www.engineering-suomi.com
EPLAN

Tietojen löytäminen ei ole koskaan ollut helpompaa

Sopivien tuotetietojen valitseminen vie usein aikaa suunnittelussa. Uutta käyttöliittymää ja parannettuja hakualgoritmeja käyttävä Eplanin uusi Data Portal -portaali tekee siitä kuitenkin helpompaa ja nopeampaa kuin koskaan aiemmin. Laajennettujen hakuparametrien ansiosta käyttäjät voivat löytää nopeasti juuri ne komponentit, joita he etsivät. Konfiguraattoreihin perustuvat yksilölliset ratkaisut voidaan luoda intuitiivisesti, kuten Lenze-tuotekonfiguraattori osoittaa.

Tietojen löytäminen ei ole koskaan ollut helpompaa
EDP Rittal Enclosure.jpg: Yli kolmannes kaikista Eplan Data Portal -portaalin tiedoista - esimerkiksi Rittalin tiedot - on jo uuden korkealaatuisen datastandardin mukaisia.

Uusi Eplan Platform julkaistaan pian ja se merkitsee myös hetkeä, jolloin Eplan Data Portal on käytettävissä yksinomaan Eplan ePulse -pilviympäristössä. Alustan päivitetty käyttöliittymä tarjoaa lukuisia parannuksia laitetietojen etsimiseen ja löytämiseen. Parannettujen hakualgoritmien ja parametrien ansiosta käyttäjien on paljon helpompi löytää nopeasti sopivat komponentit ladattavaksi. Järjestelmän parannettu suorituskyky takaa myös nopeamman komponenttien valinnan. Toinen uusi ominaisuus on Lenze-tuotekonfiguraattorin integrointi.

Konfiguraattorit helpottavat tuotevalintaa
Lenzen Prosessit- ja datatiimin johtaja Bernd Spiegel selittää: »Tuotekonfiguraattorimme suora integrointi uuteen Eplan Platformiin auttaa asiakkaita löytämään tarvitsemansa tuotteen nopeasti. Laitteita ei tarvitse etsiä pitkistä luetteloista, ja asiakkaat saavat juuri ne laitteet, jotka vastaavat heidän tarpeitaan. Tämän lisäksi yhteistyöstä on hyötyä myös Lenzelle, joka valmistaa monia tuotteita ja tuotevariantteja. Konfiguraattorin tietojen ylläpitäminen Eplan Electric P8 -alustassa on meille paljon helpompaa kuin tuotesarjan kaikkien erillisten tuotevarianttien ylläpitäminen.»

Esimerkki tosielämästä: Käyttäjä tarvitsee taajuusmuuttajan. Kyseinen käyttäjä tarvitsee vain pari vaihetta Lenze Easy Product Finderissa löytääkseen sopivan laitteen yhtiön i550-sarjan laitteista. Valintakriteereinä toimivat sellaiset pääominaisuudet kuten nimellisteho, verkkovirran tyyppi ja kenttäväylän tyyppi. Kun käyttäjät ovat valinneet tietyn laitteen näiden parametrien perusteella, siihen liittyvät Eplan-tiedot voidaan generoida yksityiskohtaisessa näkymässä ja tuoda sitten CAE-ratkaisun laitehallintaan.


Tietojen löytäminen ei ole koskaan ollut helpompaa
Lenze Easy Product Finder_EN.png: Portaalin käyttäjät tarvitsevat vain muutaman vaiheen löytääkseen sopivan i550-sarjan laitteen käyttäessään konfiguraattoreita, esimerkkinä Lenze Easy Product Finder.

Portaalissa on käytettävänä noin kolme miljoonaa tuote variaatiota.
Myös muiden valmistajien konfiguraattorit toimivat kaikki samalla tavalla, esimerkkinä Endress+Hauser, Bosch Rexroth ja Rittal. Näin kunkin valmistajan tuotevalikoima on helposti suunnitteluinsinöörien saatavilla. Laitteiden valinta ja korkealaatuisten tietojen kerääminen on helppoa ja intuitiivista. Tiedot ovat ajan tasalla ja ne voidaan siirtää suoraan projekteihin. Käyttäjiä ohjataan eri valmistajien eri tuoteperheiden läpi samaan tapaan kuin uuden auton ominaisuuksien konfiguroinnissa. Konfiguraattoreiden integrointi ei ainoastaan lisää portaalissa käytettävissä olevia tietoja (yli 1 miljoona laitetietoa) noin kahdella miljoonalla konfiguroitavalla tuotevaihtoehdolla, vaan käyttäjien on sen ansiosta myös helpompaa kerätä korkealaatuisia laitetietoja.
Lisäksi tarjolla on Aventicsin, IPF:n ja Schneider Electricin valitsimet, jotka takaavat nopean tuotevalinnan. Tietojen oikeellisuudesta ei ole epäilystäkään, koska hakuparametrien avulla voidaan rajata valintoja kohdennetusti. Valikoimaa laajennetaan pian kahden tunnetun globaalin toimijan tarjonnalla, jolloin käyttäjillä on vielä enemmän mistä valita.

Eplanin datastandardi yleistyy
Yli kolmannes Data portaalin tiedoista on jo uuden korkealaatuisen datastandardin mukaisia, ja ratkaisujen tarjoaja Eplan on asettanut kunnianhimoiset tavoitteet: puolet kaikista laitetiedoista pitäisi olla datastandardin mukaisia vuoden 2022 loppuun mennessä, jos mahdollista. Tämä edellyttää lisäsitoumuksia laitevalmistajilta, joista monet ovat ymmärtäneet 100-prosenttisesti digitaalisen tiedon edut. Suuria kansainvälisiä edelläkävijöitä ovat Chint (Kiina), IFM, Pilz, Rittal ja SMC (Eurooppa), Numatics (Yhdysvallat) ja Omron (Japani).

Pilzin kansainvälisen asiakastuen varatoimitusjohtaja Arndt Christ sanoo: »Olemme tyytyväisiä siihen, että voimme nyt tarjota asiakkaillemme korkealaatuisia teknisiä tietoja. Vuonna 2020 päätimme luoda Pilz-tuotemakrot Eplanin datastandardin mukaan. Tietojen standardointi on nykyään mahdollista ja se helpottaa makrojen käyttöä sekä hyödyttää sisäisesti suunnitteluosastojamme tytäryhtiöissämme ja ulkoisesti asiakkaitamme eri puolilla maailmaa. Aikaisemmin makrot piti lisätä malleihin arvosarjojen avulla, mutta nykyään se voidaan tehdä toiminnallisen mallin avulla. Hyötyjä ovat muun muassa tietojen parempi jakaminen esimerkiksi 2D- ja 3D-formaattien välillä, virheiden väheneminen, koska johdotusyhteydet on määritelty tarkasti, ja ennen kaikkea ajansäästö, koska makrot on standardoitu. Uusi datastandardi, erityisesti toiminnallinen malli, toimii merkkinä makrojemme laadusta, ja se täyttää odotuksemme korkealaatuisista tiedoista. Meillä on Eplanissa luotettava kumppani tulevaisuutta varten, ja voimme jatkaa Eplanin kanssa tämän lähestymistavan kehittämistä.»


Tietojen löytäminen ei ole koskaan ollut helpompaa
Timm Hauschke.jpg: "Tavoitteenamme on, että laitetiedot ovat saatavilla 100-prosenttisen digitaalisesti, mikä tarjoaa ihanteellisen perustan erittäin tehokkaalle suunnittelulle", sanoo Eplanin pilviliiketoiminnan päädatan johtaja Timm Hauschke.

Eplanin pilviliiketoiminnan päädatan johtaja Timm Hauschke toteaa: »Valmistajien pyrkimys korkeaan laatuun vastaa käyttäjien vaatimuksia. Loppujen lopuksi vain kattavat, integroidut, päästä-päähän-tiedot muodostavat perustan digitaaliselle kaksoselle, joka tarjoaa tietoa prosesseille ja koneille prosessin kaikissa vaiheissa suunnittelusta valmistukseen. Eplanin datastandardi on otettu käyttöön maailmanlaajuisesti sen esittelystä lähtien. Tavoitteenamme on, että laitetiedot ovat saatavilla 100-prosenttisen digitaalisesti, mikä tarjoaa ihanteellisen perustan erittäin tehokkaalle suunnittelulle.»

Lisätietoja: www.epulse.com/en.html
Mitä uutta Eplan Platformissa 2022: www.eplan-software.com/inyourhands

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan