www.engineering-suomi.com
EPLAN

Eplan Data Portalissa mukana toistasataa valmistajaa

Ohjattu osatietotoiminto on helpottanut tuotetietojen liittämistä Eplan Data Portaliin huomattavasti. Tästä hyötyvät sekä valmistaja että käyttäjä. SPS IPC Drives -messujen käynnistyessä marraskuussa portaalissa on ensi kerran mukana toistasataa valmistajaa. Kattavat laitetiedot auttavat portaalin yli 90 000 käyttäjää kaikkialla maailmassa nopeuttamaan ja yksinkertaistamaan suunnitteluprosesseja. Virtuaalisen ohjausyksikön suunnittelussa tarvittavat makrot, komponenttitiedot ja 3D-tiedot on helppo integroida suoraan CAE-suunnitteluun.

Eplan Data Portalissa mukana toistasataa valmistajaa
Laitetiedot – kuten kuvissa näkyvät Janitzan tai Noarkin tiedot – voi syöttää Eplan-projektiin vaivatta.

Eplan Data Portalissa mukana toistasataa valmistajaa

SPS IPC Drives -messujen alkaessa Eplan Data Portal saavuttaa yhden merkkipaalun, sillä silloin portaalissa ovat käytettävissä tiedot yli sadalta valmistajalta, joista monet toimivat Euroopan, Aasian ja Yhdysvaltain markkinoilla. Lokakuun puolessavälissä portaalissa oli mukana jo 99 valmistajaa yhteensä yli puolen miljoonan laitteen ja tuotteen tietojen voimalla. Messujen päättyessä marraskuun lopussa valmistajia odotetaan olevan noin 110. Myös uusien jäsenten määrässä on tapahtunut kiinnostavaa kehitystä: pelkästään vuoden 2015 aikana Eplanin kelkkaan on lähtenyt 30 uutta valmistajaa. Yksi tekijä huippumenestyksen takana on valmistajille tarjottava uusi ohjattu osatietotoiminto. Excel-pohjaisella toiminnolla valmistajat voidaan saattaa tietonsa käytettäviksi portaalissa entistä helpommin, yhdellä napsautuksella. Toiminnon käyttö ei edellytä valmistajilta erityistä perehtymistä asiaan. Lisäksi toiminto osaa erotella toisistaan lueteltujen kohteiden kaupalliset ja graafiset tiedot ja koostaa tietoja intuitiivisesti. Toistakymmentä puristin-, kaapeli-, liitin- ja anturivalmistajaa on jo päässyt kokemaan uuden integrointitoiminnon helppouden.

1,2 miljoonaa laitetietoa konfiguraattoria kohden

Valmistajat ovat toimittaneet portaaliin yli puoli miljoonaa integroitua laitetiedostoa, mutta sen lisäksi mittalaitteiden tarvitsijat pääsevät hyödyntämään 1,2 miljoonaa laitetietovaihtoehtoa, jotka ovat konfiguroitavissa mihin tahansa spesifikaatioon. Mittalaitevalmistaja Endress+Hauser on jopa sulauttanut verkkopohjaiset konfigurointivälineensä Eplan Data Portalin rajapintaan verkkokäyttöliittymän kautta. Verkossa onkin nyt mahdollista konfiguroida loputtomasti eri vaihtoehtoja taustalla pyörivän Eplan Engineering Configuration (EEC) -ohjelmiston ja Data Portalin yhteiskäytön ansiosta.

Globaali tarjonta

Mukaan tulleita mittausteknologian valmistajia ovat esimerkiksi digitaalisia paneelimittareita valmistava Janitza, mittaus- ja valvontajärjestelmiin erikoistunut Ziehl ja yhdysvaltalainen mittalaitevalmistaja Flowserve. Muita uusia yhdysvaltalaisyrityksiä ovat tunnetut kaapelivalmistajat Mencom, Priority Wire & Cable ja Comtran Cable, kaapeli- ja liitinyhtiö Molex sekä liitinvalmistaja Hubbell. Eplan Data Portalista on kovaa vauhtia tulossa tuotetietojen kansainvälinen solmukohta. Merkittävin uusi kiinalaisjäsen on Aasian suurimpiin automaatioteknologian tuottajiin lukeutuva Chint. Myös Chintin tytäryhtiö Noark on tuonut kontaktorinsa ja katkaisimensa saataville portaaliin. Kiinalainen Liaoning Create Cable puolestaan valmistaa kaapeleita, ja liitinvalmistaja Ningbo GOOSVN Electronic suuntautuu Aasian ja Tyynenmeren markkinoille. Tietenkin mukana on myös eurooppalaisia yrityksiä, kuten italialainen sähköliitinvalmistaja ILME, itävaltalainen automaatiotekniikkayritys KEBA ja kotelotarvikkeista ja kaapeliläpivienneistä tunnettu ruotsalainen Roxtec. Kabelschlepp on mukana energiaketjuineen ja kuljetinjärjestelmineen ja Hirschmann Ethernet-kytkimineen. Muista valmistajista portaaliin ovat syöttäneet tietonsa esimerkiksi Citel, HBM, Klemsan, Lumberg, Promet ja Sensopart.

Eplan Data Portalissa mukana toistasataa valmistajaa

Konfiguraattorivalinta EDP:ssä Eplan Data Portaliin sulautetun Endress+Hauserin konfiguraattorin ansiosta konfiguroinnissa voi hyödyntää 1,2 miljoonaa laitetietoa.

Yhteenveto

Käyttäjät hyötyvät laadukkaista tuote- ja laitetiedoista, joiden kattava tarjonta tuo kansainvälisille valmistajille käytettäväksi joustavan ihannealustan todelliseen globaaliin suunnittelutyöhön. Koska tiedot voi siirtää projekteihin sellaisenaan, käyttäjät voivat suunnitella tuotteitaan nopeasti ja tehokkaasti aina ajantasaisten valmistajan tietojen pohjalta. Erittäin monipuolisen laitevalikoiman ansiosta suunnittelijoilla on valtavasti valinnanvaraa.


SPS IPC Drives

Halli 6, osasto 210

Lähde: Eplan Software & Service

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan