www.engineering-suomi.com
SSAB News

SSAB Green Buffers voitti Swedish Steel Prize 2023 -palkinnon

Green Buffers Ruotsista voitti Swedish Steel Prize 2023 -palkinnon käyttäessään energiaa absorboivaa terästä junien turvallisuuden ja taloudellisuuden lisäämiseksi.

SSAB Green Buffers voitti Swedish Steel Prize 2023 -palkinnon

Uuden sukupolven junien kytkentäteknologia
Nykyiset junien törmäyksenhallintajärjestelmät ovat alkeellisia. Turvallisuusstandardit perustuvat 1960- tai 1970-luvun teknologiaan ja pienetkin onnettomuudet johtavat raiteilta suistumiseen. Tässä Roger Danielsson ja hänen kollegansa Green Buffersissa näkivät mahdollisuuden. Autoteollisuuden inspiroimana he ovat kehittäneet erikoislujaan teräkseen perustuvan energianhajautusjärjestelmän, joka tekee junamatkustuksesta matkustajille turvallisempaa ja kuljettajille taloudellisempaa.

Menetelmä koostuu kahdestatoista muotoaan muuttavasta yksiköstä, jotka on asennettu kytkentäliitäntöihin koko junasarjan alueella. Törmäyksessä yksiköiden Strenx® 700 MC -teräsprofiilit taittuvat kuin haitari ja vaimentavat iskun alle sekunnissa. Välttämällä alkuperäisen huippuvoiman ja minimoimalla muut huippuvoimat, törmäyksen energia jakautuu hallitusti.

Innovatiivisen menetelmänsä ja kunnianhimoisen tavoitteensa – nolla hallitsematonta junaonnettomuuksiin liittyvää raidesuistumista – ansiosta Green Buffers voi mullistaa junien turvallisuuden.

Muut finalistit
Swedish Steel Prize -voittaja julkistettiin palkintoseremoniassa Tukholmassa 11. toukokuuta. Muut finalistit olivat DigJim Norjasta, Gestamp Espanjasta ja Levistor Isosta-Britanniasta ja ZOOZ Israelista (jaettu ehdokkuus).

Palkitsevat teräsinnovaatiot
Swedish Steel Prize -palkinto juhlistaa suunnittelua, yhteistyötä ja teräsinnovaatioita, jotka johtavat parempaan ja kestävämpään maailmaan. Voittaja saa diplomin, kuvanveistäjä Jörg Jeschken veistoksen ja medianäkyvyyttä. Vuoden 2023 Swedish Steel Prize -palkinnon yhteydessä SSAB lahjoittaa 100 000 Ruotsin kruunua UNICEFille tukeakseen heidän työtään lasten ja nuorten laadukkaan koulutuksen ja oppimismahdollisuuksien hyväksi ympäri maailmaa.

www.ssab.com

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan