www.engineering-suomi.com
NSK

Miten tunnistaa väärennetyt NSK-laakerit ja välttää ostamasta niitä

Kun kyseessä on yrityksen maine, yksikään osto- tai suunnittelutiimi ei halua mennä ansaan ja ostaa väärennettyjä laakereita. Joka vuosi NSK investoi huomattavan paljon väärentäjien tunnistamiseksi ja syytteiden nostamiseksi heitä vastaan, mutta yritys tietää, että paras tapa lopettaa tämä väärennöstoiminta on lopettaa niiden kysyntä. Tästä syystä on erittäin hyödyllistä kaikille sidosryhmille informoida asiakkaita siitä, miten tunnistaa kopioidut laakerit ja miten välttää ostamasta niitä.

Useimmat loppukäyttäjät uskovat väärennettyjä laakereita vastaanottaessaan ostaneensa aitoja tuotteita ja koska heillä ei ole asiantuntemusta tästä teknologiasta, heidän on lähes mahdotonta erottaa oikeita ja väärennettyjä tuotteita toisistaan vastaanottohetkellä. Tämän seurauksena käyttäjät ovat täysin riippuvaisia toimitusketjustaan ja siitä, että näillä on käytössään tarvittavat laadunvalvontamenettelyt estääkseen väärennettyjen laakereiden tuonnin.

Käytä valtuutettuja lähteitä
Valtuutetusta NSK-lähteestä ostaminen on varma tapa taata, että hankitut laakerit ovat aitoja. Kun premium-laakerit ostetaan valtuutetulta jakelijalta tai myyjältä, käyttäjät voivat luottaa siihen, että yritys käyttää tiukkoja laadunvalvontamenetelmiä, koska tämä on yksi vaativimpia kontrollimenetelmiä, joita jakelijoiden on noudatettava saadakseen NSK:n hyväksynnän.

Voit tarkistaa hyväksytyt toimittajat menemällä NSK:n verkkosivustolle, jossa esitetään kattava lista valtuutetuista jakelijoista. Voit myös soittaa NSK:lle ja vahvistaa jakelijan statuksen.

Toinen mahdollinen haavoittuvuus väärennöksille on kun esimerkiksi sähkömoottorien, pumppujen, vaihteistojen ja tuulettimien korjaamisessa käytetään alihankkijoita. Alihankkijan voi joskus olla helppoa – vaaroista tietämättömänä (ennenaikainen vikaantuminen mukaan lukien) – tietämättään asentaa väärennetyt laakerit. Tästä syystä jokainen alihankkija tulisi seuloa ja varmistaa, että he tietävät kopioitujen tuotteiden käyttöön liittyvät riskit ja että heillä on asianmukaiset ohjaustoimenpiteet käytössä epäonnisten hankintojen välttämiseksi.

Jos laakereiden aitoudesta on pientäkään epäilystä, muutama perustarkastus voi auttaa varmistamaan, että NSK on alkuperäinen valmistaja. Aloita tarkistamalla merkinnät. Merkkien puuttuminen on selkeä merkki siitä että laakeri on väärennös. Jos laakerissa on merkintöjä, ovatko se samanlaisia kuin valmistajan tavalliset merkinnät vai sijaitsevatko sen eri kohdassa laakeria kuin tavallisesti? Molemmat saattavat viitata laittomaan väärennökseen.

Riittämättömät laatustandardit
Toinen tekijä joka voi auttaa tunnistamaan petolliset laakerit on heikko laatu. Rullaelementtien ja kulumispintojen tarkempi tarkastelu voi antaa avainindikaattoreita kuten karkeat pinnat ja epätavallisilta näyttävät rullat. NSK:n valmistusprosesseja on hiottu vuosikymmeniä ja tämä, yhdistettynä tiukkoihin laatumenetelmiin, tarkoittaa että heikkolaatuisten tuotteiden todennäköisyys on nolla.

Toinen väärennetyt laakerit paljastava tekijä on pakkaus. Aluksi käyttäjien tulisi varmistaa, että laakerit on paketoitu asianmukaiseen kuljetusmateriaaliin. Riittämätön tai laadultaan heikko pakkaus tarkoittaa, että NSK ei ole toimittanut laakereita. Tarkastele lisäksi lavan konfiguraatiota ja kontin kuormitusta sekä vertaile valmistusmaata lähetysmaahan. Myös kuljetuslaatikon laatu tulisi tarkistaa.

Sen jälkeen kun ulompi paketointi on poistettu, tarkistele laakerin pakkausta. Ovatko pakkaukset samanlaiset muihin aikaisemmin vastaanotettuihin pakkauksin verrattuna? Katso aina onko paketeissa oikeat merkinnät ja että logo on aito.

Helppo ratkaisu
Tietenkin luotetusta lähteestä, kuten valtuutetulta NSK-jakelijalta, ostaminen poistaa tarpeen tehdä nämä tarkistukset. Tarkkaan valitut ja huolellisesti seuratut valtuutetut NSK-jakelijat ovat ammattimaisia, asiansa osaavia ja palveluorientoituneita. Koska näillä jakelijoilla on varastossaan runsaasti NSK- ja RHP-tuotteita ja rajoittamaton pääsy koko tuotevalikoimaan, he toimittavat aidot laakerit nopeasti ja luotettavasti. Lisäksi kaikki varaston hallinnasta tuote- ja sovellustietämykseen sekä tekniseen tukeen ja TCO-kokonaiskustannuksen lähestymistapaa käyttävään asiakastukeen on taattua.

Jokainen valtuutettu NSK-jakelija on osa kolmiosaista suhdetta, joka takaa täysin sitoutuneesta globaalista ja paikallisesta allianssista saatavan mielenrauhan. Näiltä jakelijoilta ostaminen takaa, että käyttäjät saavat tehdastuoreet, aidot, premiumit NSK-laakerit, jotka tarjoavat optimaalisen suorituskykytason.

Käyttäjät voivat löytää osoitteesta www.stopfakebearings.com lisää tietoa väärennetyistä laakereista.
 
1) Molemmat näistä laakerituotteista ovat väärennöksiä, vasemmalla näytetään virheellinen pakkaus ja oikealla puuttuu merkinnät
 

Miten tunnistaa väärennetyt NSK-laakerit ja välttää ostamasta niitä

2) Vaikka ne vaikuttavat yleisesti ottaen samanlaisilta, on useita kohtia joissa aidot (vasemmalla) ja väärennetyt (oikealla) poikkeavat toisistaan, mukaan lukien rullien päätyjen sisennys
 

Miten tunnistaa väärennetyt NSK-laakerit ja välttää ostamasta niitä

3) Vasemmanpuoleinen valokuva esittää yhdestä kappaleesta koneistetun messinkisen laakeripitimen koneistetulla uralla, kun taas oikeanpuoleinen valokuva näyttää kaksiosaisen pitimen, jossa käytetään niittejä. Pitimessä näkyvä ero voi johtaa laakerin vioittumiseen
 

Miten tunnistaa väärennetyt NSK-laakerit ja välttää ostamasta niitä
 
4) Tarkista, että jakelijalla on NSK Authorised Distributor -logo (valtuutettu NSK-jakelija)


Miten tunnistaa väärennetyt NSK-laakerit ja välttää ostamasta niitä

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan