tilavuus on enintään 2,25 m3

”Huron on ranskalainen inhimillisen koon PKE-yritys. Vaikka työskentelemme jakeluverkoston kanssa, olemme myös suoraan yhteydessä asiakkaisiin. Käytämme teknisiä ja insinööritaitojamme räätätöidäksemme tuotteet heidän tarpeitaan vastaaviksi. Huronilla keskitymme paljon asiakkaidemme vaatimuksiin vastaamiseen. Tämän ajattelutavan ansiosta voimme tarjota teknistä tukea päätöksentekoprosessin joka vaiheessa ja ymmärrämme täysin, mitä muutoksia meidän pitää tehdä tuotteisiimme”, kertoo myynti-insinööri Yvano Créma.

Huronin suunnitteluinsinöörit kehittivät esimerkiksi erityisen osan, joka valettiin mukautettuna.

Huronin sovellusosasto tarjosi Mécanat Précisionille tietokoneavusteisen suunnittelun simulaatiovideon, jossa näytettiin, kuinka sen ehdottama ratkaisu voisi työstää monimutkaisimmat osat.

Huronin joustavat ja modulaariset monitoimiset MX-työstökeskukset suorittavat 5-akselisia ja 5-puolisia työstötoimenpiteitä rouhimisesta viimeistelyyn yhdellä kiinnittämisellä. MX-sarjassa yhdistyvät voimakkuus, nopeus ja tarkkuus. Se suorittaa 5-akselisen työstön osille, jotka painavat enintään 4 000 kg, leikkaa vaikeita materiaaleja hyvin lyhyessä ajassa ja suorittaa reunojen ja profiilien leikkaamisen erittäin tarkasti.

Mécanat Précision käyttää MX 12 M -työstökeskusta luodakseen kappaleita, joita käytetään ilmailusovelluksissa, kuten osat, joita käytetään moottorien suojuksissa ja rakenneosissa ja teollisten kaasuturbiinien osat, kuten ohjaussiiven rivit ja jopa siipipyörät ja keskipakokompressorien ohjaussiivet.

Mécanat Précision hankki Huron MX 12 M 5-akselisen työstökeskuksen

Jean-Marie Jacquet (Mécanat Précisionin toimitusjohtaja).

”Valitsimme Huronin, koska sen ratkaisu on tarkasti muokattu asiakkaidemme vaatimusten mukaisesti, kun kilpailevat ratkaisut olivat vain standardeja luettelotarjouksia. Laitteet ovat olleet käytössä vuoden alusta ja kaikki on sujunut hyvin. Huron tarjosi teknistä apuaan säätämisessä ja työkalumakasiinin sisällyttämisessä ohjausohjelmistoon.

Tämän sijoituksen ansiosta voimme myös parantaa tämänkokoisten työstökappaleiden työstön laatua ja näin brändimme kuvaa. Koska olemme alihankkijana työstöyrityksenä, teknisten kykyjemme pitää olla samalla tasolla kuin asiakkaillamme, joille olemme joko vaihtoehtoinen tai ainut tuotantolähde. Luomme nyt osia, joiden mitat ovat 2,2 m3 ja joiden tarkkuus on sadasosissa. Esimerkiksi asiakkaamme arvostavat erityisesti automaattista skannaustoimintoa, jota käytetään luomaan ilmailun ja muiden alojen osia karkeista valuista. Laite skannaa muutaman määritellyn pisteen, tunnistaa tasapainotuksen ja työstää. Näin voimme laajentaa asiakasperustaamme ja tallentaa laitteen tekemiä prosesseja inhimillisiltä virheiltä. Osan arvo voi olla välillä 50–100 000 € ja se voi jopa olla ainutlaatuinen. Meillä ei ole varaa virheisiin! Täysi valmistuslinjamme käsittelee kaikkea simulaatiosta prototyyppien valmistamiseen ja pienten määrien tuottamiseen”, kertoo Jean-Marie Jacquet, Mécanat Précisionin toimitusjohtaja.

Mécanat Précision hankki Huron MX 12 M 5-akselisen työstökeskuksen


Mécanat Précision on osa Euclide Industrie -ryhmää

Vuonna 1998 perustettu Mécanat Précision on yksinkertaistettu julkinen osakeyhtiö (SAS), jonka rekisteröity pääoma on 300 000 euroa. Se tuottaa 6,5 miljoonan euron liikevaihdon ja sillä on 49 työntekijää. Mécanat Précisionilla on 40 säännöllistä asiakasta, joista 90 % ovat suuria nimiä Ranskassa ja ulkomailla. Yritys erikoistuu kovista metalleista (titaani, Inconel, ruostumaton teräs jne.) valmistettuihin prototyyppeihin ja lyhytaikaisiin osiin. Se tuottaa viisi osaa viikossa ja sen laitoksissa on 20 laitteen laitteisto ja 48 sitä käyttävää työntekijää. Mécanat Précision suoritti 1,8 miljoonan euron sijoitusprojektin, joka sisälsi kaksi laitetta ja rakennusta. Ranskan Limousinin hallinnollinen alue rahoitti projektin yhdessä auttaakseen yrityksen laajenemisessa.

Mécanat Précision ja Moreton muodostavat Euclide Industrie -ryhmän (www.euclide.pro), jonka liikevaihto on 14 miljoonaa euroa ja joka työllistää yhteensä 100 henkilöä. Tämä perheomisteinen ryhmä tarjoaa palveluita yksinomaisesti suurille energia-alan (Cameron, Dresser-Rand, Alstom, GE, jne.), ilmailun (Snecma, Techspace, Turbomeca, Messier-Bugatti-Dowty, jne.), kaivuutoiminnan (Metso, jne.) ja työstökoneiden (Comau, NTN-SNR, jne.) nimille. Se tarjoaa kokonaisvaltaista tai osittaista työstön ja kokoonpanon palvelua, mukaan lukien lämpö- ja pintakäsittelyt keskikokoisille laitteille ja osille, koville metalleille, prototyypeille, lyhyille ja keskipitkille tuotantoajoille ja toistuville osille. Se käyttää 28 laitteen asennettua laitteistoa, mukaan lukien rinnakkaiset ja pystysorvit ja 5-akselinen jyrsintäkeskus, joiden kapasiteetit ovat välillä 100–2 500 mm.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan