www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n kolmihuulitiiviste tarjoaa parhaan suojan laakereille

Paljon epäpuhtauksia sisältävissä olosuhteissa käytettävien laakerien on tarjottava monia ominaisuuksia. Tehokas tiivisterakenne on kaikkein tärkeimmällä sijalla. Näiden laakereiden on kuitenkin oltava myös kustannustehokkaita ja ne täytyy voida asentaa ja irrottaa helposti, nopeasti ja kätevästi. Niiden on myös pystyttävä korjaamaan kokoonpanon aikana mahdollisesti syntyviä asentovirheitä. Näiden vaatimusten täyttämiseksi yhä useammat OEM-valmistajat ja tuotantolaitokset löytävät optimaalisen ratkaisun NSK:n Self-Lube®-laakeriyksiköistä, joissa käytetään kolmihuulitiivistettä.

Self-Lube®-laakeriyksiköt auttavat käyttäjiä torjumaan äärimmäisten olosuhteiden haasteita tarjoten laajan valikoiman luotettavia inserttejä ja laakeripesiä. Nämä kustannustehokkaat yksiköt tarjoavat yksinkertaisen ja nopean ratkaisun laakereiden asentamiseen ilman monimutkaisia laakeripesiä tai erityisiä akselirakenteita. Self-Lube®-yksiköissä on kaikki tarvittavat ominaisuudet laakerin kiinnittämiseksi helposti runkoon ja akselille.

Eräs tärkeä etu on erityisesti kehitetty kolmihuulitiiviste, joka on yksiosainen valettu nitriilitiiviste kolmella tiivistehuulella. Kolmihuulitiiviste on kiinnitetty suojaavaan ulompaan teräspuristeeseen (joka on kiinnitetty ulkokehään) ja se muodostaa erittäin tehokkaan tiivistysrakenteen, joka suojaa laakeria vaativissa olosuhteissa, joissa esiintyy pölyä, hiekkaa, vettä tai lietettä.

Yhä useammat ovat alkaneet käyttämään kolmihuulitiivisteellä varustettuja Self-Lube®-laakeriyksiköitä. Eräs näistä valmistaa rumpupesureita, joilla vihannekset puhdistetaan ennen niiden käsittelyä tai pakkaamista. Rumpupesurin laakerit uppoavat veteen rummun jokaisella kierroksella. Veden vaikutusten ja korroosion vuoksi laakerit täytyi vaihtaa kolmen kuukauden välein. Välttääkseen nämä kalliit toimenpiteet yritys kutsui NSK:n asiantuntijaryhmän tutkimaan ongelmaa.

Kattavan sovellusarvion ja laakerivikojen analysoinnin jälkeen NSK suositteli kolmihuulitiivisteellä varustettuja Self-Lube®-laakeriyksiköitä, jotka sopivat erinomaisesti sovelluksiin, joissa laakerit altistuvat vedelle. Ratkaisun ansiosta laakereiden käyttöikä pidentyi merkittävästi, yli 7 kuukauteen (vähintään 133 prosentin parannus). Tämän tuloksena rumpupesurien valmistaja säästää 56 600 euroa laakereiden vaihto- ja huoltokustannuksissa kunkin kuuden kuukauden toimintakauden aikana.

Self-Lube®-laakeriyksiköt koostuvat insertti laakerista ja laakeripesästä. Insertit ovat suosittuun 6200-sarjan konfiguraatioon valmistettuja urakuulalaakereita, joissa käytettävät ominaisuudet tekevät niistä käytännöllisempiä ja monipuolisempia kuin tavalliset kuulalaakerit. Self-Lube®-insertit sopivat NSK:n laajan RHP-laakeripesävalikoiman lisäksi myös sovelluksiin, joissa halutaan käyttää käyttäjän omaa laakeripesää.

NSK tarjoaa laajan valikoiman kokoja sekä erilaisia akselin lukitusrakenteita - mukaan lukien pidätinruuvi, epäkeskorenkaat ja kartioholkkia käyttävät lukitusvaihtoehdot. Lisäksi pidemmät uudelleenvoiteluvälit vähentävät huomattavasti huoltokustannuksia ja lisäävät koneiden tuottavuutta.

1) Vihannesten rumpupesureissa laakerit upotetaan veteen jokaisella rummun kierroksella. Valokuva: iStock.com/zlikovec


NSK:n kolmihuulitiiviste tarjoaa parhaan suojan laakereille

2) Kolmihuulisia tiivistettyjä inserttejä käyttävät Self-Lube®-laakeriyksiköt ovat ideaalisia sovelluksiin, joissa laakerit altistuvat vedelle. Valokuva: NSK
 

NSK:n kolmihuulitiiviste tarjoaa parhaan suojan laakereille
 
3) NSK:n erityisesti kehittämä kolmihuulitiiviste on yksiosainen valettu nitriilitiiviste, jossa on kolme tiivistehuulta, jotka tarjoavat parhaan mahdollisen suojauksen epäpuhtauksilta. Valokuva: NSK


NSK:n kolmihuulitiiviste tarjoaa parhaan suojan laakereille
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan