www.engineering-suomi.com
ABB News

ABB esittelee akkujen valmistukseen uuden menetelmän, jolla nopeutetaan greenfield-tehtaiden tuloa markkinoille

ABB julkisti Pohjois-Amerikassa järjestetyssä Battery Show -tapahtumassa uuden akkujen valmistukseen kehittämänsä Plant Optimization Methodologyn ja esitteli nopean tavan uusien akkutehtaiden maailmanlaajuisen toiminnan käynnistämiseen.

ABB esittelee akkujen valmistukseen uuden menetelmän, jolla nopeutetaan greenfield-tehtaiden tuloa markkinoille
  • ABB vastaa akkuteollisuuden ennennäkemättömään kasvuun uudella integroidulla ratkaisulla.
  • Joustavan mallin avulla akkujen valmistusta voidaan laajentaa asteittain kysynnän mukaisesti sekä vähentää mahdollisia pullonkauloja, joita liittyy gigatehtaiden nousuun ympäri maailman.
  • ABB:n Plant Optimization Methodology on suunniteltu auttamaan akkujen valmistajia saavuttamaan globaalit kestävän kehityksen tavoitteet nopeammin.

Litiumioniakkujen kysyntä on kasvanut valtavasti suurten autonvalmistajien investoidessa yli 500 miljardilla dollarilla sähköautojen tuotantoon ja monien suunnitellessa valmistavansa pelkästään sähköautoja vuoteen 2035 menneessä. Akkujen valmistajilla on kuitenkin vaikeuksia pysyä kysynnän tahdissa ja varmistaa samalla tuotannon kannattavuus, tehokkuus ja turvallisuus – laadusta tinkimättä.

ABB:n modulaarinen ja toistettava menetelmä yhdistää ainutlaatuisesti sähköistyksen, instrumentoinnin, ohjauksen ja digitaalisen (EICD) teknologian, ABB Ability™ Adaptive Execution -projektintoteutusmallin sekä jatkuvan operatiivisen tuen yhdeksi ratkaisuksi. Näin saadaan ketterä ratkaisu, joka auttaa uusia tehtaita varmistamaan nopean tulon markkinoille.

Menetelmässä hyödynnetään yhteistyötä jo hyvin varhaisesta vaiheesta alkaen ABB:n Adaptive Execution -mallin mukaisesti. Sen avulla voidaan optimoida tehtaan suunnittelu ja suorituskyky sekä autetaan minimoimaan greenfield-hankkeeseen liittyvät mahdolliset muutostarpeet. Näin voidaan lyhentää valmistusaikatauluja, vähentää käynnistykseen kuluvaa aikaa ja säästää pääoma- ja käyttökustannuksista.


ABB esittelee akkujen valmistukseen uuden menetelmän, jolla nopeutetaan greenfield-tehtaiden tuloa markkinoille
ABB on suunnitellut Plant Optimization Methodologyn auttaakseen akkujen valmistajia tiivistämään projektien aikatauluja ja siten nopeuttaakseen uusien tehtaiden tuloa markkinoille. ABB tukee asiakkaitaan sekä gigatehtaiden käynnistyksessä että laajennuksessa.

Toisin kuin perinteisissä lähestymistavoissa, joihin voi sisältyä useita toimittajia ja erilaisia rajapintoja, paikan päällä toteutettava integraatio ja monimutkainen asennus, ABB:n ratkaisu integroi EICD-teknologian saumattomasti keskitetyn yhteistyön ja tehokkaiden, toiminnot optimoivien prosessien kanssa. Standardointi konseptivaiheesta aina lopputuotteeseen asti takaa joustavuuden, jota tarvitaan rajapinnan monimutkaisuuksien vähentämiseksi ja täysin optimoidun toimintamallin kehittämiseksi.


ABB esittelee akkujen valmistukseen uuden menetelmän, jolla nopeutetaan greenfield-tehtaiden tuloa markkinoille
ABB:n uuden menetelmän infografiikkaa.

Kysyntää ovat kasvattaneet erilaiset kuluttajatrendit, kuten älypuhelinten ja muiden mobiililaitteiden voimakas lisääntyminen, hajautettu energiavarastointi sekä hybridi- ja sähköajoneuvojen yleistyminen, johon autonvalmistajat pyrkivät vastaamaan. Viimeaikaiset hallitusten toimeksiannot, kuten EU:n ja Yhdysvaltojen pyrkimykset pitää akkujen valmistus paikallisena, asettavat lisäpaineita valmistajille, jotka jo ennestään kohtaavat haasteita liittyen niin kustannusten hallintaan kuin turvallisuuden ja ympäristövastuun varmistamiseen.

”Tarkoituksemme on tukea gigatehtaiden tuotannon kasvua ympäri maailman ja vähentää tämän nopeasti kasvavan alan pullonkauloja”, sanoi Staffan Södergård, Global Product Line Manager, Battery Manufacturing, ABB. ”Kyseessä on hyvin jännittävä ja kehittyvä ala, jolla on valtavasti potentiaalia kasvaa asteittain kysynnän mukaisesti ja lopulta myös mahdollistaa vähähiilinen yhteiskunta.”

ABB kehittää jo yhteistyössä Northvoltin, yhden Euroopan johtavista akkujen valmistajista, kanssa vastuullista tuotantopohjaa vastaamaan sähköistyvän maailman tarpeisiin ja poistamaan maailman riippuvuuden fossiilisista polttoaineista. Tuotantokapasiteetti Euroopan suurimpiin kuuluvassa Northvolt Ett -gigatehtaassa tulee olemaan 60 gigawattituntia (GWh). Se riittää akkujen toimittamiseen noin miljoonaan sähköautoon vuosittain.


ABB esittelee akkujen valmistukseen uuden menetelmän, jolla nopeutetaan greenfield-tehtaiden tuloa markkinoille
Akkuteollisuus kasvaa nopeasti kysynnän kiihtyessä suurten autonvalmistajien ja hallitusten vaatimusten täyttämiseksi. ABB:n ketterä lähestymistapa auttaa vastaamaan kysyntään ja vähentää pullonkauloja.

www.abb.com

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan