www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n pallomaiset rullalaakerit hyödyttävät raskasta teollisuutta

NSK valmistaa vuosittain miljardeja laakereita lukemattomiin eri sovelluksiin ja eri teollisuudenaloille. Tähän laajaan valikoimaan kuuluu yrityksen korkealaatuisten pallomaisten rullalaakereiden valikoima, jonka merkitys kasvaa jatkuvasti raskaassa teollisuudessa, esimerkkinä louhinta ja kaivostoiminta, teräs- ja metalliteollisuus sekä paperinvalmistus. NSK:n pallomaiset rullalaakeriratkaisut on valmistettu Japanissa ja ne ehkäisevät jumiutumista ja kestävät kulumista vaativissa käyttöolosuhteissa, joihin sisältyy jatkuva tärinä, kuumuus ja iskukuormat.

Tässä valikoimassa kannattaa erityisesti huomata NSKHPS (High Performance Standard) -sarja. Pallomaiset NSKHPS-rullalaakerit säilyttävät mittansa myös korkeissa lämpötiloissa ja ne kestävät suuria säteittäisiä kuormia sekä kohtalaisia aksiaalisia kuormia. Näiden laakereiden suorituskykyparannuksiin kuuluvat tarkka säteittäinen välystoleranssi, erittäin tarkka reiän halkaisija ja ulkohalkaisija sekä erittäin viimeistellyt, erityisesti lämpökäsitellyt rullat, joilla on ylivoimainen iskunkestävyys.

NSKHPS-laakereiden korkeampi dynaaminen kuormituskestävyys ei ainoastaan tarjoa jopa kaksinkertaista käyttöikää alan tavallisiin laakereihin verrattuna, vaan ne myös vähentävät huoltovaatimuksia ja alentavat kokonaiskustannuksia. Näiden laakereiden muita ominaisuuksia ovat 20 % korkeampi nopeuskapasiteetti ja vakiona lämpöstabilointi 200 °C. Näiden ansiosta laakereita on käytetty viime aikoina onnistuneesti teräs- ja metallialalla muun muassa kuumavalssaamon, terästehtaan askelpalkin ja malminvalmistuskoneiden kierrätyspuhaltimien laakeriratkaisuissa.

NSKHPS-mallisto, kuten kaikki NSK:n pallomaiset rullalaakerit, valmistetaan Japanissa. Japanissa valmistettuja laakereita, jotka on valmistettu kansainvälisten ISO-standardien mukaisesti, ihaillaan maailmanlaajuisesti niiden korkean suorituskyvyn ja korkean laadun vuoksi. NSK:lla on varastossa kattava valikoima laakereita eri puolilla Eurooppaa sijaitsevissa jakelukeskuksissaan, minkä ansiosta toimitukset asiakkaille ovat nopeita ja helppoja.

NSK:n pallomaiset rullalaakerit sisältävät myös monia erikoismalleja ja teknisiä ratkaisuja. Saatavilla olevia tyyppejä ovat täryseula, ’sealed-clean’ sarja, Molded-Oil, irrotettava tiiviste, kolmirengas, hiljainen ja alhainen tärinä sekä erittäin suuret halkaistut vaihtoehdot.

NSK:n täryseuloihin tarkoitetut pallomaiset rullalaakerit tarjoavat pitkän käyttöiän ja mahdollistavat kaivoslaitosten tärykoneiden (käytetään malmin ja mineraalien erottamiseen) pitkän, yhtäjaksoisen toiminnan. Pitkä käyttöikä johtuu ulkokehän kulumispinnan erityispinnoituksesta, joka rajoittaa rullien luistamista.

Toinen NSK:n pallomainen rullalaakerityyppi, joka on suosittu raskaan teollisuuden sovelluksissa, on ’sealed-clean’ sarja. Näissä laakereissa on jousikuormitteiset nitriilikumitiivisteet ja vahvistettu ulkoreuna, joka estää niiden irtoamisen laakerista teräksenvalmistuslaitteissa. Sen lisäksi, että tiivisteet pitävät epäpuhtaudet ulkopuolella, niillä on yhtä tärkeä tehtävä pitää voiteluaine sisäpuolella.

Muita NSK:n valikoimaan kuuluvia pallomaisia rullalaakereita ovat Molded-Oil-mallisto, jonka voitelu perustuu valmistajan omaan öljyllä kyllästettyyn materiaaliin, joka tarjoaa optimaalisen ratkaisun syövyttäviin ja pölyisiin ympäristöihin. Saatavana on myös irrotettavaa tiivistettä käyttävä laakerisarja, jolla saavutetaan pitkä käyttöikä ja erinomainen tiivistysteho vaikeissa olosuhteissa, esimerkkinä louhinta ja kaivostoiminta. NSK:n kolmirengaslaakerivalikoimaa käytetään lähes yksinomaan paperinvalmistusalalla, erityisesti erilaisten hammastettujen puristinrullien tukemiseen vetopuolella, jossa laakerikuorman jakautuminen on ensiarvoisen tärkeää. Erittäin suuren halkaistun sarjan ansiosta loppukäyttäjät voivat säästää huollossa useita päiviä vaihtaessaan terästehtaan konvertterin laakereita. NSK:n hiljainen alhaisen tärinän valikoima puhuu puolestaan, koska sen optimoidut sisäiset välykset vähentävät käyntiääntä, mikä on erityisen hyödyllistä erittäin nopeissa hissisovelluksissa.

NSK:n pallomaisten rullalaakeriratkaisujen luetteloa täydentää SWR-sarja (Super Wear Resistant), jossa käytetään erityistä teräskoostumusta tarkoin valvotulla austeniittipitoisuudella ja patentoidulla lämpökäsittelyllä. SWR-laakerit on tarkoitettu terästeollisuuden sovelluksiin, joissa käyttäjät hyötyvät muun muassa paremmasta kulumiskestävyydestä, pidemmästä käyttöiästä sekä parannetusta ulkokehän ytimen kovuudesta.

NSK tarjoaa myös TL-laakereita (kestävät ja pitkäikäiset laakerit), jotka ovat osoittaneet kykynsä paperiteollisuudessa, erityisesti kuivausrullien kaltaisissa korkean lämpötilan koneosissa. TL-laakereiden ainutlaatuisiin ominaisuuksiin kuuluu parempi kehäjännityksen kesto. Tämä vähentää sisäkehän murtumia ja takaa yli kaksinkertaisen käyttöiän verrattuna perinteisiin laakereihin tavanomaisella lämpökäsittelyllä.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on äskettäin esitelty ECA-sarja, jossa on patentoitu laakeripidinrakenne. Sarja lupaa paremman tuottavuuden, luotettavuuden ja kuormituskapasiteetin. Optimoitu laakeripidin vähentää sisäistä rasitusta ja poistaa ohjausrenkaan tarpeen. Tämä tarjoaa etuja teräksenvalmistuksessa ja kaivoskoneissa.

NSK tukee luokkansa johtavia pallomaisia rullalaakereita tarjoamalla lisäarvoa monin eri tavoin, esimerkiksi vähentämällä varastomääriä, parantamalla asiakkaiden taitoja kohdennetulla koulutuksella, tarjoamalla tarkastus- ja/tai asennuspalveluja paikan päällä sekä toimittamalla teknisiä raportteja ja voiteluanalyysejä.

Katso lisätietoja NSK:n pallomaisista rullalaakereista osoitteessa: www.nskeurope.com/en/products/roller-bearings/spherical-roller-bearings.html NSK:n pallomaiset rullalaakerit, joista on saatavana useita erikoismalleja ja teknisiä ratkaisuita, ehkäisevät jumiutumista ja kestävät kulumista vaativissa käyttöolosuhteissa, joihin sisältyy jatkuva tärinä, kuumuus ja iskukuormat


NSK:n pallomaiset rullalaakerit hyödyttävät raskasta teollisuutta

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan