www.engineering-suomi.com
NSK

NSK pistää rautateiden tulevaisuuden liikkeelle InnoTrans 2022 -messuilla

NSK esittelee kansainvälisillä InnoTrans 2022 -liikenneteknologiamessuilla (20.-23. syyskuuta, Berliini) kattavan valikoiman laakeriratkaisuja veturien akselituki-, ajomoottori- ja vaihteistosovelluksiin. Yritys tehostaa aktiivista yhteistyötä eurooppalaisten rautateiden OEM-valmistajien kanssa, erityisesti suurnopeusjunien matkustajasegmentissä, ja esittelee InnoTrans-messuilla yrityksen tuoteinnovaatioita, niiden suorituskykyä ja laatua hallissa 20 ja esittelypisteessä 260.

Esiteltäviin tuotteisiin kuuluvat muun muassa NSK:n laakeriratkaisut akselitukia varten. Yritys on jo saanut paljon menestystä matkustajaliikenteen suurnopeusjunissa Ranskassa ja Englannissa, joissa yrityksen tiivistetyt ja pyörivää päätysuojusta käyttävät RCT-kartiorullalaakerit ovat osoittautuneet luotettaviksi, pitkäikäisiksi ja turvallisiksi.

NSK:n RCT-laakerit on integroitu tiiviisti niitä ympäröiviin komponentteihin, ja niissä käytetään kehittyneitä tiivistysratkaisuja, jotka takaavat kestävyyden ja optimaalisen suorituskyvyn. Nämä innovatiiviset laakerit ovat osoittaneet kestävänsä kompleksisia kuormitusolosuhteita, esimerkkinä korkeat iskukuormat, staattiset ja dynaamiset sekä radiaaliset että aksiaaliset kuormat.

Esittelypisteen koko on 40 neliömetriä ja NSK esittelee sillä myös ajomoottoreissa käytettäviä ratkaisuja. Eristys on avaintekijä luotettavissa ajomoottorien (vaihtovirta) laakerikäytöissä. Jos laakerin läpi kulkee korkeajännitteinen sähkövirta, se saattaa synnyttää elektrolyyttistä korroosiota laakerin vierintäpinnassa ja vierintäelementtien kontaktipinnassa ja aiheuttaa laakerin ennenaikaisen vaurioitumisen.

NSK:n valikoimaan kuuluu useita erityyppisiä eristettyjä laakereita, jotka ratkaisevat tämän ongelman, mukaan lukien lieriörullalaakereita ja urakuulalaakereita, joiden ulkokehät on plasmaruiskutettu optimoidulla alumiinioksidipohjaisella keraamisella pinnoitteella. Tämä eristys, jonka mekaaninen lujuus on korkea ja joka kestää korkeaa kuormitusta, lisää luotettavuutta estämällä kaiken elektrolyyttisen korroosion. NSK:n keraaminen pinnoitusprosessi todistaa suorituskykynsä päivittäin Japanin erittäin nopeissa viimeisimmän sukupolven Shinkansen-matkustajajunissa.

NSK:n hybridi urakuulalaakerit ovat viimeisin ajomoottoreihin tarkoitettu innovaatio. Niissä käytetään vierintäelementteinä keraamisia kuulia ja ne on tarkoitettu sovelluksiin, joissa vaaditaan korkealuokkaista sähköistä eristystä ja/tai korkeita nopeuksia. NSK:n hybridi urakuulalaakerit tarjoavat saman kuormituskapasiteetin kuin tavalliset teräslaakerit, mutta niiden kitka on pienempi ja niissä syntyy vähemmän keskipakoisvoimaa, mikä pidentää niiden käyttöikää.

NSK:n tarjoaa tällaiseen käyttöön myös PPS-eristettyjä laakereita. Laakerin ulkohalkaisija ja päätypinnat on pinnoitettu lasikuituvahvisteisella polyfenyleenisulfidihartsilla (PPS), mikä suojaa niitä elektrolyyttiseltä korroosiolta. Vaikka PPS:n fyysiset ominaisuudet ovat hieman heikommat kuin keraamisen materiaalin, hartsimateriaali on edullisempaa, joten se soveltuu erinomaisesti perinteisten matkustajajunien uusiin sukupolviin, joissa käytetään ajomoottoreita.

NSK esittelee InnoTrans-messuilla myös vaihteistolaakeriratkaisuja. Yritys esittelee messuilla itse asiassa pienoismallin veturivaihteistosta, jossa käytetään erilaisia innovatiivisia laakereita. NSK:n ratkaisut tähän käyttötarkoitukseen soveltuvat myös laajemminkin erilaisiin vaihteistoratkaisuihin. Ne ehkäisevät jumiutumista ja tarjoavat korkean iskun- ja tärinänkeston, vähentävät lämmöntuottoa ja niiden kuluminen on alhaista. Tämä vähentää rasvan likaantumista ja tarjoaa pidemmät voiteluvälit. NSK on toimittanut useiden vuosien ajan kartiorullalaakereita Japanin erittäin nopeissa matkustajajunissa käytettäviin lieriöhammaspyörästöihin.

InnoTrans-messuvieraat voivat tutustua NSK:n esittelypisteessä laakereiden lisäksi myös erittäin herkästi reagoivaan ja erittäin tehokkaaseen NSK:n kuularuuvi-toimilaitteeseen, jota voidaan käyttää raideliikennevälineissä aktiiviseen tärinänhallintaan. Toinen kohta esittelypisteestä on omistettu nykyään NSK-konserniin kuuluvalle B&K Vibrolle, joka esittelee uusinta tekniikkaa edustavan VCM-3-kunnonvalvontajärjestelmän ja AS-064-kiihtyvyysanturin, jotka mahdollistavat kunnonvalvonnalle tärkeän datan keräämisen, toimivan huollon strategioita varten.

Uusimman sukupolven matkustajajunat operoivat yhä kovemmilla nopeuksilla, mikä asettaa laakeriteknologioille yhä korkeampia vaatimuksia. NSK jatkaa työskentelyä sekä OEM- että jälkimarkkinasektoreilla toimivien rautatiealan yhteistyökumppanien kanssa luodakseen tuotteita, jotka parantavat turvallisuutta, suorituskykyä, mukavuutta, painoa ja kustannustehokkuutta. NSK:n asiantuntijaryhmä keskustelee mielellään InnoTrans-messuvieraiden kanssa asiakkaan projektien tai sovelluksien eritystarpeista.

1) NSK:n tiivistetyt ja pyörivää päätysuojusta käyttävät RCT-kartiorullalaakerit ovat osoittautuneet veturien akselitukisovelluksissa luotettaviksi, pitkäikäisiksi ja turvallisiksi


NSK pistää rautateiden tulevaisuuden liikkeelle InnoTrans 2022 -messuilla
 
2) NSK:n eristettyjen laakereiden valikoima sisältää optimoitua alumiinioksidipohjaista keraamista pinnoitetta käyttävät laakerit veturien ajomoottoreihin


NSK pistää rautateiden tulevaisuuden liikkeelle InnoTrans 2022 -messuilla
 
3) NSK:n ajomoottorisovelluksiin tarkoitetuissa hybridi urakuulalaakerissa käytetään vierintäelementteinä keraamisia kuulia


NSK pistää rautateiden tulevaisuuden liikkeelle InnoTrans 2022 -messuilla

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan