www.engineering-suomi.com
NSK

Esiasennetut NSK-laakerit säästävät täryseulavalmistajalle aikaa ja rahaa

Vaihdettuaan NSK:n esiasennettuihin ja täysin integroituihin laakereihin täryseulavalmistaja nauttii 117 000 euron vuotuisista säästöistä. Yrityksellä oli aiemmin ollut vaikeuksia epätasalaatuisen laakeriasennusten kanssa ravistinlaatikkokokoonpanossaan. Samaan aikaan tehdas etsi mahdollisuuksia säästää valmistuskustannuksia ja parantaa seulojen yleistä suorituskykyä. NSK vastasi kaikkiin näihin haasteisiin tutustuttuaan ensin tarkkaan alkuperäisen koneen rakenteeseen.

Louhos- ja kaivosalan täryseuloja valmistavan tuotantolaitoksen haasteiden ratkaisemiseksi yritys otti käyttöön laakeriasiantuntijan NSK palvelut. Asiantuntijainsinöörit ehdottivat koko laakerikokoonpanon suunnittelua ja valmistusta siten, että tuloksena saatava yksikkö voitaisiin yksinkertaisesti kiinnittää koneen runkoon ilman monimutkaista kotelo-, laakeri- ja tiivistekokoonpanoa.

Osana arvoehdotusta NSK laati ensin räätälöidyn suunnitelman ja täydelliset CAD-piirustukset asiakkaan hyväksyttäväksi. Hyväksymisen jälkeen NSK otti vastuulleen koko kotelo-, tiiviste- ja laakerikokoonpanon. Tuote voidaan näin ollen toimittaa valmiina yksikkönä; pakattuna, valmiiksi voideltuna ja valmiina asennettavaksi paikalleen.

Sen lisäksi, että laakerien suorituskyky ja luotettavuus paranivat haastavissa käyttöympäristöissä, joissa täryseulan laakerit joutuvat toimimaan, asiakas havaitsi myös valmistuskustannusten pienentyneen merkittävästi, koska monimutkaisten sovitusten tarve väheni huomattavasti.

NSK:n ratkaisun keskiössä on erikoisvalmisteinen pesä, joka on valmistettu lujasta SG-raudasta (pallografiitti), ja jossa käytetään NSK:n CAM-VS-täryversiolaakereita. Integroitu kokoonpano, joka vähentää asiakkaan tarvetta valmistaa osakomponentteja, sisältää labyrintti- ja kontaktitiivisteet.

Ratkaisun muita etuja ovat korkeampi väsymislujuus tärinää, iskukuormitusta, kulumista ja korroosiota vastaan sekä 50-60 prosentin vähennys melutasossa. Loppukäyttäjät voivat myös rasvata integroidun laakeriyksikön uudelleen aina tarvittaessa.

Asennuksen helppous on vähentänyt sisäisiä kustannuksia täryseulan valmistuslaitoksessa. Aikaisemmin yritykselle aiheutui suuria vuotuisia kustannuksia koteloiden valmistuksesta omassa yrityksessä sekä laakerien osto- ja kokoonpanokustannuksista. Sitä vastoin tehtaalla on nyt vain yksi, huomattavasti edullisempi, NSK:n valmiiksi koottujen laakeriyksiköiden hinta, mikä tuo 117 000 euron vuotuiset säästöt.

1) NSK paransi laakerien suorituskykyä ja luotettavuutta täryseulan laakereiden vaativissa käyttöympäristöissä. Photo: Copyright (c) 2021 Nordroden/Shutterstock


Esiasennetut NSK-laakerit säästävät täryseulavalmistajalle aikaa ja rahaa

2) Läpileikkaus NSK:n valmiiksi kootusta ja integroidusta laakerikokoonpanosta


Esiasennetut NSK-laakerit säästävät täryseulavalmistajalle aikaa ja rahaa
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan