www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n lineaariohjaimet käyttävät erittäin tasaisen liikkeen mahdollistavaa teknologiaa

NSK:n uusi erittäin tasaisen liikkeen mahdollistava teknologia kehitettiin yrityksen suosittuja yleiskäyttöisiä NH/NS-sarjan lineaariohjaimia varten ja se on ensimmäinen tyyppiään maailmassa. Patentoidulla teknologialla saavutetaan elastisten vierintäelementtien ansiosta erittäin tasainen dynaaminen kitkaprofiili, joka sopii ihanteellisesti korkean tarkkuuden tarkastus- ja mittauslaitteisiin.

Lineaariohjainten alhainen kitka ja tasaiset liikeominaisuudet tekevät niistä erinomaisen lisän kaikenlaisiin järjestelmiin, joissa tarvitaan korkeatasoista liikkeenohjausta. Tästä syystä NH/NS-lineaariohjaimia käytetään mitä erilaisimmissa sovelluksissa, kuten puolijohde- ja LCD-valmistuslaitteissa, autoteollisuuden laitteissa, kuljetinroboteissa, tarkastus- ja mittauslaitteissa sekä työstökoneissa.

Nykyään näissä sovelluksissa käytettävät laitteet ovat yhä kehittyneempiä. Erityisesti uusimmat tarkastus- ja mittauslaitteet vaativat entistä tasaisempaa ja tarkempaa liikettä, mikä asettaa lineaarijohteille korkeat vaatimukset.

NSK ryhtyi tältä pohjalta kehittämään erittäin tasaisen liikkeen mahdollistavaa teknologiaa optimoimalla kuulan kiertoradan muotoa ja käyttämällä elastisia vierintäelementtejä, jotka estävät epäsäännölliset "mikrotärähdykset" (paikallisen kitkan vaihtelun aiheuttamat lyhytaikaiset tärähdykset tai nykäykset liikkeen aikana). Nämä elementit vähentävät kuulien törmäämistä toisiinsa kuulan kiertoradan kaarevissa osissa, mikä estää kitkan lisääntymisen ja mahdollistaa erittäin tasaisen liikkeen.

Tarkastus- ja mittauslaitteiden lisäksi NSK:n lineaariohjaimet ja niiden erittäin tasaisen liikkeen mahdollistava teknologia sopivat hyvin sovelluksiin, joissa liike tapahtuu pystysuoraan, ja muihin asennuskohteisiin, joissa käyttöominaisuuksilla on taipumus heikentyä. Tärkeää on myös se, että nämä innovatiiviset lineaariohjaimet ovat mitoiltaan yhteensopivia NSK:n tavallisen NH/NS-sarjan kanssa, minkä ansiosta nykyisin käytössä olevat yksiköt voidaan helposti vaihtaa uusiin ilman suunnitteluun vaadittavia muutoksia.

NSK:n uusi erittäin tasaisen liikkeen mahdollistava teknologia on saatavana NH 15-, 20- ja 25-sarjan lineaariohjaimiin sekä NS 15-, 20-, 25- ja 30-malleihin. NSK voi toimittaa yhteensä 28 erilaista variaatiota, mm. eripituisilla ja erityyppisillä lineaarikelkoilla. Yksiköt ovat yhteensopivia monenlaisten vaihtoehtojen, kuten NSK K1-L -voiteluyksikön, ruostumattomasta teräksestä valmistettujen konfiguraatioiden sekä erityisten pintakäsittelyjen kanssa.

1) NSK:n NH/NS-sarjan lineaariohjaimet erittäin tasaisen liikkeen mahdollistavalla teknologialla


NSK:n lineaariohjaimet käyttävät erittäin tasaisen liikkeen mahdollistavaa teknologiaa

2) Kuva NSK:n erittäin tasaisen liikkeen mahdollistavan teknologian taustalla olevasta mekanismista.
Vasemmalla näytetään korostettuina liukumekanismi, kisko, kuulan kiertorata ja elastiset vierintäelementit.
Oikealla näytetään optimoitu kuulan kierrätysreitti ja lisätyt elastiset vierintäelementit.

 


NSK:n lineaariohjaimet käyttävät erittäin tasaisen liikkeen mahdollistavaa teknologiaa


 
3) Näissä kuvaajissa näytetään vertailu konventionaalisten tasaisuuden vaihtelujen (vasemmalla) ja NSK:n erittäin tasaisen vaihtoehdon mahdollistaman liikkeen kanssa.


NSK:n lineaariohjaimet käyttävät erittäin tasaisen liikkeen mahdollistavaa teknologiaa

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan