www.engineering-suomi.com
Schoeller Allibert

EFSA –hyväksyntä Schoeller Allibertille

Maailman suurin kiertävien materiaalinkäsittelyyn tarkoitettujen muovipakkausten valmistaja Schoeller Allibert on saanut Euroopan ruokaturvallisuusviraston EFSAN hyväksynnän valmistaa elintarviketeollisuuteen muovisia kuljetuspakkauksia vanhoista ja vahingoittuneista muovilaatikoista.

EFSA –hyväksyntä Schoeller Allibertille
Perinteisesti vanhojen tai vahingoittuneiden HDPE- ja PP- raaka-aineesta valmistettujen muovilaatikoiden raaka-ainetta ei ole käytetty tuoretuotteiden kuten hedelmien, vihannesten, lihan tai kalan kanssa kosketuksissa olevien uusiolaatikoiden valmistamiseen.

Schoeller Allibert Oy:n toimitusjohtaja Jari Väisänen kertoo prosessin etenevän Saksan, Alankomaiden sekä Espanjan tuotantolaitoksissa seuraavasti:

’’Vanhan tai vahingoittuneen elintarvikekäytössä olleen muovilaatikon palautuessa Schoeller Allibertille, se tarkastetaan, pestään, kuivataan ja murskataan jonka jälkeen raaka-aineesta valmistetaan ruiskuvalutekniikalla uusi tuote. Ruiskuvaluprosessissa lämpötila on jopa 250ºc. Korkean lämpötilan ansiosta jäljelle ei jää mikrobiologisia pilaantumista aiheuttavia hiukkasia eikä ylimääräisiä kemikaaleja tarvitse käyttää. Lopputuloksena on hygieeninen ja hiilijalanjäljeltään ympäristöystävällinen tuote.’’

Väisänen lisää myös, että EFSA -hyväksyntä parantaa Schoeller Allibertin asiakkaiden mahdollisuuksia olla mukana kestävässä kehityksessä kustannustehokkaiden logististen ratkaisujen avulla samalla kun elintarvikkeiden turvallisuus ja hygienia on turvattu.

Lisätietoja:
Jari Väisänen
Toimitusjohtaja
Tel. 0500-627143
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan