www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n kuularuuvit parantavat linssien reunan työstöprosessia

Optiselle teollisuudelle innovatiivisia linssinleikkauskoneita valmistava Italiassa päämajaansa pitävä asiantuntijayritys hyödyntää NSK:n kuularuuvien tarkkuutta ja korkealaatuista liikettä. MEI Systemin valmistamat koneet ovat mullistaneet optisen alan valmistusprosessit tarjoamalla edistyksellisiä työstötekniikoita, jotka takaavat erittäin korkean laadun ja maksimaalisen tuottavuuden.

Silmälasien myyminen kuluttajille vaatii erittäin laadukkaita linssejä, joissa yhdistyvät tyylikkyys ja erinomaiset optiset ominaisuudet. MEI System on 2000-luvulta lähtien muuttanut optisen teollisuuden tuotantoprosesseja ja ajan myötä siitä on tullut määräävä tekijä lasinleikkausalalla. Juuri MEI System toi linssin reunojen työstöprosessin optiseen valmistukseen, ja tämä syrjäytti vanhan hiontamenetelmän. Bergamossa toimiva yritys on kehittänyt ja hionut tätä uutta prosessia, ja nyt se tarjoaa huomattavasti enemmän joustavuutta ja korkeamman tehokkuuden tuotantolinjoilla. Tämän ansiosta valmistajat ja optiikkalaboratoriot voivat leikata linssit erittäin korkealla tarkkuudella ja laatutasolla, mukaan lukien mitä kompleksisimmat muodot, joita yhä vaativammat silmälasimarkkinat vaativat.

Innovaatiot parantavat tuottavuutta
Daniel Ponti, MEI Systemin globaalien toimintojen johtaja, sanoo: "Yrityksemme on aina pyrkinyt olemaan markkinoiden teknologiajohtaja ja tehostamaan innovointiamme investoimalla jatkuvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Olemme julkaisseet useita uusia konsepteja niiden yli 20 vuoden aikana, jona olemme palvelleet optiikka-alaa. Niiden kaikkien pyrkimyksenä on ollut parantaa laatua minimoimalla hukkamateriaali linssin valmistusprosessin aikana sekä täyttää kunkin asiakkaan erityiset vaatimukset. Tämä prosessi on jatkunut tähän päivään asti, ja sen ansiosta olemme voineet jatkuvasti laajentaa toimintaamme. Nykyään emme enää pelkästään toimita koneita, joissa käytetään optimaalista tekniikkaa linssien leikkaamiseen, vaan myös integroituja ratkaisuja laadunvalvontaan, asiakkaan tuotantolinjojen virtausanalyyseihin sekä lukuisia erilaisia automaatio- ja optimointiratkaisuja. Nämä vaihtoehdot tarjoavat konkreettisia etuja erityyppisille palvelujamme hyödyntäville asiakkaille, maailman suurimmista linssivalmistajista ja suurista riippumattomista laboratorioista paikallisiin laboratorioihin ja yksittäisiin liikkeisiin, jotka valmistavat kuluttajille nopeasti silmälaseja tilausten perusteella."

Monimutkaisten prosessien yksinkertaistaminen ja ratkaisun löytäminen ensimmäisenä optisen maailman yhä monimutkaisempiin vaatimuksiin on ollut vuosien ajan MEI Systemin noudattama filosofia. Yrityksen arvostettuihin keksintöihin kuuluu esimerkiksi ”blokiton” järjestelmä linssien lukitsemiseksi niiden työstön ajaksi. Tämä täysin eliminoinut tarpeen käyttää kulutustarvikkeita (niin sanottuja ”blokkeja”). Lopputuloksena on valmistusprosessin huomattava virtaviivaistus ja merkittävät säästöt resursseissa, ajassa ja kustannuksissa.

Johtavat komponentit johtavilta toimittajilta
Saavuttaakseen teknologisen johdon yrityksen referenssimarkkinoilla MEI System valmistaa koneensa itse. Yritys hankkii kaikki pääkomponentit niiden johtavilta toimittajilta, esimerkkinä kuularuuvit NSK:lta. NSK:n kuularuuvit ovat tärkeässä osassa erittäin tarkan ja sujuvan liikkeen tarjoamisessa. Niiden ansiosta koneet pystyvät korkealaatuiseen työstöön käytettäessä erilaisia materiaaleja, joita linssien valmistukseen nykyään tarvitaan.

"Tekninen osastomme pitää NSK:n tuotemerkkiä lineaaristen liikekomponenttien vertailukohteena ja pitkäaikainen yhteistyömme aikana olemme voineet todistaa tämän japanilaisen monikansallisen yrityksen tarjoamien tuotteiden absoluuttisen laadun", Ponti sanoo. "Vielä tärkeämpää on kuitenkin näiden kahden yrityksen välinen luottamus- ja kumppanuussuhde, joka ulottuu paljon teknistä huippuosaamista pidemmälle.

Varastojen hallinnointia koskevat puitesopimuksemme NSK:n kanssa auttavat meitä mukauttamaan tarpeitamme kuukausittain päivittyvien ennusteiden avulla. Tämän ansiosta toimitusketjumme ei kärsi viivästyksistä eikä keskeytyksistä, mutta se ei myöskään ole ylimitoitettu. Lopputulos on erinomainen ja molempia osapuolia hyödyttävä, sillä se antaa meille varmuuden siitä, että materiaalit ovat saatavilla ajallaan ja että taloudellinen sitoutuminen on optimoitu."

Kohti uusia markkinoita
MEI Systemin esittelemien teknisten ratkaisujen suuri menestys on antanut lisäpontta yrityksen kansainvälistymiselle ja uusien ratkaisujen kehittämiselle uusille optiikkamarkkinoiden segmenteille.

MEI System, jolla on jo tytäryhtiöitä Yhdysvalloissa, Hongkongissa ja Brasiliassa, on laajentanut maailmanlaajuista läsnäoloaan avaamalla toimistot Yhdysvalloissa, Intiassa, Japanissa ja Australiassa. Tämän strategian ansiosta yritys pääsee entistä lähemmäs globaalia asiakaskuntaansa ja pystyy hyödyntämään uusia kehitysmahdollisuuksia.

Teknologiatasolla yritys keskittyy edelleen tutkimus- ja kehitystyöhön, mikä johtaa uuden sukupolven koneiden luomiseen ja silmälasilinssien markkinoiden kehittämiseen. Yrityksen ratkaisut lupaavat mullistaa tämäntyyppisen prosessoinnin, jossa työstetään linssin reunojen lisäksi myös linssin pinta. Tämä synnyttää halutun asiakaskohtaisen muodon kuluttajan vaatimuksien mukaisesti.

"Kun kyseessä ovat silmälasien linssit", Ponti selittää, "työstön laatu- ja tarkkuusvaatimukset ovat vieläkin korkeammat, ja toleranssit ovat erittäin tiukat, sillä pienikin muotovirhe heikentää optista laatua. Näissä projekteissa insinöörimme käyttävät NSK:n kuularuuveja, jotka muuttavat pyörivän liikkeen suoraviivaiseksi liikkeeksi ja takaavat maksimaalisen paikannustarkkuuden."

Tämä on jälleen yksi esimerkki siitä, miten kahden oman alansa teknologiajohtajan välinen vahva kumppanuus edistää kasvua ja sellaisten innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä, jotka voivat avata uusia markkinoita.

1) MEI:n pääkonttori sijaitsee Ponte San Pietrossa lähellä Milanoa, jossa 200 työntekijän joukossa on teknikkoja, ohjelmoijia, suunnittelijoita ja koneiden/konseptien kehittäjiä
 

NSK:n kuularuuvit parantavat linssien reunan työstöprosessia

2) Innovatiivisen työstöprosessin ansiosta MEI Systemin koneet voivat leikata kaikenlaisia linssejä poikkeuksellisen korkealla tuottavuudella ja laadulla, monimutkaiset muodot mukaan lukien


NSK:n kuularuuvit parantavat linssien reunan työstöprosessia

3) MEI System valmistaa nopeita, luotettavia ja joustavia koneita, jotka on tarkoitettu aurinkolinssien, maskien ja silmälasien linssien valmistamiseen. Nämä täyttävät asiakkaiden tarpeet suurimmista teollisuuslaboratorioista itsenäisiin optikkoliikkeisiin
 

NSK:n kuularuuvit parantavat linssien reunan työstöprosessia

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan